АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Шляхи росту заробітної плати

Читайте также:
  1. Аналіз праці та її оплати.
  2. Бюджетникам підвищено зарплати
  3. Види і облік утримань із заробітної плати
  4. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  5. Випадки виплати компенсації за невикористану відпустку
  6. Відкладення, скорочення та припинення виплати допомог по безробіттю.
  7. ВІЛ/СНІД : характеристика та шляхи попередження.
  8. Время платить. Татьяна Осипова
  9. Глобальні проблеми сучасності та шляхи їх вирішення.
  10. Дайте характеристику формам і системам заробітної плати , визначте їх призначення та умови застосування.
  11. Державне регулювання виробництва і обігу сплати алкогольних напоїв та тютюнових виробів
  12. Дефіцит держ.бюджету. та шляхи його подолання

Ріст заробітної плати може бути абсолютним і відносним. Під абсолютним розуміють зростання всієї частини суспільного продукту, яка виділяється суспільством у грошовій формі для задоволення матеріальних і духовних потреб працюючих, а також непрацюючих членів їх сімей.

Відносний ріст заробітної плати – це збільшення тієї частини, яка припадає на кожного працівника.

Встановив номера сторінки внизу по центру.

Підніс заголовкам свого документа стандартні стилі заголовків: к головному заголовку – стиль Заголовок 1; к першому, другому, третьому, четвертому підзаголовкам – стиль Заголовок 2; к функціям заробітної плати – стиль Заголовок 3.

Перемістив курсор в те місце документа, де повинен знаходитись зміст (перед текстом).

Вибрав команду Ссылки/Оглавление и указатели й у діалоговому вікні Оглавление и указатели натиснув на вкладці Оглавление.

Зі списку Вид вибрав формат майбутнього змісту (формальний). У вікні попереднього перегляду Образец демонструється приклад змісту, виконаного в обраному форматі. Щоб у змісті проти заголовків указувалися номера сторінок, не скидав прапорець Показать номера страниц. Настроївши всі параметри, натиснув ОК. Зміст сформувався автоматично і поміщений туди, де знаходиться курсор.

 

Висновок: з цієї теми я вдосконалив практичні навички зі створення та форматування текстових документів за фахом, використовуючи основні вимоги до складання документів.

 

Тема 3.3 Створення та редагування графічних об’єктів

Мета: навчитися створювати і редагувати графічні об’єкти, виконувати операції форматування фігур, застосовувати до них різні типи, ліній, кольори, заливку, об’ємів, тіні. З’ясувати технологію групування графічних об’єктів.

 

Завдання 1

Хід виконання

Завантажив текстовий процесор (Пуск/Microsoft Office Word).

Додав панель «Рисование» за допомогою команд (Вид/Панель инструментов/Рисование). Зберіг зміни у документі.

Функціональні стилі
науковий
публіцистичний
Офіційно-діловий
художній
· Власне науковий · Науково – популярний · Науково - начальний
· Епос · Лірика · Драма · Комбіновані
Підстилі офіційно – ділового стилю
законодавчий
Адміністративно - канцелярський
дипломатичний
Професійно - виробнича сфера: · Накази · Розпорядження · Звіти · довідки
· Конституція · Закон · Декрет
· Договір · Ультиматум · Конвенція · Комюніке · Меморандум  
· Засобів масової інформації · Художньо – публіцистичний · Науково - публіцистичний


Завдання 2

Хід виконання

Створив схему за зразком за допомогою панелі Рисование

Для створення цієї схеми використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/Звезды и ленты, стрелки, основные фигуры,квадрат. Завдяки средства рисование Формат, використав контуры фигуры - штрих-пунктир, використовував також маркеры.

ФІНАНСОВИЙ ВІДДІЛ
Планово – економічний сектор
Розрахунковий сектор
Сектор операційно – касової роботи
· Група фінансового планування · Група операційного планування і контролю · Група внутрішньогосподарських фінансів
Група розрахунків із постачальниками Група розрахунків із покупцями Бюджетно – податкова група Група претензійної роботи
· Група координацій · Каса


Створив схему за зразком за допомогою панелі Рисование

Для створення цієї схеми використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/ Звезды и ленты, стрелки, и фмгурные стрелки. В схемах також необхідно було використовувати такі вкладки, як «Тень». При використані цього меню можна було надати об’єму та накласти тінь на необхідні об’єкти схем

ЕКОНОМІКА
Це – суспільні відносини, пов’язані з господарською діяльністю людей
Це – наукова дисципліна, яка вивчає яку – небудь галузь господарської діяльності життя суспільства
Це – господарства окремого регіону, країни, групи країн або всього світу
Економіка це діяльність людей, пов’язана із забезпеченням матеріальних умов їхнього життя


Створив схему за зразком за допомогою панелі Рисование.

Для створення цієї схеми використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/ Звезды и ленты, основные фигуры. В схемах також необхідно було використовувати такі вкладки, як «Тень». При використані цього меню можна було надати об’єму та накласти тінь на необхідні об’єкти схем. Також тут використовував маркеры.

КЛАСИФІКАЦІЯ НОРМ ВИТРАТ МАТЕРІАЛЬНИХ ВИТРАТ
Період дії
Ступінь деталізації номенклатури матеріалів
Призначення
Ступінь деталізації об’єкта нормування
Масштаб застосування
Норми витрат окремих видів матеріальних ресурсів
· Індивідуальні · Групова
· Специфіковані · Зведені
· На одиницю продукції · На деталь · На вузол


Завдання 3

Хід виконання

Створив схеми відповідно до додатку.(Див.Додаток 2).

За зразком 1. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/основные фигуры, і за своїм бажанням використав панелі «Рисование» Формат / заливка фигуры і обрала певний колір.

За зразком 2. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/стрелки, основные фигуры: прямоугольник и овал, и також використав заливка фигуры і обрала певний колір. Для стрілок обрав контур фигуры – квадратне точки.

За зразком 3. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/основные фигуры /стрелки, основные фигуры: прямоугольник і овал, а також заливка фигуры.

За зразком 4. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/основные фигуры: прямоугольник, ромб, фигурные стрелки, використав заливка фігури і обрав певний колір. В схемах також необхідно було використовувати такі вкладки, як «Тень ». При використані цього меню можна було надати об’єму та накласти тінь на необхідні об’єкти схем.

За зразком 5. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Фигуры/основные фигуры, линии, стрелки. Використав заливка фигуры і обрав певний колір.

За зразком 6. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Основные Фигуры: линии, овал, прямоугольник. Використав заливка фигуры і обрав певний колір.

За зразком 7. використовував на панелі «Рисование» такі вкладки, як Вставка/Основные Фигуры: квадрат, прямоугольник, линии, використав заливка фигуры і обрала певний колір. В схемах також необхідно було використовувати такі вкладки, як «Обьем».

Висновок: За допомогою вищевказаних завдань пригадав як саме необхідно працювати з панеллю «Рисование», як можна створювати об’ємні фігури,як здійснювати їх заливку та накладати тіні. Також ознайомився з усіма існуючими в даній панелі фігурами.

 

Тема 3.4. Створення, редагування та форматування таблиць

Мета: закріпити практичні навички у створенні, редагуванні та форматуванні документів із таблицями.

Завдання 1

Хід виконання

Відкрив новий документ та задала в ньому необхідні параметри сторінки (Файл/Параметры страницы).

Застосувати такі параметри форматування:

Параметри сторінки: ліве поле - 3 см, праве поле - 1,5 см, верхнє поле - 2,5 см, нижнє поле - 2,5 см;

відступи до колонтитулів: до верхнього - 1,1 см, до нижнього - 1,6 см.

Створив необхідну таблицю в якій встановив для заголовку: шрифт АгіаІ, 17, півжирний, курсив, інтервал - розріджений на 5 пт (Формат/Шрифт/Интервал), абзаци - вирівнювання за центром (Формат/Абзац/Выравнивание), відступи: перед - 3 пт, після - 3 пт (Формат/Абзац/Интервал), інтервал міжрядковий – полуторний (Формат/Абзац/Интервал/Междустрочный/Полуторный); для основного тексту таблиці використав шрифт - Garamond, № 12, авто; вставив колонтитул (Вид/Колонтитулы) в якому вказав своє прізвище, номер групи, дату; пронумеровала сторінки (Вставка/Номер страницы).

Абзаци Постачальник і Доставка, розташовані у дві колонки із допомогою вставленою таблиці з невидимими гра­ницями.

Для цього:

• виконав команду Вставка/Таблица;

• обрав розмірність 1 x 2 і натиснув кнопку ОК;

• виділив таблицю;

• виконав Формат/Границы и заливка/Граница;

• зняв всі границі;

Далі вставив таблицю 6 x 6, деякі її клітинки об'єднав: виділив потрібні клітинки та виконав команду Таблица/Обьединить ячейки;

До абзаців після Спосіб оплати застосував марко­ваний список: спочатку ввів всі елементи списку, потім виділив їх і виконав команду Формат/Список/Тип списка/ОК.

З а м о в л е н н я

Постачальник Назва ___________________________ ________________________________ Адреса ______________________ ________________________________ Місто ___________________________ Область _________________________ Індекс _______________________________ Телефон _______________________________   Доставка Назва ___________________________ ________________________________ Адреса ______________________ ________________________________ Місто ___________________________ Область _________________________ Індекс ________________________________ Телефон ________________________________  

 

Кількість Опис   Сума, грн..   ПДВ, грн.
Одиниця виміру Назва товару Ціна, грн..
  М3 Гас 0,83 83 000 16 600
  т Вугілля 2,54 127 000 25 400
  л Солярка 2,70    
Усього 212 700 42 540

 

Завдання № 2

Хід виконання

Встановив параметри сторінки:

• поля: верхнє - 1,9 см, нижнє - 2,5 см, ліве - 2,1 см, праве - 0,8 см;

• відступи до колонтитулів: до верхнього - 1,1 см, до нижнього - 1,6 см.

ШрифтVerbana. № 9, для заголовку - № 11, півжирний, синій. Нумерація сторінок - знизу зліва. Верхній колонтитулза центром - власне прізвище.

    Від кого надійшло або кому відпущено     Найменування виробів, сорт, спосіб випічки   Разом, сума Заповнюється бухгалтерію
          Для запису в журнал за дебетом рахунка № 26 і кредитом рахунків
Ціна Від випуску продукції № ______ № ______
         
                   
                   
Разом                  
                     

Завдання № 3

Хід виконання

1. Шрифт - Comic Sans МS 12 пт. За зразком виконав виділення та підкреслення потрібних фрагментів тексту.

2. Абзаци - міжрядковий інтервал - 1,0 (одинарний), відступ зліва - 1,35 см, вирівнювання за шириною, де потрібно, - за центром.

3. Інші параметри.

4. НАКЛАДНА№ 5

5. Від ‘’ 23 ‘’ січня 2007 року

6. Кому відпущено Вінниченко А.В.

7. Через кого Матвієвську Т.О.

8. За дорученням № 432 від ‘’ 21 ‘’ січня 2007 року

9.

№ з/п Назва Одиниця виміру Кількість
  Папір друкарський кг 2,5
  Папки з файлами шт.  
  Маркери шт.  
Усього  
ПДВ  
Разом  

10. Директор ________________ Відпустив __________________

11. (підпис) (підпис)

12. Головний

13. Бухгалтер _______________ Одержав _____________________

14. (підпис) (підпис)

 

 

Завдання 4

Хід виконання

Створив новий файл та надрукував в ньому таблиці


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)