АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Постава і хода ділової людини

Читайте также:
  1. Аксіома про потенційну небезпеку діяльності людини
  2. Аналіз ділової активності та рентабельності підприємства
  3. Аналізуючи ці компоненти можемо зазначити, що імідж людини має свою зовнішню та внутрішню складові.
  4. Благоустрій та озеленення населених місць. Значення зелених насаджень в житті людини
  5. Вміст цукру в крові людини і деяких тварин
  6. Вплив алкоголю на організм людини
  7. Гарантії прав і свобод людини і громадянина в Україні
  8. ГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ЯКОСТІ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ.
  9. Головні функції моралі в життєдіяльності людини і суспільства
  10. Громадянські права і свободи людини і громадянина в Україні
  11. Групи крові людини
  12. Демократія, верховенство права, дотримання прав людини і основних свобод

Уміння красиво стояти, сидіти, рухатися завжди було невід'ємною частиною добрих манер, ознакою приналежності до еліти суспільства. Найкращий одяг некрасиво виглядає на людині з неправильною поставою.

Умінню легко і граціозно рухатися, рівно стояти в невимушеній позі, не втрачаючи рівноваги, треба вчитися. Необхідно бути в добрій фізичній формі. Якщо у вас немає можливості займатися спортом, то вже в усякому разі ранкова зарядка і прохолодний душ повинні стати вашим щоденним ритуалом.

Основними вимогами до ходи є: прямий хребет, розпрямлені плечі, злегка випнуті груди, втягнутий живіт, руки, що гармонійно і природно рухаються, крок середнього розміру, при цьому плечі залишаються приблизно на одному рівні і не підкидаються вгору - вниз.

На думку деяких психологів, упевнена, рішуча хода в очах бізнесменів свідчить про впевненість у собі, вміння тримати себе в руках, про надійність ділового партнера. Бізнесмену, керівнику, неформальному лідеру для підтримки свого автори­тету і престижу правильна постава і хода абсолютно необхідні.

Не треба при ходьбі широко розставляти ноги - хода "в перевалку" не "йде" діловій людині. Довжина кроку повинна бути постійною. Якщо ви поспішаєте, прискорте кроки, але не подовжуйте їх, інакше хода стає підстрибуючою.

На ходу сильно впливає взуття: навряд чи хода буде ідеальною, якщо ви носите взуття на жорсткій підошві, яка не гнеться, або на дуже високому каблуці.

В позі головне - правильна постава і відсутність дуже енергійних жестикуляцій рук. Правильність постави - це підтягнутий живіт, розпрямлені плечі, відсутність скутості в м'язах. При цьому не можна притулятися до стінки, спиратися на спинку стільця, засовувати руки в кишені, переминати в руках який-небудь предмет. Ну, і вже зовсім непристойно хапати співрозмовника за ґудзик або лацкани піджака, плескати по плечу або штовхати ліктем в бік.

Не слід стискати руки на грудях, упиратися руками в стегна, стояти в позі Наполеона (одна рука за пазухою, а інша - за спиною).

В манері сидіти чітко виявляється культура людини. Навіть сідати треба уміючи, а не падати на стілець, розташовуючись на ньому так, ніби збираєшся сидіти тут вічно. Чоловіки не повинні обрушуватися всією своєю масою на стілець або крісло, а жінка - не прагнути примоститися на самому краєчку. Не обвивайте ноги навколо ніжок стільця, а руки - навколо підлокітників.

Дуже непривабливою вважається поза, коли коліна широко розставлені, а ступні ніг при цьому повернуті носками всередину. Особливо неприйнятною вона є для жінок. Вимоги етикету будуть порушені, якщо сидяча людина покладе ногу на ногу. Але дами, які сидять, цілком можуть схрещувати ноги біля щиколоток.

Встаючи, не зсовуйте різко стілець і не повертайтеся відразу спиною до товариства.

Гарний зовнішній вигляд передбачає гармонійні пропорції й рівну поставу тіла, його гнучкість, красиву ходу. Виробити все це допомагають зарядка, гімнастика і спорт (від них також залежить і тривалість молодості, духовної та фізичної свіжості).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)