АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІ. Місія компанії. І. Стратегічні переваги

Читайте также:
  1. Асоційовані підприємства та холдингові компанії
  2. Емісія цінних паперів
  3. ІІ. Місія компанії
  4. Історія компанії «Вітмарк-Україна»
  5. Комерційні телевізійні компанії.
  6. Міжнародний комерційний арбітраж, Міжнародна морська арбітражна комісія та Регламент.

І. Стратегічні переваги

Ø Світовий лідер на ринку безалкогольних напоїв. Український ринок не є винятком. Більше 18% ринку безалкогольних напоїв належить компанії Coca-Cola;

Ø Має широку систему дистриб’юції. В Україні працює 29 філій, що займаються дистриб’юцією;

Ø Широкий асортимент товару та можливість виходу на нові сегменти ринку.;

Ø Має найвідоміший торговий знак як у світі, так і в Україні;

Ø Виробництво сертифіковано за системою міжнародних стандартів ISO, зокрема системою управління якості 9001, системою охорони довкілля 14001, системою управління безпекою харчових продуктів НАССАР 22000;

Ø Постійні навчальні програми для працівників.Впродовж 2008- 2009 років навчальна программа для торгового персоналу нараховувала більше 15 тренінґових програм.;

Ø «Кока-Кола Беверіджиз Україна» створила свою власну унікальну систему прямої дистрибуції, завдяки якій близько 90 000 клієнтів по всій Україні отримує улюблені напої під торговою маркою «Кока-Кола» вчасно та якісно;

Ø Компанія прийняла Екологічну політику, якою і керується у впровадженні програм за трьома пріоритетними напрямами:

o Ефективність використання води та очищення стічних вод;

o Енергоефективність та зменшення викидів СО2;

o Зменшення обсягів твердих відходів та збільшення кількості переробки.

Ø Використання високоякісних асептичних технологій, що використовується для пакування продуктів в стерильних умовах, а також технологій переробки тари та очистки стічних вод.


 

ІІ. Місія компанії

«Втамовувати спрагу наших споживачів, будувати партнерські відносини з нашими клієнтами, гідно винагороджувати наших акціонерів та сприяти покращенню добробуту країн, в яких ми працюємо».

Переваги місії:

· вказані загальні цілі, яких підприємство хоче досягти;

· поставлена глобальна ціль – покращення добробуту країни, в якій вони працюють;

· вказана потреба, яку задовольняє фірма (втамовує спрагу);

· напрямок розвитку компанії сформульований широко і тому дає свободу у виборі конкретних шляхів досягнення цілей;

· хороше формулювання місії. Використані короткі вислови, що складаються з 5-6 слів та добре запам’ятовуються.

Недоліки місії:

· не названа конкретно сфера діяльності. Незнаючи, що це за компанія, досить непросто зрозуміти в якій сфері вона працює. Адже велика увага в місії приділяється партнерським відносинам з клієнтами, акціонерами.

· не вказано, яким шляхом компанія збирається досягти вказаних цілей (чи то вища, ні у інших, якість продукції, чи то низька ціна);

· не зазначені переваги, порівняно з конкурентами

Враховуючи недоліки та переваги офіційної місії, зазначеної на сайті компанії, ми спробували побудувати свою, яка, на нашу думку, краще підходить для вираження головної мети діяльності компанії.

Отже, наша місія – виробляти напої, які задовольнятимуть та захоплюватимуть бажання та потреби людей. Сприяти створенню та підтримці кращих партнерських відносин. Забезпечувати максимальний прибуток власникам акцій. Сприяти підвищенню добробуту країни.


 

ІІІ. Дерево цілей

В цілях першого ринку вказані загальні напрямки цілей, у яких підприємство планує розвиватися: фінанси, інновації, процеси та клієнти.

Розглянемо докладніше цілі компанії по кожному із напрямків розвитку.

Фінанси

У фінансовій сфері Coca-Cola планує збільшення свого доходу за рахунок зростання рівня продажу на 9% до 2014 року, а також зменшення витрат за рахунок зниження змінних витрат на 7% до 2014 та зниження постійних витрат на 8% до 2015 року. Зменшити змінні витрати планується за рахунок закупки дешевшої сировини у населення, замість того, щоб вирощувати власну. Зменшити постійні витрати можливо за рахунок зменшення вартості використаної електроенергії: будується завод із виробництва комбінованої енергії, за допомогою якого зменшиться споживання централізованої електроенергії).

Інновації

Тут найголовнішою ціллю є запровадження енергозберігаючих технологій. Планується побудова заводу із виробництва комбінованої енергії, що допоможе зменшити витрати на електроенергію. Також планується впровадження інновацій у холодильному устаткуванні, що зменшить викиди СО2 на 50% до 2015 року.

Процеси

Головними є процеси з контролю якості та підвищення продуктивності. Тактичною ціллю щодо контролю якості продукції є вдосконалення аудиту з якості, що полягає у підвищенні контролю якості використаної води та сировини за рахунок незалежних німецьких лабораторій. Використання їх послуг планується почати з 2014 року. Тактична ціль щодо підвищення продуктивності виробництва стосується оновлення автоматизованої лінії виробництва продукції. На ці поліпшуючі інновації до 2016 року виділено 1 млн. дол.

 

Клієнти

У сфері обслуговування клієнтів сформовані цілі полягають у підвищенні задоволеності клієнтів та зростанні їх кількості.

Ріст задоволеності клієнтів планується забезпечити за допомогою зростання корисних властивостей продукції, особливо соків: до 2015 року можливим є зменшення відсотку концентрату в соках до 12, а також за допомогою закупівлі якісних фруктів, овочів вітчизняного виробника, підвищити їх вміст в готовій продукції на 20%. Також планується підвищити смакові якості продукції: кожного року планується покращувати формулу виготовлення продукції, користуючись розробками материнської компанії, що поліпшить смакові якості продукції.

Зростання кількості клієнтів планується досягти за рахунок нової політики кредитування покупців, яка полягає у введенні нових способів розрахунку у торгових автоматах компанії Coca-Cola за допомогою Google –модуля та мобільних телефонів. Тобто покупці зможуть користуватися не готівкою, а віртуальними коштами. Також планується інвестувати кошти на проведення рекламної кампанії(2 млн. грн). До 2015 року компанія хоче розширити асортимент товарів та за рахунок цього захопити нові сегменту ринку, наприклад, розпочати виробництво різного виду коктейлів, запровадити виробництво натуральних соків для дітей із підвищеним вмістом вітамінів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)