АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Екологічна ситуація й стан питної води в Україні

Читайте также:
  1. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  2. Аграрні реформи в Україні
  3. Аналітична оцінка людського потенціалу в Україні та країнах світу
  4. Антимонопольне законодавство в Україні.
  5. Бароковий світогляд в Західній Європі та Україні
  6. Блок 8-23. ГЕОЕКОЛОПЧНА СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ.
  7. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  8. Валютна політика України в сучасних умовах. Органи валютного контролю в Україні.
  9. Вибір моделей макроекономічної політики в Україні.
  10. Вибори в Україні
  11. Вибори в Україні
  12. Вибори в Україні

Учені констатують, що відхилення від норми подекуди досягає 80%. Тенденція до погіршення спостерігається у великих містах і населених пунктах біля Дніпра й у південно-східних регіонах. Яка вода тече із крана, знають в Інституті колоїдної хімії. Сюди на дослідження надсилають воду у пляшках з усієї України. У тій, що надіслали з Коростеня, рівень заліза перевищує норму в 10 разів. Чи надовго вистачить українцям питної води, міркують в Екологічній лізі. Констатують, що понад 1000 населених пунктів вже п'ють воду, яку привозять. Для наочності склали екологічну карту держави.

 

Тенденція до погіршення якості води спостерігається практично у всіх великих містах. Не відповідає стандартам якості вода в східних регіонах. Критична ситуація й на півдні. Надмірне техногенне навантаження зумовило кризовий екологічний стан у басейні Дніпра, з якого одержують воду дві третини населених пунктів. Така питна вода потребує очищення фільтром " Золота Формула ", що очищає воду,збагачуючи її йодом і калієм.

 

Донецька, Дніпропетровська й Луганська області, а також територія навколо Запоріжжя, Маріуполя, Кіровограда, Керчі й Арм’янська є найбільш забрудненими в Україні. Про це говориться в дослідженні «Всеукраїнської екологічної ліги» (ВЕЛ).

 

Відповідно до результатів дослідження, несприятлива екологічна ситуація спостерігається також у Києві, Харкові, Сумах, Полтаві, Житомирі, Луцьку, Рівному, а також на більшій території АР Крим і узбережжях Чорного й Азовського морів.

 

Актуальною залишається проблема стану водних ресурсів для всіх водних басейнів України. Найбільш гостро це питання поставлене по відношенню до таких річок як Дніпро, Сіверський Донець, річок Приазов'я, окремих приток Дністра й Західного Бугу, де якість води класифікується як «дуже брудна». За даними «УкрВодГео», щодня у водойми країни виливається більш як 10,6 тис. куб. метрів неочищених і недостатньо очищених стічних вод.

 

На думку першого заступника голови ВЕЛ Тетяни Тимочко, стан водних ресурсів країни є серйозною загрозою для здоров'я населення. Тільки за 2006 рік у різних регіонах України зареєстровано 8 спалахів інфекційних захворювань, спричинених вживанням неякісної питної води. За її словами, проблемою є також той факт, що «в Україні практично не існує технологій «абсолютного оздоровлення води». Всеукраїнська екологічна ліга закликає владу вжити необхідних заходів для поліпшення якості питної води в Україні. Про це на прес-конференції повідомила перший заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

 

За її словами, в Україні існують певні документи, програми оздоровлення водних ресурсів, басейнів певних рік, існує програма «Питна вода», однак, як і безліч інших державних програм, вони не працюють, тому потрібно братись за інші джерела очищення води. «Ми прийняли рішення створити потужний науковий колектив, який розробить першочергові заходи, які можуть уже зараз поліпшити стан водопостачання або якість питної води в Україні», - сказала Т.Тимочко.

 

На думку Т.Тимочко, у першу чергу необхідно провести серйозну ревізію природних вод України. «Ми повинні зрозуміти, які це запаси, і як вони повинні використовуватися. Ми будемо намагатися добитися того, щоб це було поставлено під контроль, тому що сьогодні ці води в певній мірі перебувають без контрольного використання», - сказала вона.

 

При цьому Т.Тимочко відзначила, що не менш важливим питанням є система водозбору й водопідготовки. «На сьогоднішній день усі води, які є промисловими, комунальними й іншими стоками, поєднуються», - констатувала вона. При цьому значно збільшуються витрати на переробку цієї води, її доочищення. «Ми будемо пропонувати розділити комунальні, каналізаційні стоки, які повинні окремо очищатися, та інші води... Це, на нашу думку, нескладний технологічний крок, який зможе зменшити витрати, за рахунок чого можна й поліпшити якість переробки цієї води», - підкреслила Т.Тимочко.

 

Заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги також відзначила: «Ми будемо наполягати на відмові від хлорування води. Ми повинні добитися, щоб уряд прийняв і впровадив заходи щодо відмови від хлорування питної води», - сказала вона, підкресливши, що населення не повинно одержувати хлоровану воду, яка суттєво шкодить здоров'ю людей.

 

Для того, щоб мешканці регіонів України мали уявлення про те, яку воду вони споживають сьогодні, Всеукраїнська екологічна ліга випустила карту: «Екологічна ситуація й стан питної води в Україні».


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)