АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Реквізити – елементи, з яких складаються ОРД, мають такий склад реквізитів

Читайте также:
  1. E. Відновлення свідомості
  2. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.
  3. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. У якому випадку Ви перевертаєте постраждалого на спину?
  4. Ви приступили до надання допомоги постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. Ви перевернули його на спину. Постраждалий не дихає. Ваші дії далі.
  5. Відомості про будь-які обмеження щодо права володіння цінними паперами.
  6. Властивості та оцінка масової свідомості
  7. Головні елементи моральної свідомості
  8. Два фактори, що зіграли вирішальну роль у виникненні свідомості
  9. Добро і зло як ціннісні полюси моральної свідомості і практики
  10. Добро і зло — основні поняття моральної свідомості і категорії етики.
  11. Загальні відомості
  12. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

Реквізити – елементи, з яких складаються ОРД, мають такий склад реквізитів

1. Державний герб. Коло підвідомчих установ, що можуть наносити державний герб на бланки своїх документів, визначає кожне міністерство (відомство). Проставляти цей реквізит на документах суб’єктів підприємницької діяльності недержавної форми власності забороняється.

2. Емблема організації чи підприємства. Це символічне графічне зображення. Як емблему можна використовувати державні знаки.

3. Державні нагороди. Застосовується замість внесення назв орденів у найменування підприємства.

4. Код підприємства. За українським класифікатором підприємств і організацій (УКПО).

5. Код форми документу. За українським класифікатором управлінської документації (УКУД).

6. Найменування вищестоящої організації автора документу.

7. Повне найменування автора документу.

8. Найменування структурного підрозділу.

9. Індекс підприємства зв’язку, поштова і телеграфна адреса, номер телефону, номер телетайпа, факсу, номер рахунку в банку.

10. Назва виду документу. Наводиться в усіх документах, крім листів.

11. Дата. Всі службові документи підлягають датуванню. Елементи дати наводяться тричленними числами з двох арабських цифр, кожен елемент в один рядок у такій послідовності: день, місяць, рік.

12. Індекс документу. Найчастіше включають три пари арабських цифр, де перша пара – індекс структурного підрозділу автора документу; друга – номер справи, де зберігається копія вихідного документу; третя – порядковий номер за журналом обліку.

Завдання 2

Хід виконання

 

Завантажив текстовий редактор Word (Пуск/Microsoft Office Word). Встановив відповідні параметри сторінки: ліве поле – 2.5 см., праве поле – 1.5 см., верхнє та нижнє поля - по 1.5 см. (Microsoft Office Word/Файл/Параметры страницы). Надрукував запропонований текст СТРАТЕГІЯ І ПРАКТИКА ЦИВІЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

В адвокатському мистецтві… так багато залежить від ‘’ гри ’’, що недосвідчена людина може здати кращі карт и і потім дивуватися, як могла програти.

Р. ГАР РІС. Школа адвокатури

Цивільний процес – це двобій між позивачем і відповідачем у суді з приводу матеріально-правового спору, а цивільне процесуальне право - це застосовувані правила його двобою. Його результат залежить від чотирьох факторів: суті матеріально - правового спору; процесуального становища сторони; особистих властивостей учасників контракту; майстерності ведення процесу.

Судовий процес у цивільної справі має свою стратегію та тактику. Слово ‘’ стратегія ‘’ походить з грецької і вживається у двох значеннях:

Ø найважливіша частина воєнного мистецтва, що включає теорію і практику ведення війни;

Ø Мистецтво керувати суспільною, політичною боротьбою.

Усі судові стратегії можна поділити на два види: правильні і хибні. Правильна стратегія – полягає у вирішенні спору в суді з метою захисту порушених чи оспорюваних суб’єктивних прав. Хибна судова стратегія – це використання прав на звернення до суду з метою, що не пов’язана із захистом порушення прав.

Спільна процесуальна мета сторін – домогтися рішення на свою користь. У цьому плані ведення їх стратегії однакове.

Позивач прагне, щоб суд задовольнив його вимог до відповідача у повному обсязі, а відповідач – зоб суд відмовив у позові.

У межах цієї стратегії можна виділити окремі її різновиди: укласти мирову угоду; переконати позивача відмовитися від позову; унеможливити виконання рішення суду на користь позивача.

Стратегія втілюється у процесуальній діяльності зацікавлених осіб, переходячи таким чином у тактику. Термін ‘’ тактика ‘’ (з грецької – мистецтво командування військом) вживається у трьох значеннях: як складова частина воєнного мистецтва, наука про підготовку, організацію і ведення бою; як методи, шляхи, засоби, форми боротьби, що найбільше відповідають конкретним обставинам; переносно – як прийоми, засоби досягнення якоїсь мети, лінія поведінки когось.

Цивільна процесуальна тактика – це система прийомів та засобів діяльності зацікавленої особи, використання яких забезпечує найбільш ефективне втілення обраної стратегії під час розгляду цивільної справи в суді. Мета практики – найефективніша реалізація процесуальних прав осіб, що беруть участь у розгляді справи.

Систему процесуальної практики складають практичні прийоми. Тактичний прийом – це спосіб діяльності зацікавленої особи, використовування якого з урахуванням конкретної ситуації забезпечує найбільш ефективне вирішення окремих завдань. Тактичні прийоми цивільного процесу можна класифікувати: за призначенням, за джерелами, за стадіями застосування, за множинністю застосування.

Окремо можна виділити принципи застосування тактичних прийомів, їх дотримання забезпечує максимальну ефективність прийому. До таких належать: раптовість, таємність, оперативність.

Оформив документ наступним чином:

Ø для назви документа - стиль Заголовок 1, зелений колір (виділив назву документа/Формат/Стили и форматирование/Заголовок 1. Для того, щоб заголовок був зеленого кольору виділив його та встановив зелений колір шрифта);

Ø для всього тексту - відступ першого рядка 1,5 см (Формат/Абзац/Первая строка/Отступ на 1,5 см)

Ø шрифт Arial - для першого абзацу (виділити абзац/Формат/Шрифт);

Ø шрифт Tahoma - для другого абзацу;

Ø для третього абзацу змінив розмір шрифту, зробив його заливку синім кольором, а текст - білим кольором (виділив абзац, змінив розмір шрифту шляхом Формат/Шрифт, зробив його заливку синім кольором: Формат/Границы и заливки, для тексту встановив колір шрифту білий).

Оформив основний текст документа з використанням різноманітних стилів:

Ø привітання;

Ø основний текст 2;

Ø підпис;

Ø строгий;

Розділив надрукований текст на дві та три довільні колонки (виділив текст/Формат/Колонки).

Встановив номери сторінок зверху по центру (Вставка/Номер страниц). Встановив нижній колонтитул (Вид/Колонтитулы).

Встановив нижній колонтитул, в якому надрукувала своє призвіще та дату створення документу. Вставка/Нижній колонтитул/Надпис.

КОЗАЦЬКА ДЕРЖАВА

Завдяки перемогам Богдана Хмельницького постала козацька держава. Організації її мала військовий характер, за тим и зразками, які дало Запорожжя. Цілу країну спочатку звали просто Запорізькім Військом. Але серед народу скоро прийнялася назва Украйна, яку здавна носила південна Подніпрянщина, як окраїнна земля на пограничні з диким степом. Цеї назви уживав деколи й назву Малої Росії, яку колись уживав грецький патріархат на означення галицької метрополії. Цей термін радісно прийняла Московщина, бо цим способом вона могла легше виказати право до зверхності над Україною. Козацькі літописці радо вживали термінів ‘’ козацько- руський ‘’, ‘’ Україно – козацький ’’ або ‘’ український ‘’ народ.

Відзнаки державної і військової влади звалися клейноди. До них належала:

Гетьманська

Булава,

Бунчук,

Печать,

Корогви,

Бубни,

Труби.

Вони переховувалися з великою шанобою.

Герб козацької держави був козак у кунтуші, підперезаний поясом, з шаблею при лівому боці у шапці; ліва рука підтримує рушницю, оперту на рамі, права спирається о бік. Цей герб знаходився також на козацьких корогвах і на печатях

 

Перевірив орфографію та виправив помилки (Сервис/Правописание). Відформатував текст відповідно до зразка.

В тексті здійснив пошук та заміну слів (Правка/Заменить) «Запорожжя» на «Запоріжжя».

Замінив фразу «Але серед народу скоро прийнялася назва Україна» на «Народ сприйняв назву Україна» (Правка/Заменить).

Завдання 3

Хід виконання

Завантажив текстовий редактор Word. Створив текстовий документ ОПЛАТА ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)