АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК І УМОВИ ВИПЛАТИ СТРАХОВОГО ВІДШКОДУВАННЯ (СТРАХОВОЇ ВИПЛАТИ)

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія

15.1. Виплата страхового відшкодування (страхова виплата) здійснюється Страховиком відповідно до умов цього Договору, Правил страхування та законодавства України, на підставі страхового акту та всіх необхідних і належним чином оформлених документів, зазначених в Розділі 11 Частини 2 цього Договору.

15.2. Страховик протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня отримання письмового повідомлення про настання страхового випадку при умові надання Страхувальником застрахованого ТЗ для огляду здійснює огляд пошкодженого ТЗ та/або вживає заходів для проведення незалежної експертизи.

15.3. Якщо розрахунок вартості відновлювального ремонту буде здійснюватися фахівцями Страховика, то Страховик проводить такий розрахунок протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту прийняття такого рішення.

15.4. Якщо на момент настання страхового випадку діяли інші Договори страхування відносно будь-якого предмету страхування, зазначеного в цьому Договорі, Страховик виплачує страхове відшкодування в розмірі частки страхового відшкодування, яка визначається, як відношення страхової суми за Договором до сукупної страхової суми за всіма діючими договорами страхування, за якими мають бути здійснені виплати страхового відшкодування за страховим випадком (крім випадків страхування ДНВ).

15.5. Страховик протягом 5 (п’яти) робочих днів з дати отримання від Страхувальника всіх необхідних документів, передбачених Розділом 11 Частини 2 Договору, приймає рішення (складає Страховий акт) про виплату або відмову у виплаті страхового відшкодування.

15.6. Якщо прийняте рішення про відмову у виплаті, протягом 10 (десяти) робочих днів з дати прийняття такого рішення Страховик повідомляє Страхувальника та Вигодонабувача про прийняте рішення. Повідомлення про відмову у виплаті страхового відшкодування повинно містити обґрунтування причин відмови.

15.7. Протягом 14 (чотирнадцяти) робочих днів від дати складання страхового акту Страховик повинен здійснити виплату страхового відшкодування (страхової виплати).

15.8. Виплата страхового відшкодування (страхової виплати) може бути здійснена Страхувальнику, Застрахованій особі, третім особам, Вигодонабувачу або спадкоємцям, на підставі відповідної заяви та страхового акту, складеного Страховиком.

15.9. Страхове відшкодування (страхова виплата) може бути сплачене одним із наступних шляхів:

15.9.1. Страхувальнику або спадкоємцям (за умови надання письмової згоди на це Вигодонабувачем, якщо Страхувальник не є Вигодонабувачем):

- шляхом оплати рахунків ремонтних підприємств (СТО) за відновлювальний ремонт ТЗ та рахунків на купівлю деталей, вузлів, агрегатів, що підлягають заміні;

- готівкою з каси Страховика або на поточний (картковий – для фізичних осіб) рахунок Страхувальника (спадкоємців),

- в разі, якщо Страхувальник відшкодував шкоду потерпілій третій особі добровільно або за рішенням суду, але, в будь-якому разі, за попередньою письмовою згодою Страховика.

15.9.2. Вигодонабувачу – перерахуванням суми страхового відшкодування (відповідної частини) на його розрахунковий рахунок або готівкою з каси Страховика;

15.9.3. Третій особі (спадкоємцям), Застрахованій особі (спадкоємцям):

- готівкою з каси Страховика або на розрахунковий рахунок третьої особи (спадкоємців), застрахованої особи (спадкоємців).

15.10. Якщо страхове відшкодування сплачується на розрахунковий рахунок, його реквізити повинні бути зазначені в заяві на виплату страхового відшкодування (страхової виплати). Страховик не несе відповідальність за недостовірність реквізитів, зазначених в заяві на виплату страхового відшкодування.

15.11. Будь-які повторні заяви Страхувальника, третьої особи або Застрахованої особи на виплату страхового відшкодування (страхової виплати) за шкоду, за яку страхове відшкодування (страхова виплата) здійснене в повному обсязі, Страховиком не розглядаються і додаткові виплати не проводяться.

15.12. Після виплати страхового відшкодування по будь-якому страховому випадку, окрім «Викрадення», Страхувальник зобов’язаний надати відремонтований ТЗ та/або ДО для огляду Страховиком, про що складається Акт огляду. В іншому разі, при пошкодженні (знищенні) у майбутньому елементів, деталей, вузлів та агрегатів ТЗ та/або ДО, по яких Страховик здійснив виплату страхового відшкодування, вартість їх відновлення (заміни) Страховиком не відшкодовується.

15.13. Якщо викрадений ТЗ буде знайдено, Страхувальник зобов’язаний протягом 90 календарних днів повернути Страховику отримане від нього страхове відшкодування з вирахуванням із страхового відшкодування вартості усунення виявлених пошкоджень в знайденому ТЗ та з врахуванням експлуатаційного зносу ТЗ за час від викрадення до його повернення, за умови прийняття рішення Страховиком про повернення права власності Страхувальнику, яке Страховик набув згідно укладеного договору про передачу майнових прав на ТЗ, про що сторони укладають відповідний договір.

15.14. Якщо після виплати страхового відшкодування з’ясуються обставини, які відповідно до умов цього Договору, Правил або чинного законодавства України, є підставою для відмови у виплаті страхового відшкодування (страхової виплати), Страхувальник зобов’язаний повернути протягом 30 (тридцяти) календарних днів Страховику суму сплаченого страхового відшкодування (страхової виплати) та відшкодувати витрати Страховика, пов’язані з врегулюванням збитку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)