АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розкрийте суть і призначення інтегрованого способу

Читайте также:
  1. Геодезичні мережі та їх призначення
  2. Дайте характеристику формам і системам заробітної плати , визначте їх призначення та умови застосування.
  3. Загальні умови призначення пенсій у накопичувальній пенсійній системі
  4. Загальні умови призначення пенсій у недержавній пенсійній системі
  5. Заходи адміністративного попередження: їх призначення, види, підстави та порядок застосування.
  6. Заходи адміністративного стягнення. Цільове призначення стягнень.
  7. Змінні автомобільні кузови поділяють на дві групи: загального призначення (універсальні) і спеціального призначення (спеціалізовані за видами вантажів).
  8. І. Призначення Ісуса
  9. Інструментальні програмні засоби загального призначення
  10. Інструментальні програмні засоби спеціального призначення
  11. Лозоплетіння декоративно-ужиткового призначення.
  12. Місце Господарського кодексу в системі господарського законодавства, його співвідношення з Цивільним та спеціальними законами. Розкрийте специфіку господарсько-правових норм.

Інтегральний метод факторного аналізу

Використання цього методу дозволяє одержати більш точні результати розрахунків впливу факторів і уникнути неоднозначності факторів, тому що в даному випадку результати розрахунків впливу факторів не залежать від їхнього місця розташування у факторній моделі. Особливість цього методу полягає в рівномірному розподілі сукупного впливу факторів між ними. Цей розподіл суттєво ускладнюється різнонаправлінністю впливу факторів, тому при використанні інтегрального метода слід користуватися певними формулами:

При двухфакторній мультиплікативній моделі типу У = Х В:

Вплив кожного фактора розраховується за формулами:

 Уx = (Х1 – Хо) Во + ½ (x b)

Уb = (В1 – Во) Хо + ½ (x b).

При трьохфакторній мультиплікативній моделі для аналізу впливу факторів використовують наступні формули:

F = XYZ

Fx = 1 / 2X(YoZ1 + Y1Zo) + 1 / 3XYZ

Fy = 1 / 2Y(XoZ1 + X1Zo) + 1 / 3XYZ

Fz = 1 / 2Z(XoY1 + X1Yo) + 1 / 3XYZ

При чотирьохфакторній мультиплікативній моделі для аналізу впливу факторів використовують наступні формули:

F = XYZG

Fx = 1 / 6X{3YoZoGo + Y1Go(Z1 + Z) + G1Zo(Y1 + Y) + Z1Yo(G1 + G)} + 1/4XYZG

Fy = 1 / 6Y{3XoZoGo + X1Go(Z1 + Z) + G1Zo(X1 + X) + Z1Xo(G1 + G)} + 1/4XYZG

Fz = 1 / 6Z{3XoZoGo + G1Xo(Y1 + Y) + Y1Go(X1 + X) + X1Yo(G1 + G)} + 1/4XYZG

Fg = 1 / 6G{3XoYoZo + Z1Xo(Y1 + Y) + Y1Zo(X1 + X) + X1Yo(Z1 + Z)} + 1/4XYZG.

 

 

Розкрийте роль евристичних методів в системі економічного аналізу.

Евристичні методи е універсальними, їх застосовують у всіх галузях науки і практики, широко використовують також і в економічному аналізі. Можна стверджувати, що оволодіння евристичними методами визначає мистецтво проведення аналізу.

Серед евристичних методів розрізняють експертні та психологічні.

Евристичні методи зазвичай протиставляють формалізованим, в основі яких точний математичний опис явищ. Соціально-економічні явища і процеси цілком або частково не можна математично формалізувати, тобто для них неможливо чи дуже важко розробити адекватну модель. Це пов'язано зі складністю проведення кількісного оцінювання політичних, соціальних і психологічних чинників, що визначають господарську діяльність людей; із численністю таких виробничих процесів, збирання репрезентативних зведень про які потребує великих затрат часу і засобів; обмеженою можливістю використовувати інформацію про минулі періоди для прогнозування майбутніх. Нарешті, багатозначні, багатовимірні та якісно непорівнювані показники господарської діяльності підприємства чи окремих її аспектів не мають однозначного узагальненого критерію, на основі якого можна оцінити можливі варіанти вирішення проблеми.

Серед експертних методів вирізняють індивідуальні та колективні. Індивідуальні експертні методи – методи, в яких використовують думки експертів – фахівців відповідного профілю, сформульовані кожним із них незалежно один від одного. До індивідуальних належать такі експертні методи, як інтерв'ю і анкетування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)