АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про навчальну практику курсанта 3-го курсу ЛДУ БЖД ДСНС України рядового служби ЦЗ Гордія Олега Михайловича на посаді командир відділення

Читайте также:
  1. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  2. IV. Номінації конкурсу.
  3. а) З основ законодавства України про культуру.
  4. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  5. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  6. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  7. Аналіз Закону України « Про державну службу»
  8. Аналіз навчально-методичного комплексу для учнів 7-го класу з історії України
  9. АРХЕОГРАФІЧНІ УСТАНОВИ ПІВДЕННОЇ УКРАЇНИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.
  10. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  11. б. Внести фундаментальные изменения в теорию и практику международных отношений, которых придерживается правительство, находящееся у власти в России.
  12. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.

Затверджую

Начальник ДПРЧ-23 ГУ

ДСНС України у Львівській обласі

майор служби ЦЗ

___________ І.Б. Гамулець

 

«___»______________ 2014 року

 

ЗВІТ

Про навчальну практику курсанта 3-го курсу ЛДУ БЖД ДСНС України рядового служби ЦЗ Гордія Олега Михайловича на посаді командир відділення.

Курсант Гордій О.М. проходив навчальну практику на посаді пожежного рятувальника в 23 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області.

Яворівський район був утворений 05 червня 1939 року. Район розташований у західній частині Львівської області. Протяжність району зі сходу на захід 72,5 км., з півночі на південь 54,5 км. Яворівський район займає площу 1548 км2, що складає 7,1 % території Львівської області, а також проживає 124.7 тис. чол., що складає 4,7 % населення Львівської області.

Західна межа району збігається з українсько-польським державним кордоном, через який у смт. Краківець проходить міжнародна автомагістраль.

Район багатий різноманітними корисними копалинами, а саме: літотамнієві вапняки, мергелі, кварцові та глауконітові піски, глини (для виготовлення цегли, цементу),торф.

За адміністративно-територіальним поділом район складається з двох міст, чотирьох селища міського типу і 132 сільських населених пунктів, які об’єднані в дві міські, чотири селищних та 31 сільських Рад народних депутатів.

В районі проживає 124.7 тис. чол., міських жителів (55.2 тис.осіб) та 67,5 тис. чол., сільських жителів (54,1 %). Густота населення в Яворівському районі складає 79 осіб/км2 чол. на 1 км. кв. Населення району багатонаціональне. По даних перепису 2001 року українці складають 98,1%, росіяни- 1,5%, поляки- 0,1%, білоруси- 0,1%, євреї- 0,01% та інші – 0,19 %.

В Яворівському районі є підприємства, які використовують СДОР та небезпечні речовини. Всього на території Яворівського району функціонує 25 потенційно небезпечних об’єктів.

Через територію району проходить газопровід високого тиску довжиною 76,05 км.

Площа торф’яних полів в районі складає 57 га. В основному торфовища знаходяться біля населених пунктів с. Роснівка, с. Бердихів, с. Домажир, с. Вороців, с. Рясне, с. Ставки, с. Любині, с. Ясниська. Пожежі на торфополях виникають в період посухи.

 

Під час стажування мною, курсантом служби ЦЗ Гордія О.М. на посадi командира відділення мною було вивчено:

Ø Особливості району виїзду пожежно-рятувальної частини та розташування особливо важливих об’єктів.

Ø Організацію караульної служби, внутрішнього наряду.

Ø Організацію роботи з особовим складом щодо дотримання правил безпеки праці, вимоги безпеки праці під час чергування, проведенні занять, роботі з пожежно-технічним обладнаням, виконанні господарських робіт та при гасінні пожеж.

Ø Тактико-технічні характеристики пожежних автомобілів, які знаходяться в бойовому розрахунку та в резерві частини, їх комплектація, схеми оперативного розгортання.

Ø Розподіл обов’язків номерів оперативного розрахунку на автоцистерні.

Ø Обов’язки командира пожежно-рятувального відділення згідно зі статтями “Статуту дій у надзвичайних ситуаціях”.

Ø Обов’язки осіб внутрішнього наряду.

.

Ø Вивчити обов’язки газодимозахисника.

Ø Обов'язи посадових осіб чергового караулу.

А також ознайомився з:

Ø Розпорядком дня пожежно-рятувальної частини.

Ø Порядком допуску в приміщення пожежно-рятувальної частини осіб, що не належать до складу караулу

Ø Порядком експлуатації, випробовування та списання ПТО, діелектричних засобів, пожежних рукавів та оформлення відповідної документації.

Ø Порядок технічного обслуговування пожежних автомобілів під час прийому чергування.

Ø Організацією раціоналізаторської та винахідницької роботи в ПРЧ (по пожежній техніці, засобах зв’язку, обладнанні, базі ГДЗС, рукавному господарстві тощо).

Ø Організацією роботи поста (бази) ГДЗС, порядком обліку роботи в ізолюючих протигазах, проведенням перевірки №1,2,3 веденням документації по ГДЗС.

Ø Організацією зв’язку, технічними засобами зв’язку частини, документами пункту зв’язку пожежної частини, роботою електронної пошти.

Ø Порядком організації обліку та контролю за протипожежним водопостачанням в ПРЧ.

Виконав:

Ø Розрахунок часу роботи пожежної автоцистерни без встановлення на вододжерело при роботі:

ствола РС-50;

2-х стволів РС-70;

лафетного ствола ПЛС-20.

Ø Розрахунок часу роботи пожежної автоцистерни з встановленням та без встановлення на вододжерело при роботі:

2-х ГПС-600;

1-го ствола СПП-8.

Ø Розрахунок тиску виходу, часу повернення та часу роботи ланки ГДЗС на гасіння пожежі при:

тиск в балонах АСВ-2 (І-й варіанту) –18 МПа, 19 МПа, 20 МПа;

час включення 17 год. 30 хв;

ланка працює з середнім навантаженням;

на дорогу до місця роботи на пожежі витрачено 3 МПа

Ø Схему оперативного розгортання подачі ПМП високої кратності для гасіння пожежі за допомогою димовсмоктувача ДП-10.

Ø Схему оперативного розгортання димовсмоктувача ДПМ-7 для нагнітання свіжого повітря та схему оперативного розгортання димовсмоктувача ДПЕ-7 для відкачування продуктів горіння.

 

Склав:

Рядовий служби ЦЗ

Курсант ___________ О.М.Гордій

(підпис)

Згоден:

Начальник ДПРЧ-23 ГУ

ДСНС України у Львівській області

майор служби ЦЗ ___________ І.Б.Гамулець

(підпис)

„ _____” __________________ 2014 р.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)