АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МИТО. МИТНА ВАРТІСТЬ ТОВАРІВ

Читайте также:
  1. Аналіз інвестиційних рішень підприємства. Дисконтування. Потомчна (приведена) і чиста дисконтована вартість. Оптимізація інвестиційних рішень. Внутрішня окупність інвестицій.
  2. Баланс товарів і послуг
  3. Вартість валової продукції підприємства за 2011 рік
  4. ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ В ЧАСІ
  5. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  6. Відносин, який охоплює всю номенклатуру товарів. Тому реформа національної системи
  7. деД' - норма амортизації; А - сума амортизаційних відрахувань зарік; К- вартість авансованого основного капіталу.
  8. Кореспонденція бухгалтерських рахунків по надходженню на підприємство готової продукції і товарів
  9. Кореспонденція бухгалтерських рахунків при реалізації та іншому вибутті готової продукції і товарів
  10. Лекція 9. Організація дотримання належного приймання продукції (товарів) за якістю і кількістю (2 год.).
  11. Майбутня вартість грошей та її визначення.

«Мито — це державний податок на товари та інші предмети, які переміщуються через митний кордон України».

Митна вартість товарів - це заявлена декларантом або визначена митним органом вартість товарів, що переміщуються через митний кордон України, яка обчислюється на момент перетинання товарами митного кордону України.

Митна вартість товару яка застосовується для цілей:

— обкладення товару митом, ПДВ, акцизним збором;

— зовнішньоекономічної та митної статистики;

державного регулювання торговельно-економічних відносин, які пов'язані із вартістю товару.

Визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України, здійснюється шляхом застосування таких методів:

--- за ціною угоди щодо товарів, які імпортуються (метод 1);--- за ціною угоди щодо ідентичних товарів (метод 2);--- за ціною угоди щодо подібних (аналогічних) товарів (метод 3);--- на основі віднімання вартості (метод 4);--- на основі додавання вартості (метод 5);--- резервного (метод 6).

Метод 1. Митною вартістю за методом оцінки за ціною угоди щодо товарів, які імпортуються, є ціна угоди, фактично сплачена, чи ціна, яка підлягає сплаті за товари, які імпортуються за призначенням в Україну, на момент перетинання ними митного кордону України.

Метод 2. Для визначення митної вартості за методом оцінки за ціною угоди щодо ідентичних товарів за основу береться ціна угоди щодо ідентичних товарів. При цьому під ідентичними розуміються товари, однакові за всіма ознаками з товарами, що оцінюються.

Метод 3. Для визначення митної вартості за методом оцінки за ціною угоди щодо подібних товарів за основу береться ціна угоди щодо подібних товарів, які ввозяться на митну територію України.

Метод 4. Визначення митної вартості товарів за методом оцінки на основі віднімання вартості здійснюється у тому разі, якщо оцінювані, ідентичні чи подібні товари продаватимуться на митній території України у незмінному стані.

Метод 5. Для визначення митної вартості товарів за методом оцінки на основі додавання вартості за основу береться ціна товарів, розрахована шляхом додавання:

1) вартості матеріалів та витрат, понесених виробником у зв'язку з виробництвом оцінюваних товарів;

2) загальних витрат, характерних для продажу в Україну з країни вивезення товарів того ж виду, у тому числі витрат на навантаження, вивантаження, транспортування, страхування до місця перетинання митного кордону України, та інших витрат;

3) прибутку, що його звичайно одержує експортер у результаті поставки в Україну таких товарів.

Метод 6. Якщо митна вартість не може бути визначена шляхом послідовного використання методів, зазначених вище, або митний орган аргументовано вважає, що ці методи визначення митної вартості не можуть бути використані, митна вартість оцінюваних товарів визначається з урахуванням світової практики.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)