АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IV. Єретичне вчення Савла

Читайте также:
  1. II. Вивчення нового матеріалу.
  2. IV. Вивчення нового матеріалу
  3. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  4. Анкета для вивчення соціально-психологічного клімату в педагогічному колективі
  5. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  6. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  7. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми.
  8. В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
  9. ВИВЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ГРУПИ.
  10. Вивчення активності пероксидази
  11. Вивчення дисципліни

 

Ретельне дослідження вчення єврея Савла ("апостола Павла") приводить до висновку, що воно помітно відрізняється від вчення, викладеного в Євангеліях. Воно суперечить Євангеліям в головних своїх положеннях та містить кілька нових догм, які затіняють сіонізм Євангелій та узаконюють приєднання "язичників" до єврейської релігії. При цьому істинний зміст Старого Заповіту та Євангелій ретельно приховується за облудним багатослів’ям. Розглянемо головні положення вчення Савла, які викладено в так званих Посланнях апостола Павла.

 

Хто такий Савл?

Єврей Савл або "апостол Павло" – це людина, що створила те вчення, яке сьогодні називають християнством. Савл навіть не був знайомий з євреєм Ісусом, головним персонажем Євангелій. Хто ж він такий, чим займався до хрещення і за яких обставин хрестився? Читаємо Біблію.

За проповідь християнства євреї вбили огреченого єврея Степана.

"А Савл похваляв його вбивство. І утиск великий постав того дня проти єрусалимської церкви, і всі, крім апостолів, розпорошилися по краях юдейських та самарійських. І поховали Степана мужі побожні, і плакали ревно за ним. А Савл нищив церкву, – вдирався в доми, витягав чоловіків і жінок та давав їх до в’язниці" (Дії, 8, 1-3).

Отже, Савл – це винищувач християн, який розправлявся з ними особливо старанно. Описані події відбувалися через кілька років після смерті єврея Ісуса. Отже, немає ніякого сумніву, що Савл радісно вітав страту Ісуса та віддано служив Ісусовим катам, знищуючи його послідовників.

Одного разу з Савлом сталася фантастична пригода, після якої він змінив хазяїв і почав служити новим панам. І робив це так ревно, що навіть маючи на своїх руках християнську кров, а на своїй совісті невинно забитих одноплемінників – християн, дослужився до звання "апостола", яке мали лише учні Ісуса та ще кілька осіб, яких Ісусові учні одностайно вирішили вважати апостолами. Воістину, цей крутій-зрадник є найодіознішою особою серед усієї християнської духовної ієрархії. Такі професійні шарлатани – велика рідкість. Мабуть, саме з цієї причини учні Ісуса не пошкодували для нього навіть звання апостола. Ось яку байку розповідає Біблія про хрещення хитрого єврея Савла.

"А Савл, ще дихаючи погрозами та вбивством на учнів господа, прийшов до первосвященика і просив у нього листи в Дамаск до синагог, щоб, якщо знайде він прихильних до Ісусового вчення чоловіків та жінок, зв’язати їх і привести до Єрусалиму.

А коли він ішов і наближався до Дамаску, зненацька осяяло його світло з неба, голос він почув, який говорив: "Савле, Савле, чому ти мене переслідуєш?" А він запитав: "Хто ти, пане?" А той відповів: "Я Ісус, що його переслідуєш ти. Уставай, та до міста йди, а там тобі скажуть, що маєш робити!" (Дії, 9, 1-6).

Саме цього вбивцю, який, проте, вмів віддано виконувати начальницькі накази, і названо в Біблії "апостолом язичників". Євреї цим ніби хотіли сказати "язичникам": "По вас і апостол ваш".

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)