АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Самостійна робота № 6

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

1. До недавнього часу візитні картки вважалися прерогативою ди-пломатів і високих посадовців. Але останнім часом цей корисний звичай набув ширшого розповсюдження.

Візитні картки почали використовувати досить давно, але до те-пер склалися певні загальноприйняті норми користування ними. В їх основі лежить просте розуміння, що ваша візитна картка — це те, що залишається у вашого знайомого, співрозмовника, ділового партнера після очної або заочної зустрічі з вами. Картка повинна не тіль-ки містити ті відомості, які ви хотіли б про себе залишити, але і сприяти збереженню у вашого партнера того іміджу, до створення якого ви прагнете.

Як правило, візитна картка — це прямокутний шматок білого напівщільного якісного картону, на якому друкарським способом чітко і красиво віддруковані ваші прізвище, ім’я і (як правило) по батькові разом з іншими відомостями, які ви хочете про себе повідомити.

Чітких правил відносно розмірів візитних карток немає, але звичайно у чоловіків вони можуть бути трішки більшими, ніж у жі-нок — скажімо, 90 х 50 мм і 80 х 40 мм (у Великобританії візитні ка-ртки жінок більші, ніж у чоловіків). Візитна картка молодої дівчини може бути ще меншою — як правило 70 х 35 мм. Візитні картки великих розмірів поступово виходять з практики — з розповсюджен-ням спеціальних альбомів для їх зберігання. Слід подумати про те, щоб і ваша картка мала стандартний розмір, і її не довелося підгина-ти або підрізати.

Загальні вимоги до шрифту візитних карток полягають у тому, що він повинен легко читатися. Ім’я, як правило, виділяється трохи більшим розміром, який буде легко читатися напівжирним шрифтом злегка більшого розміру. Не рекомендується використовувати складні готичні або декоративні шрифти. Будьте обережні з використанням курсивного зображення шрифтів, особливо, якщо у вас рідкісне, або те що важко вимовляється прізвище або ж йдеться про картку на іноземній мові.

Двохсторонні картки

Як правило, візитна картка повинна мати чорний текст на біло-му фоні, надрукований упоперек картки без будь-яких рамок або за-витків. Останнім часом друкарні пропонують широку гамму кольо-рових карток, карток на пластмасі або навіть на шкірі, але норми етикету не рекомендують відходити від чорно-білої гамми. Важливі-ше зосередитися на виборі відмінної якості паперу, який може бути злегка тонований, мати поверхню. Прагніть уникати і глянцевої

Скороходов В. А., Худякова І. М. АВТОМАТИЗОВАНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ МЕНЕДЖЕРА

поверхні карток. Кольорові і незвичайні картки поки залишаються прерогативою художників, друкарів, а також комівояжерів, праців-ників служб сервісу і рекламних агентів. Чорна рамка на візитній картці допускається на знак трауру.

У багатьох двомовних країнах широко застосовуються двохсто-ронні картки — з текстом на іншій мові на зворотному боці. Якщо дотримуватися суворих протокольних норм, то це не зовсім правильно. Адже зворотний бік призначений для того, щоб на ньому можна було б зробити якісь записи. Якщо у вас є можливість, поста-райтеся замовити окремі картки на українській, російській та іно-земній мовах. Але, проте, двосторонні картки цілком допустимі — головне дотриматись правил написання карток на іноземній мові.

2. Ділові подарунки та сувеніри несуть у собі двоякий характер. По-перше, встановлюються дружні стосунки між сторонами, які обмінюються подарунками та сувенірами, по-друге, якісні сувеніри та подарунки стають своєрідним рекламним кроком, який дозволяє сподіватися на подальшу співпрацю та вплив на широке коло людей.

На сьогоднішній день є дуже популярним вид рекламної сувенірної продукції, яку використовують саме в ділових подарунках та сувенірах. Фірма, яка вкладає кошти у створення ділових подарунків та сувенірів залишається у виграші, якщо ця компанія відбувається цілеспрямовано і довгостроково. Якщо ж створення рекламної продукції у вигляді ділових подарунків та сувенірів здійснюється час від часу, то очікувати на позитивний результат не доводиться. Не дивлячись на те, що такого типу сувеніри не дорогі, але вони мають нести обов’язків елемент реклами і утвердження торгової марки того чи іншого підприємства тощо. Тільки використання назв фірми, його можливостей, без зайвого нав’язування, дає змогу гарантувати рекламний ефект від даного рекламного кроку – ділових подарунків та сувенірів. Важливим завданням у цій справі є вміння подати даний діловий подарунок, а також знайти ту сферу людей, яким в першу чергу потрібно такі подарунки робити. Можна витратити багато коштів, роздати безліч сувенірів та подарунків і не отримати позитивного результату. А можна, вклавши певне число коштів, але вірно спланувавши рекламну компанію, досягти багатокоштовного рекламного ефекту. Існує чимало фірм, які займаються не тільки розробкою дизайну, але і проведенням маркетингового дослідження для тих, хто планує займатися рекламними подарунками та сувенірами. Як правило, сувеніри та подарунки розповсюджують під певним приводом, не просто так. Це певні рекламні акції, які афішують по мас-медіа. Це дає змогу зайвий раз нагадати про себе.

Що стосується точки етики, то тут є декілька моментів, на які потрібно звернути увагу. По-перше, ділові подарунки та сувеніри не мають бути надто дорогими, оскільки це так чи інакше починає зобов’язувати того, хто отримує цей подарунок. Відбувається “купівля” тієї чи іншої людини. По-друге, ділові подарунки та сувеніри мають даруватися таким чином, що обидві сторони, взаємо обмінювалися ними, тоді все відбувається на рівні “я тобі, ти – мені, ніхто нікому нічого не винен”. Самі подарунки мають говорити про те, що людина (фірма) яка дарує їх, робить це від щирого серця, а не з корисливих міркувань. Самі подарунки, мають нести дух фірми (корпорації), бути її своєрідним талісманом, товарним знаком. Дарування таких подарунків має відбуватися привселюдно, інакше такий вид дарування можна трактувати як “хабар” чи його різновид.

На жаль, в Україні погано розроблена методика дарування ділових подарунків та сувенірів. Але у зв’язку з розвиток маркетингових служб, можна сподіватися, що не пройде багато часу, коли для України це набуде більш культурної форми.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)