АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ: ЯКІСТЬ ПИТНОЇ ВОДИ В УКРАЇНІ - ПОТОЧНИЙ СТАН СПРАВ

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  3. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  4. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  5. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  6. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  7. Автоматизированная информационно-справочная система
  8. Аграрні реформи в Україні
  9. Аналітична оцінка людського потенціалу в Україні та країнах світу
  10. Антимонопольне законодавство в Україні.
  11. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  12. Бароковий світогляд в Західній Європі та Україні

Поточну ситуацію питного водопостачання в Україні можна характеризувати як інтенсивне забруднення pecypciв питної води у поверхневих та підземних джерелах. У поточних умовах промислового спаду та руйнування економки можна було б сподіватися на скорочення обсягів забруднення. Але погіршення ефективності станцій очищення стоків, які діють і досі майже повністю, закреслює потенційно "Позитивний екологічний ефект" економічної кризи.

Стан каналізаційної системи, стан трубопроводів водопостачання та інфільтрація забруднення з ланів - все це робить свій внесок у загальний стан питного водопостачання, таке саме як промислове забруднення та пестициди. За рахунок протікання у трубах губитися до 30% води, є інформація, що якістьть води погіршується під час її перебування у мережах водопостачання. Пестицидне забруднення пов'язане головним чином з інфільтрацією із незаконних звалищ пестицидів. Мінералізація та збільшення вмісту солей у підземних водах на меліорованих територіях створює суттєву загрозу здоров'ю мюцевого населення. Обладнання та системи моніторингу неадекватні, доступ громадськості до інформації обмежений, ця інформація непослідовна. Вважають, що багато проблем iз здоров'ям пов'язано з низькою якістю води, у деяких регіонах проблемою є також дефіцит води.

За нформафєю ВООЗ, бтьш ніж 1 мільярд людей на 3eмлі не отримують достатньої кількості питної води адекватної якості. Щоб забезпечити кожного такою водою, необхдно запобігти подальшому забрудненню річок та іних природних джерел води, необхіно захистити водні ресурси, кільсть споживання яких не контролюється у деяких регіонах. Це величезна комплексна програма, яка вимагає неосяжних інвестицій, але починати її треба на національному та місцевому рівнях. Нам, на еколопчно небезпечній територїї Укратни, така програма особливо необхідна.

Місто Київ, столиця Укратни, знаходиться у бльш сприятливих умовах, ніж інші регіони Укратни. Маючи територію у 603,8 тис. кв. км., Україна є другою за площею країною Європи. 30% населення країни мешкає у сільській місцевості. Існують величезні розбіжності за рівнем розвитку інфраструктури, за рівнем життя та рівнем безпеки між столицею та іншими містами, та, у свою чергу, між містом та селом, між центром та провінцією. Ці розбіжності підкреслюють необхідність впровадження піходу Місцевого Порядку Денного на 21 Сторіччя як головного принципу Програми Збалансованого Розвитку. Це справедливо не тільки щодо Укратни, та не тільки стосовно проблем питної води, це справедливо у будь-якому кутку пост-Радянських країн, в яких не застосовували підхід "знизу - догори" протягом останніх 70 років.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)