АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Під час роботи на комп’ютері необхідно

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  5. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  6. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  7. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  8. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  9. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  10. Варіанти контрольної роботи
  11. Вибір напрямку і теми роботи
  12. Вибір режиму роботи підприємства

ЗВІТ

З ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

 

студента ІІ-го курсу

гр. 16 ПІТ-2

Думишинця О.В.

керівник практики:

Федоренко В.Б.

 

Київ – 2015


 

План

1. Вступ

2. Технологічна характеристика

3. Права керівника практики

4. Робоче місце студента-практиканта

5. Обов’язки керівника практики

6. Опис технологічного процесу

7. Висновок

8. Інструкція по техніці безпеки

 

 

ХАРАКТЕРИСТИКА

Студента групи 16 ПІТ

Київського професійно-

педагогічного коледжу

імені Антона Макаренка

Думишинця Олександра Вікторовича

 

Думишинець Олександр Вікторович проходив технологічну практику на ТОВ «Європейські технології послуг» 19.01.2015р по 15.02.2015р.

Виконував відповідно до завдань практики, різні завдання та доручення. Це насамперед, робота за персональним комп’ютером. Олександр Вікторович старанно виконував індивідуальні доручення,систематизував різні проекти наказів та розпоряджень.

Виявив добрий рівень роботи з персональним комп’ютером, спілкуванням з персоналом та підлеглими йому працівниками, володіє достатніми навичками роботи з офісною технікою.

За час практики проявивсебе виховано та відповідальним студентом з добрим рівнем професійних знань. Окрім того, за час практики підвищив та закріпив свій професійний рівень, поглибив знання, вміння та навички за профілем навчання.

Студент Думишинець Олександр Вікторович комунікабельний, ввічливий, врівноважений, володіє тактом та культурою спілкування.

 

Директор В.М.Скрипнік

ВСТУП

У навчальних закладах України передбачено проходження студентами технологічної практики, яка є обов’язковим складовим елементом підготовки будь-якого спеціаліста. Під час проходження практики студент закріплює здобуті знання і навички, отримуючи практичний досвід роботи в реальних економічних умовах.

Студент може мати досконалі теоретичні знання, але може розгубитися в ситуації, коли виникне необхідність прийняти рішення в реальних економічних умовах. Тому необхідно забезпечувати студентам змогу пройти технологічну практику ще під час навчання, для того, щоб спробувати себе не тільки в ролі теоретика але й практика.

Технологічна практика для студентів спеціальності 5.01010401 «педагог інформаційних технологій» є невід’ємною складовою частиною процесу їх професійної підготовки і проводиться на сучасних підприємствах та організаціях, оснащених відповідним апаратним та програмним забезпеченням комп’ютерних систем.

Технологічна практика передбачає отримання необхідного обсягу практичних знань та умінь відповідно до кваліфікаційного рівня.

Метою технологічної практики для студентів спеціальності 5.010104 є оволодіння студентами сучасними методами ефективного застосування комп’ютерних та мережних технологій для вирішення задач комплексної автоматизації підприємстві установ, вивчення практичних рішень в галузі організації та побудови регіональних, корпоративних та локальних комп’ютерних мереж.

Так як практика проходить в ТОВ «Європейські Технології Послуг», то практиканту на весь період практики надається своє робоче місце, за яким студент-практикант виконує різні завдання, які дають йому працівники. За період практики студент повинен виконувати різноманітні завдання та доручення керівництва. Це, насамперед, робота з ПК, над документами освітнього спрямування, робота з ксероксом, факсом, а також правовими документами, які розглядалися ТОВ «Європейські технології послуг», активно включатися до всіх доручень, які були поставлені керівництвом. Старанно виконувати індивідуальні доручення керівництва компанії.

У відділі відповідально виконувати правовий аналіз проектів, наказів та розпоряджень фінансового відділу за яким закріплений студент практикант.

Так під час практики є змога закріпити свої знання з користуванням ПК.

Робота в таких програмах як EXEL, ACCESS, також користування всесвітньою мережею Інтернет дає можливість більш поглибити знання користування цими програмами. Робота в текстовому редакторі WORD над різними видами документів збільшити швидкість їх набору, тобто краще засвоїли клавіатуру. А також навчитися відправляти факси і спілкуватися з людьми різних навчальних закладів, щоб точно знати чи факс дійшов, і чи в змозі вони його прочитати. Це дуже відповідальна робота, яка потребує правильності у спілкуванні по телефону і дотримання культури мовлення.

Під час практики оформляються всі потрібні документи: в першу чергу підписання договору про проходження практики в ТОВ «Європейські Технології Послуг», звіт про проходження практики і щоденник.


 

ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКА ПРАКТИКИ

1. Відповідно до графіку навчального процесу і технологічної практики прийняти студентів на практику.

2. Створити необхідні умови для використання студентами програм практики, забезпечити студентів-практикантів обладнаними згідно професії робочими місцями, технологічними завданнями, документами і технічним обслуговуванням.

3. Забезпечити студентам умови безпечної роботи на кожному робочому місці. Проводити обов’язкові інструктажі з охорони праці.

4. Забезпечити облік виходів на роботу студентів-практикантів. Про всі порушення трудової дисципліни, внутрішнього розпорядку та про інші порушення повідомляти навчальний заклад.

Після закінчення практики через керівника практики направити в навчальний заклад щоденник, звіт і виробничу характеристику.

 


 

ПРАВА КЕРІВНИКА ПРАКТИКИ

1. Приймати участь у роботі методичної та педагогічної ради, засідання методичної комісії згідно профілю навчання;

2. Давати розпорядження і вимагати їх виконання;

3. Припинити роботу студентів у випадку несправності обладнання, інструментів, інших порушень правил охорони праці, або якщо умови не відповідають вимогам навчальних програм; приймати рішення, а також керівник практики негайно ставить до відома адміністрацію навчального закладу.

Клопотати перед адміністрацією про заохочення у встановленому про порядок присутніх студентів і накладання за порушення дисципліни правил денного розпорядку.

 


 

РОБОЧЕ МІСЦЕ СТУДЕНТА

Робоче місце призначене від самого початку практики для одного студента за яким він буде працювати і виконувати доручення керівника і, за ним буде закріплено обладнання, яке йому необхідне під час виконання доручень (монітор, мишка, принтер та ін.)

Для того щоб із перших днів студент мав можливість самостійно аналізувати планувати свою роботу на технологічному навчанні, керівник практики ще від підготовчого періоду повинен показати їм роботу дидактичного оснащення, розповісти як воно працює та показати як ним користуватися.

Планування і розташування робочих місць студентів на підприємстві залежить від їхнього оснащення устаткуванням, розташування вікон, розмірів і конфігурації приміщення. Нормативи розміщення устаткування робочих місць різних професій різні, вони беруться за аналогією з відповідними нормативами технологічних цехів і ділянок, затверджуваних міністерствами і відомствами.

Основа оснащення робочих місць студентів – устаткування індивідуального користування, тобто устаткування, на якому він виконує типові для його професії учбово-технологічні роботи, основні учбово-технічні вимоги до такого устаткування: типовість для професії, сучасність конструкції, універсальність, відносна простота в керуванні, порівняно невеликі габарити, зручність в експлуатації й обслуговуванні, безпека в роботі.

До початку роботи студента, керівник повинен провести інструктаж з техніки безпеки. Вони повинні знати, що не можна торкатись роз’єднань кабелів, до екрану та тильної сторони монітора та системного блоку, класти зошити, книжки, сторонні предмети на монітор, принтер чи клавіатуру тощо.

Студенти повинні дотримуватись загальних вимог при роботі з комп’ютером. Заходити до приміщення треба спокійно, так, щоб не чіпляти апаратуру, займати призначене місце, охайно поводитися з технікою, працювати за комп’ютером на відстані не менше 50 см від екрану монітора, постава повинна бути рівною, не нахилятися, через кожні 30 хв відпочивати, тому що комп’ютер випромінює хвилі, які не дуже корисні для людини, тому необхідно виконувати вправи для очей, які мають бути загально відомими.

Під час роботи студенти повинні дотримуватися правил з техніки безпеки, промислової санітарії, гігієни, слухати керівника та виконувати його вказівки. Працювати з клавіатурою чистими руками, натискати на клавіші повільно, без різких ударів, не намагатися самостійно ліквідувати несправність, якщо вона виникла.

Після завершення роботи перевірити чи всі вікна закриті і тоді вже вимкнути комп’ютер відповідно до інструкцій.

 

ІНСТРУКЦІЯ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

Приступаючи до роботи з ПК, необхідно завжди пам’ятати, що це дуже дорога апаратура, яка потребує акуратного та обережного ставлення до неї, високі само дисципліни на всіх етапах роботи з комп’ютером.

Напруга живлення (220 В) є небезпечною для життя людини. Через це в конструкції блоків комп’ютера між блочних з’єднувальних кабелів передбачена достатньо надійно, ізоляція від струмопровідних ділянок. Користувач практично має справу з ними декількома виміряючи живлення і здавалось би застрахований від ураження електричним струмом. Однак в практичній роботі можуть зустрічатися непередбачувані ситуації, і щоб вони не стали небезпечними для користувача, необхідно знати та чітко виконувати ряд правил техніки безпеки. Це допоможе не тільки уникнути нещасних випадків і зберегти здоров’я, але і гарантує збереження апаратури.

Особливо уважним треба бути при роботі з дисплеєм, електронно-променева система трубка, яка використовує високу напругу і є джерелом електромагнітного випромінювання.

Неправильне поводження з дисплеєм та іншою електричною апаратурою може призвести до тяжких уражень електричним струмом, спричинити загорання апаратури.

Через це суворо забороняється:

v Торкатися до екрану і тильного боку дисплея, проводів живлення і пристроїв заземлення, з’єднувальних кабелів;

v Порушувати порядок ввімкнення і вимкнення апаратних блоків, намагатись самостійно усунути виявлену несправність в роботі апаратури;

v Класти на апаратуру сторонні предмети;

v Працювати на комп’ютері у вологому одязі і також вологими руками.

В разі появи запаху горілого, незвичайних звуків, або самовільного вимкнення треба негайно вимкнути комп’ютер. Робота за комп’ютером потребує постійної уваги, чітких дій, і самоконтролю. Через це за комп’ютером не можна працювати при недостатньому освітленні і високому рівні шуму.

Під час роботи на комп’ютері необхідно

v Суворо дотримуватись положень інструктажів, з експлуатації апаратури;

v Уважно слідкувати за справністю основних блоків і пристроїв;

v Працювати за клавіатурою чистими, сухими руками, не натискувати на ті чи інші клавіші без потреб або навчання;

v Працювати з дискетами, оберігати їх від ударів та магнітного поля або тепла, не торкатись дискети, яка виступає з куверта, вставляти дискету в дисковод тільки після його ввімкнення переконавшись в правильному орієнтуванні диска та відносно щілини дисковода;

v Під час перерви в роботі вимикати комп’ютер лише в тому разі, коли обробка точних даних інформації завершена і вміст оперативної пам’яті занесена а магнітні диски (в противному випадку неминуча втрата інформації).

Під час роботи комп’ютера електронно-променева трубка дисплея є джерелом електромагнітного випромінювання яке при роботі близько від екрана руйнівно діє на зір, викликає втому і знижує працездатність. Через це треба працювати на відстані 60-70 см від екрана, дотримуючись правильної постанови, не сутулячись і не нахиляючись.

Потрібно пам’ятати, що тривала робота за комп’ютером призводить до перенапруження зору, через це тривалість безперервної роботи для дітей не повинно перебільшувати 25 хв.


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)