АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОДАТОК З ДОХОДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Читайте также:
  1. АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК
  2. Аналіз доходів підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний аналіз доходів, факторний аналіз доходів)
  3. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  4. Аудит доходів та витрат іншої діяльності
  5. Б) індексація доходів – форма повернення населенню грошей,втрачених внаслідок інфляції
  6. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  7. Біохімічні зміни в організмі під впливом фізичних вправ.
  8. Грошові розрахунки та їх вплив на формування доходів.
  9. Джерела доходів місцевих бюджетів
  10. Джерела і структура доходів домогосподарств
  11. Екологічний податок
  12. Екологічний податок.

Податок з доходів фізичних осіб стягується безпосередньо з доходів громадян.

об'єктом оподаткування резидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування; іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані із джерел за межами України. Базою оподаткування є чистий річний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом зменшення загального оподатковуваного доходу на суми податкової знижки звітного року.

До переліку доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, з 01.01.11 р. додатково включено:

кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку;

суму майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юридичної особи - емітента корпоративних прав;

суму виплат чи відшкодувань, які здійснюються професійними спілками своїм членам протягом року сукупно в розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу.

Ставки податку

За ставкою 15% оподатковуються доходи в розмірі, що не перевищує 10-кратного розміру мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року, одержані у формі:зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород;виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця. Якщо загальна сума доходу, отриманого платником податку у звітному податковому місяці, пере-вищує цей поріг, то із суми перевищення податок справляється за ставкою 17 %. Збережено 10%-ву ставку оподаткування заробітної плати шахтарів, працівників шахтобудівних підприємств, які зайняті на підземних роботах повний робочий день та 50 % і більше робочого часу на рік, а також працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб. За ставкою 5% оподатковуються доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок (з 01.01.15 р.); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом (з 01.01.15 р.).

Податкова соціальна пільга (ПСП)матимуть право платники податку, у яких такий дохід не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, який діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн..

А саме з 01.01.11 р. матиме право на ПСП:у розмірі 100% - платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, - у розрахунку на кожну таку дитину; у розмірі 150% - платник податку, який був учасником бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни. Не передбачено застосування ПСП у розмірі 150% для вдів та вдівців та на ПСП у розмірі 200% - для осіб, які мають та виховують трьох чи більше дітей віком до 18 років (вони користуватимуться ПСП у розмірі 100% як особи, що утримують двох чи більше дітей). Податкова знижка

Термін «податковий кредит» у ПК замінено на термін «податкова знижка». Право на податковову знижку матиме виключно резидент. Як і раніше, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати нарахованої йому заробітної плати. річна податкова декларація подавалася до 1 квітня року, що настає звітним, а платники, які мали право на податковий кредит, могли подавати таку декларацiю до кінця року, що настає за звітним.

 

23. ЗБІР ЗА ПАРКУВАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ\

Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради організовують або провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Об'єктом оподаткування є земельна ділянка, яка спеціально відведена для паркування транспортних засобів.

Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведеної для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будинків, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

Ставки збору встановлюються за кожен день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі від 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

При визначенні ставки збору сільські, селищні та міські ради враховують місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, площу спеціально відведеного місця, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

Базовий податковий (звітний) період для збору дорівнює календарному року.

Збір сплачується до місцевих бюджетів авансовими внесками щокварталу до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно), за місцем розташування спеціально відведеного місця для паркування транспортного засобу. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за податковий (звітний) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки, визначені для авансового податкового періоду.

Звіт подається у строки, встановлені для квартальної звітності, тобто протягом 40 календарних дні, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)