АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етикет одягу ділових жінок

Читайте также:
  1. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  2. Гарантії охорони праці жінок та неповнолітніх.
  3. Декілька етикетних правил щодо користування службовим телефоном
  4. Діловий етикет Німеччини
  5. Діловий етикет Японії
  6. Діловий етикет, його специфічні характеристики та моральне підґрунтя
  7. Діловий етикет: особливості, принципи.
  8. Етика ділових взаємин як галузь прикладної етики та її ключові принципи
  9. Етика та етикет у взаємовідносинах з клієнтами
  10. Етикет в Інтернеті
  11. Етикет одягу ділових чоловіків

Правильно одягнена ділова жінка - це жінка, що має свій стиль. Наприклад, одягти на себе все одного кольору: червоний берет, червоний плащ, червоний шарфик, взути червоні чоботи - це буде неправильно. В одязі повинні бути два, максимум три предмети основного тону. Якщо у вас чорні спідниця і піджак, то припустимо мати або чорні туфлі, або чорну сумку.

Забарвлення тканини підбирається під колір шкіри, волосся і очей. Тканини ніжних, пастельних тонів підійдуть тільки до здорового кольору обличчя з гладкою шкірою. Блондинкам до лиця здебільшого одяг голубого, рожевого, оранжевого, чорного, сірого або білого кольорів. Брюнеткам слід ви­бирати одяг більш яскравих тонів: червоного, чорного, фіолетового і т.д. Рудоволосі повинні уникати в гардеробі рожевих, оранжевих і жовтих кольорів, віддаючи перевагу коричневому, зеленому, голубому або фіолетовому.

Важливим елементом в правилах етикету, що відносяться до вибору одягу, є уміння складати "ансамблі" з набору речей, що входять до гардеробу.

З цієї точки зору доцільно мати костюм класичного крою, велике значення має і те, що він повинен бути зшитий з доб­ротного матеріалу і якісно. Такого типу костюм можна комбінувати з різними сорочками, кофтами. Доповнення у вигляді туфель, аксесуарів дозволяють по-різному інтерпретувати зовнішній вигляд одного і того ж костюма.

Добре, якщо в гардеробі буде декілька костюмів, схожих за якістю матеріалу, з якого вони зшиті, і за кроєм. Комбінуючи між собою елементи різних костюмів в поєднанні з тонкими светрами, сорочками, блузами, можна знаходити цікаві і різноманітні ансамблі одягу.

Сучасні правила доброго тону в одязі дозволяють поєднувати тільки пару. Наприклад, шарф і рукавички або туфлі і сумка.

Ділова жінка не може прийти на роботу просто в брюках і кофті. У брючному костюмі - може, а в звичайній кофті і брюках - не може, це домашній одяг. Буде неправильним, якщо ділова жінка прийде на роботу сильно декольтованою, в сукні без рукавів або в майці і без панчіх. Напевно, такий вигляд може мати жінка, яка зібралася на пляж, за місто на прогулянку.

 

Діловий костюм.

Класичний англійський костюм. Це –приталений піджак і пряма спідниця трохи нижче коліна.

Костюм ділового стилю з високоякісної тканини повинен бути, у гардеробі кожної жінки. Взимку колір костюму вибирають: темний: чорний, сірий, синій, вишневий, бордо. Навесні й влітку – світлі: колір зі слонової кістки, сірий беж, сірувато-бежевий тощо. Треба мати на увазі: чим костюм світліше, тим повинен бути якісніше; яскравий костюм червоного кольору скаже оточуючим про впевненість; костюм фіолетового кольору надає таємничість. Тканина мусить бути хорошої якості, м'яка, з матовою поверхнею, міцна. Змінюючи блузки, туфлі, аксесуари, можна істотно змінити сприйняття одного й того ж костюма. Блузки потрібно підбирати різні за стилем та кольоровою гамою, тоді є можливість створювати безліч комбінацій. На роботу «відкриті» блузки з дешевої тканини непридатні.

Виключаються: міні-спідниці, спідниці з розрізами збоку чи попереду, юбка-максі.

Прийнятна довжина спідниці – трохи вище коліна, чи трохи нижче коліна, брючний костюм (якщо він не суперечить корпоративним правилам). Ділова спокійного тону сукню. Вона доречна практично завжди.

 

Відомо, що ділової костюм, що з спідниці і піджака, частіше призначаються для заходів у першій половині дня. Штани та піджак хороші ввечері.

Виключаються із ділового гардероба трикотажні прилеглі вироби, вироби з блискучої тканини, з прозорих матеріалів. Не допускаються ніякі оголення: декольте,міні-юбка, сміливий виріз, розріз на спідниці, оголені плечі, живіт.

Рукава повинні прикривати плечі завжди! При цьому рукава не повинні бути ліхтариком або занадто короткими.

Якщо одягли спідницю чи сукню, то неодмінним правилом ділового етикету служить наявність колгот (5-12DEN) тілесного кольору це на будь-яку погоду навіть влітку.

Туфлі класичних тонів, тобто, чорного чи темно-коричневого, якщо костюм світлий, можна надіти світле (не біле) взуття, яке схоже з кольором костюму й такого ж кольору та фактури, як і сумочка. За правилами етикету допускаються літні туфлі із відкритою п'ятою, але з закритими пальцями, хоч би яким бездоганним був педикюр. Марно захоплюватися взуттям з вигадливими, блискучими прикрасами. На роботі краще використовувати туфлі на середніх підборах.

Виключається джинсовий і шкіряний одяг. Перший вважають скоріш робочим (для робітників і студентів), другий – занадто провокуючим.

Для ділової одягу не використовують деяких видів тканин, наприклад оксамит, тафту, шифон, мереживо, блискучі тканини – атлас, парчу, і не прикрашають блискучими помітними вишивками бісером чи штучним перлами. Діловий одяг має бути зручним і функціональним.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)