АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуації для аналізу

Читайте также:
  1. Аналіз сучасної економічної ситуації
  2. Аналізу соціальної взаємодії присвячено чимало наукових теорій.
  3. Аналізуючи ці компоненти можемо зазначити, що імідж людини має свою зовнішню та внутрішню складові.
  4. Аналітичний метод економічного аналізу
  5. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  6. Балансовий метод економічного аналізу
  7. Види економічного аналізу
  8. Види економічного аналізу
  9. Види економічного аналізу .
  10. Відділ маркетингових досліджень та аналізу (5 осіб)
  11. Вказівки по виконанню випробування компресора, аналізу результатів та розрахунків
  12. Економічна система як об’єкт макроаналізу. Макроекономічні суб’єкти та їх взаємодія.

«Я навчаюсь у десятому класі. Вважайте цей лист криком розгубленої людини. Що мені робити з батьками? Усі роки я додержувався їхніх порад. У дитинстві вони говорили: «Не смокчи крижинку». Мені дуже хотілося, але я не смів ослухатись. Пізніше мені говорили: «Вчись добре!» І я старався. Старанність заохочувалася. Лише зараз я зрозумів – мене не виховували, а дресирували… Сьогодні я дорослий, але варто тільки в бік – батько за ремінь, а мати в сльози. Улітку запросили в студентський табір. Я це заслужив. Проте батько розкричався в кабінеті директора, що не допустить цього. Літо я провів у бабусі. А батьки вважають, що устерегли мене від погано впливу.

З роками я зрозумів, що проти волі батьків не можу нічого зробити. Думаю, що і як зі мною буде далі? Як жити? Просто страшно. Батьки виробили для мене життєву програму, де все розписано й розкладено по полицях. Скажіть, чи маю я право підняти бунт?»

Питання для обговорення

1. У чому основна помилка виховної роботи таких батьків?

2. Чи має місце у вашому сімейному вихованні жорстка опіка?

3. Як Ви розумієте такі педагогічні поняття, як повага до особистості дитини, врахування індивідуальних її особливостей?

4. Чи потрібно виховувати у дитини слухняність? Чи є якісь межі виховання цієї якості?

«Мені 16 років», я не маю права любити і бути коханою, - так вважає батько. Він весь час повторює: «Потрібно навчатися, думати, в який інститут піти. А хлопці? Вони завжди будуть». У всіх подруг побачення, зустрічі, вони запрошують додому молодих людей, знайомлять з батьками…Я щиро радію за них, а вночі подушка не всихає від сліз. Чому? Чому мені так не можна? Потайки любити не хочу, зараз не ті часи, для мене приниження ховати свої почуття. Якось мене хлопець запросив у кіно на «Аватар». Знайомі відразу розповіли батькові (місто у нас не велике). Що він мені вчинив, аж страшно згадати! Раніше він мене ще на шкільну дискотеку відпускав, а тепер я й цього позбавлена. Крім школи нікуди не ходжу, в кіно лише. Моя мрія вирватись із цього пекла, швидше закінчити школу і поїхати світ за очі. Лише боюся, що настане критичний момент і я не витримаю, вип’ю велику дозу таблеток.

Питання для обговорення

1. У чому основна помилка виховної роботи таких батьків?

2. Чи має місце у вашому сімейному вихованні жорстка опіка?

3. Як Ви розумієте такі педагогічні поняття, як повага до особистості дитини, врахування індивідуальних її особливостей?

4. Чи потрібно виховувати у дитини слухняність? Чи є якісь межі виховання цієї якості?

 

Мій батько часто приходить додому в нетверезому стані. Одного разу мої батьки розходились, проте їх не розвели. Мій батько дав розписку, що більше мене і маму займати не буде, проте цього не виконав».

«Батько приходить додому п’яний, знущається з мами, навіть б’є її. Я мрію про те, щоб мама розлучилася з батьком, але вона цього, не хоче, щоб я ріс без батька. Проте я думаю, що краще було б без нього!»

Питання для обговорення

1. Що можна порадити цій сім’ї?

2. Чим можна допомогти дитині з такої сім’ї?

«Сьогодні я народила дитину … Ще не знаю на кого вона схожа, не розумію, що з нею потрібно робити і навіть не уявляю яке ім’я їй дати. Спочатку думала, що не буду народжувати, але потім мені сказали, що здоров’я можна взагалі не повернути, тому вирішила - народжувати. Це рішення мені далось не легко і я завжди була обережна, але щось не спрацювало, як сказала моя подруга «захопились», можливо і так, але вже нічого не змінити. Батькам не говорила до останнього, а коли їм говорити, їх весь час немає дома… Ось гадаю свою донечку я назву Анютою, просто подобається мені це ім’я і все… Можливо хтось і буде на мене дивитись не так…, але головне що я зробила правильний вибір і я бачитиму її перші кроки …,заспіваю їй пісеньку про зайчика… почую її перші слова…, відведу в дитячий садочок і я буду найкращою в світі Мамою…

Питання для обговорення

1. Проаналізуйте в якій сім’ї зростала майбутня мама?

2. Про що може свідчити її розповідь?

 

«Мені б хотілося, щоб моя мама не ставила своє життя у приклад мені. Навіщо ставити минуле у приклад майбутньому»

Питання для обговорення

1. Як можна зрозуміти ці слова?


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)