АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 2. Комп’ютерні мережі

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Апарати для розділення неоднорідних мас
  4. Апаратні і програмні засоби Internet. Протоколи TCP/IP. Доступ користувачів до мережі Internet, система адресації у мережі Internet.
  5. б) комп’ютерні технології в музичній діяльності школярів.
  6. Висновки до другого розділу
  7. Висновки до розділу 1
  8. Висновки до розділу ІІІ
  9. Висновок до розділу
  10. Геодезичні мережі та їх призначення
  11. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.

Тема 2.1. Локальні комп’ютерні мережі

Мета: пригадати теоретичні відомості про ЛКМ. Розглянути принцип роботи з локальною мережею, навчитися аналізувати склад мережі, визначати ім’я комп’ютера в мережі, надавати доступ іншим користувачам до ресурсів ПК, працювати з ресурсами ЛКМ.

Завдання 1

Хід виконання

Уся мережа може бути поділена на декілька робочих груп. Кожна група має свою назву. Якщо поділ на групи не потрібний, то створюється одна робоча група. Кожен комп’ютер робочої групи має унікальне мережеве ім’я. Ви можете використовувати ресурси як своєї групи, так і інших груп, якщо маєте право доступу до них.

У локальних мережах, як правило, виділяють один або кілька комп’ютерів, що зайняті переважно обслуговуванням запитів комп’ютерів користувачів на різні послуги. Такі комп’ютери називають серверами. Усі інші комп’ютери робочої групи оголошуються робочими станціями.

Проаналізував склад локальної комп’ютерної мережі навчального закладу.

Визначив ім’я робочої групи і ПК в локальній мережі, використавши команди: Пуск/КМ до програми Мій комп’ютер/Действие /Свойства – ім’я комп’ютера.

Відкрив повний доступ до папки іншим користувачам мережі:

Використавши команди: Мій комп’ютер/диск D: викликав КМ/Свойства/Общий доступ – Новий общий ресурс, вказав d і натиснути ОК/Вільний доступ/Дозвіл/ОК.

Щоб видалити доступ я використав команди: Пуск / Мій комп’ютер / диск D: / Свойства / Доступ / Видалити спільний ресурс / ОК.

Завдання 3

Хід виконання

На робочому столі відкрив вікно Сетевое окружение. Знайшов комп’ютер-адресат, вказаний керівником практики, відкрив його та переглянув доступні папки і файли. Здійснив копіювання об’єкту, вказаного викладачем, використовуючи один із відомих способів (буфер обміну,перетягування об’єктів).

Висновок: з цієї теми япригадав теоретичні відомості про ЛКМ. Розглянув принцип роботи з локальною мережею, навчився аналізувати склад мережі, визначив ім’я комп’ютера в мережі, надав доступ іншим користувачам до ресурсів ПК, працював з ресурсами ЛКМ.

 

Тема 2.2. Використання служб інтернет

Мета: навчитись працювати з програмою-браузером, додавати адреси сайтів, в папку «Избранное»; виконувати пошук інформації з подальшим її аналізом; використовувати електрону пошту в майбутній професійній діяльності.

Завдання 2

Хід виконання

Існують пошукові сервери,що регулярно перевіряють світову систему www, накопичуючи відомості про Web-сторінки в спеціальних базах даних. У цих базах і здійснюється пошук за запитом користувача. Результат пошуку надається користувачу у формі переліку посилань на документи, що містять слова із запиту. До таких серверів належать, наприклад, пошукові системи Altavista, Yahoo і Lycos. Досить зручні пошукові сервери у російськомовній частині (www.rambler.ru; www.yandex.ru).

Основні правила вибору ключових слів для виконання пошуку:

а) слід використовувати ключові слова, характерні саме для вашої теми.

b) потрібно не використовувати широковживані слова і фрази, оскільки результати пошуку, наприклад, за словом По (призві щем відомого письменника) будуть займати багато Web-сторінок, а більш конкретний запит – Едгар По надасть вагомі результати.

c) слід наводити в запиті різні форми ключового слова, наприклад, якщо ви шукаєте інформацію про процесори, то можна навести в запиті кілька слів – процесор,процесори тощо.

d) потрібно вживати в запиті слова-синоніми, наприклад, для процесораCPU, процесори Intel. Синоніми в запити слід розділяти оператором OR (“ або“).

e) для формування запиту з цілої фрази потрібно використовувати лапки, наприклад: «Технічні характеристики процесора Pentium III».

f) слід правильно використовувати прописні та малі літери, оскільки більшість пошукових серверів реагує на регістр символів.

g) слід ознайомлюватися з особливостями певного пошукового вузла, оскільки деякі пошукові засоби надають користувачам спеціальні можливості, що полегшують пошук інформації.

Більшість пошукових програм дає можливість виконувати пошук за кількома ключовими словами. Завдяки цьому можна визначити більш конкретні умови пошуку, ніж у разі використання одного ключового слова. Крім того логічні оператори AND, OR і NOT («та», «або», «ні») надають додаткові можливості керування пошуком.

Ознайомилася з інформацією, розміщеною на сайті навчального закладу – www.kooptex@ukrpost.net.

Використовуючи попередньо збережені адреси відвідав необхідні ресурси, ознайомився з ними, проаналізував інформаційне наповнення:

· Послуги,що надає ІАЦ Ліга - Створення програмного забезпечення, тиражування записів програмного забезпечення комп’ютерів / Консультації з питань інформатизації;

· на сайті Верховної Ради України ознайомився з новими надходженнями в базу даних. Скопіював один з останніх документів у текстовий редактор Word.

Завдання 3

Хід виконання

Використовуючи пошуковий сервер Mozilla знайшов інформацію про комп’ютерні програми, що можуть використовуватись в роботі юриста: Нотариат - программа для нотариуса(создан специально для автоматизации нотариального делопроизводства и документооборота), ИАЦ Лига.

Знайшов інформацію про ВНЗ свого регіону, в якому можу здобути вищу освіту. Чернігівський державний інститут права, соціальних технологій та праці (ЧДІПСТіП) Місто: Чернігів, рік заснування: 1844 Статус: державний Акредитація: III, Документ про закінчення: Диплом держ. зразка Форма навчання: денна, заочна Квалифікаційний рівень: бакалавр, спеціаліст Адреса: вул. 50 років ВЛКСМ, 1А, Чернігів, 14037

Задав за текстом пошук рефератів, кількість знайдених документів: 108 560

Використовуючи пошукові сервери мережі Інтернет знайшов відповіді на питання та оформив результати у таблиці:

№ з/п Питання Відповідь
  Хто є засновником компанії Intel? Роберт Нойс и Гордон Мур
  Де знаходиться і чим відома Кремнієва долина? Кремнієва долина (Силіконова долина, англ. Silicon Valley) — регіон у штаті Каліфорнія (США), що позначає південну частину території затоки Сан-Франциско, входить до міської агломерації. Відзначається значною щільністю високотехнологічних компаній (комп'ютери та їх комплектуючі (особливо мікропроцесори), програмне забезпечення, мобільний зв'язок, біотехнології тощо). Виникнення і розвиток цього технологічного центру пов'язані із зосередженням провідних університетів, великих міст на відстані менше години їзди, джерел фінансування нових компаній, а також кліматом середземноморського типу.
  В якому році заснована компанія НР? Компания НР была основана в 1939 г.
  Коли і ким був написаний перший комп’ютерний вірус? Фред Коэн, в январе 1986 года.
  Який вклад в інформаційні технології зробив Алан Шугарт? Изобретатель 8-дюймовых дискет и интерфейса SCSI, один из наиболее плодотворных разработчиков технологий магнитных накопителей.

 

 

Завдання 4

Хід виконання

У цьому завдані виконав реєстрацію власної електронної скриньки на одному з безкоштовних поштових серверів – mail.ru. Створіть власну поштову скриньку на mail.ru. Клацнув на посиланні Регистрация на початковій сторінці mail.ru! Відкриється нова сторінка. з формою-анкетою, де потрібно акуратно заповнити такі дані: Имя, Фамилия, День рождения, Город, Пол(Мужской / Женский), Почтовый ящик, Пароль, Повторите пароль, Мобильный телефон (С помощью мобильного телефона Вы сможете восстановить пароль. Укажите номер и в течение минуты Вам придет сообщение с кодом подтверждения).

Далі натиснув кнопку Зарегистрироваться. До листа прикрипів файл-вкладення (останній документ сайту Верховної Ради України) та надіслав на адресу, вказану керівником практики.

 

Висновок: з цієї теми янавчився працювати з програмою-браузером, додавати адреси сайтів, в папку «Избранное»; виконував пошук інформації з подальшим її аналізом; також навчився створювати власну поштову скриньку та надсилати документи, за допомогою поштової скриньки та інтернету.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)