АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Недоліки ангіографії

Читайте также:
  1. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  2. Методики діагностики самосвідомості, їх достоїнства та недоліки.
  3. На будь-які технічні недоліки в роботі, неможливість підключитися відповідь вам надасть гаряча лінія технічної підтримки за номером
  4. Недоліки командної роботи
  5. Порівняльна характеристика інтуїтивної та раціональної технологій прийняття рішень (послідовність та зміст основних етапів, переваги та недоліки, сфери застосування).
  6. Порівняльна характеристика основних підходів у теорії лідерства (сфери досліджень; основні результати, здобутки та недоліки).
  7. Характеристика процедури вимірювання реальних процесів, що здійснюються в організації (сутність основних методів вимірювання, їх переваги і недоліки; основні об’єкти контролю).
  8. Яким способом була здійснена ампутація кінцівки у хворої, його переваги і недоліки?

Переваги ангіографії

- Ангіографія може повністю спростувати необхідність в хірургічному лікуванні або, навпаки, бути корисною при встановленні показань до оперативного лікування.

- Рентгенконтрастна ангіографія дозволяє представити дуже детальну, ясну і точну картину будови кровоносних судин. Особливо це корисно при плануванні виду операції або черезшкірного ендовасклярного втручання для лікування патології.

- За допомогою ангіографії можна досліджувати судинну систему практично будь-якого органу організму. Більш того, завдяки використанню катетерів маленького діаметру можна оцінити будову і розташування судин найбільш близьких до патологічного процесу, наприклад судин, кровоснабжающих пухлина. Такий вид дослідження називається суперселективним (супервибірковим).

- На відміну від комп'ютерної томографії (КТ) або магнітно-резонансної томоангиографии (МРА), використання при ангіографії різних катетерів дозволяє об'єднати разом діагностичний і лікувальний потенціал методу під час однієї процедури. Найбільш відомими і широко використовуваними лікувальними процедурами при проведенні рентгенконтрастной ангіографії є ангіопластика і стентування, які дозволяють відразу ж на діагностичному етапі виконати відновлення просвіту судини при його звуженні (стенозі).

- Міра точності результатів цього дослідження доки ще перевищує діагностичну цінність інших неінвазивних процедур.

- Завдяки використанню малих кількостей рентгенівського випромінювання одноразове його виконання не відбивається на здоров'ї пацієнта і не викликає опромінення.

Недоліки ангіографії

- Відомо, що завжди існує, хоча і незначний, ризик прогресу невиявленого ракового захворювання при рентгенівському випромінюванні, особливо при виконанні багатократних досліджень. Проте потреба в отриманні достовірного діагнозу після дослідження значно переважує ризик розвитку онкологічного процесу, точніше зводить цей ризик практично до нуля.

- Існування можливості розвитку алергічної реакції у відповідь на введення рентгенконтрастного препарату. Це вимагає проведення підготовчої терапії перед дослідженням або зміну контрастної речовини на менш алергенну. Нині ця проблема вирішується появою у клінічній практиці все нових і досконаліших гіпоалергенних речовин.

- Попадання рентгенконтрастної речовини під шкіру при неправильному введенні може привести до появи болю в цій області. Про це відразу ж необхідно повідомити доктора, який проводить діагностику. Якщо це виявиться непоміченим, то може привести до розвитку запальних явищ і рубцювання тканин в цьому місці.

- Є небезпека використання ангіографії у вагітних жінок.

- Годуючим матерям доводиться чекати і не годувати дитину грудьми впродовж 24 годин після дослідження, що вимагає процедури заготівлі молока шляхом зціджування.

- Оскільки ангіографія є інвазивним втручанням, існує ризик ушкодження судини, розвитку внутрішньої кровотечі або формування тромбу, здатного закрити просвіт судини з виникненням відповідних проблем.

- Якщо пацієнт страждає цукровим діабетом або іншим захворюванням, що супроводжується ураженням нирок, можлива декомпенсація функції нирок при дії на них контрасту, що виводиться.

- Ще одним, досить рідкісним, ускладненням ангіографії є ушкодження з розшаруванням внутрішньої оболонки судини (диссекція), що зазвичай закінчується порушенням надходження крові до органу, який кровопостачається цією судиною.

Можливі ускладнення при ангіографії наступні:

- Алергічні реакції на рентгеноконтрастну речовину;

- Кровотеча в місці введення катетера;

- Ушкодження клапана серця або коронарної артерії;

- Ниркова недостатність;

- Порушення серцевого ритму;

- Інсульт.

 

Ангіографія застосовується для:

- виявлення патології кровоносних судин (артерій, вен, лімфатичних шляхів), що включає звуження судин (стеноз) або їх закупорку (оклюзію).

Цей метод найчастіше застосовується для:

- виявлення атеросклеротичних змін в судинах,

- у діагностиці захворювань серця, оцінки функції нирок і виявлення в них кіст і пухлин

- для виявлення аневризм - патологічних розширень судин, пухлин, тромбів, артеріовенозних шунтів (патологічних зрощень артерії і вени) в головному мозку

- а також для діагностики захворювань сітківки ока.

Крім того, ангіографія застосовується як метод передопераційного дослідження перед хірургічними втручаннями на відкритому серці і головному мозку. Окрім перерахованого, ангіографія знайшла своє застосування в діагностиці місця ушкодження судини при ножових і вогнепальних пораненнях.

 

 

Ангіограф Allura Clarity FD10 Philips

 

Оптимальний баланс ефективності роботи, високої якості аналізу та низької дози рентгенівського опромінення. Розроблена спільно з клініками - партнерами, вона забезпечує високий рівень автоматичного позиціонування і унікальна якість зображень в коронарної ангіографії для підтримки процедур дослідження серця і судин.

 

Відмінною особливістю Allura Clarity FD10 є можливість виконання ендоваскулярних втручань під контролем рентгена з дозою рентгенівського випромінювання зниженою, в середньому, на 50 % по відношенню до систем Allura XPER при покращеній якості зображення при коронарографії

 

Унікальний штатив Poly Diagnost G з глибиною арки 105 см дозволяє проводити дослідження з дуже глибокими проекціями (120 ° / 185 °, 90 ° / 90 °), необхідними при проведенні обстеження та лікування серця.

 

Класичний 3 - х осьовий штатив дозволяє виконувати ротаційне сканування зі швидкістю 55 ° / с і має при цьому найвищу в світі стабільність і швидкість розгону G- арки, що дає стабільну якість зображень і найвищу швидкість проведення обстеження. Плюсом класичного штатива є надійність роботи при найменшому числі механічних деталей і можливість виконання абсолютно всіх клінічних завдань, що стоять перед сучасним інтервенційних хірургом.

 

Детектор зображення з розміром 25 cм по діагоналі, достатній для кардіологічних досліджень, фізичні габарити якого не завдають незручностей при виконанні косих проекцій в кардіологічних дослідженнях. Розмір пікселя 184 мкм і DQE 75 % дозволяють одержувати зображення найвищої якості без підвищення променевого навантаження на пацієнта і лікарів.

 

Знаменита рентгенівська трубка MRC з кращою системою фільтрації SpectraBeam від Philips - одна з найдосконаліших систем фільтрації випромінювання, яка значно знижує дозу опромінення для пацієнта і для персоналу, що виконує інтервенційну процедуру. А її неперевершена теплоємність 5,4 МТЄ дозволяє проводити дослідження під неймовірно великими навантаженнями.

 

Безконтактна система захисту BodyGuard без попереднього програмування контуру пацієнта захистить пацієнта від зіткнення з рухомими частинами апарату і дозволить уникнути зіткнення з обладнанням, не пригальмовуючи штатив.

 

Ангіографічний стіл з плаваючою декою витримує навантаження силою до 3000 Н, при цьому зберігається можливість проводити серцево- легеневу реанімацію в будь-якому положенні столу.

 

Висока контрастність і різкість зображень в коронарографії та найвища якість зображення і низька доза рентгенівського опромінення пацієнта - відмітні особливості цієї системи. Плоский цифровий детектор високого дозволу з Xres підвищує контраст і різкість, знижуючи рівень шуму в медичних зображеннях. Систему можна використовувати в рентгеноскопії серця і при отриманні серії знімків з різною експозицією, а також у рентгеноскопії серця і судин і рентгеноскопії з цифровою субтракції. Це ефективність, необхідна для виконання складних процедур дослідження серця і судин.

 

4.Сфігмоманометр (тонометр) — прилад для вимірювання артеріального тиску. Складається з манжети, що надівається на руку пацієнтові, пристроя для нагнітання повітря в манжету і манометра, що вимірює тиск повітря в манжеті. Також, сфігмоманометр оснащується або стетофонендоскопом, або електронним пристроєм, що реєструє пульсацію повітря в манжеті.

Артеріальний тиск – це тиск крові у великих артеріях людини. Цей тиск дещо менше в периферичних, більш дрібних судинах. Він коливається у зв'язку з скорочувальною функцією серця.

Розрізняють два показники артеріального тиску:

- Систолічний (верхній) артеріальний тиск – це рівень тиску крові в момент максимального скорочення серця.

- Діастолічний (нижній) артеріальний тиск – це рівень тиску крові в момент максимального розслаблення серця.

Артеріальний тиск вимірюється в міліметрах ртутного стовпа, скорочено мм рт. ст. Значення величини артеріального тиску 120/80 означає, що величина систолічного (верхнього) тиску дорівнює 120 мм. рт. ст., а величина діастолічного (нижнього) артеріального тиску дорівнює 80 мм.рт.ст.

Підвищення тиску на кожні 10 мм. рт.ст. збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 30%. У людей з підвищеним тиском в 7 разів частіше розвиваються порушення мозкового кровообігу (інсульти), в 4 рази частіше – ішемічна хвороба серця, в 2 рази частіше – ураження судин ніг.

Саме з вимірювання артеріального тиску необхідно починати пошук причини таких частих проявів дискомфорту, як головний біль, слабкість, запаморочення. У багатьох випадках за тиском необхідний постійний контроль, і вимірювання слід проводити по кілька разів на день.

Якими методами вимірюється артеріальнийтиск:

- Метод Короткова: цей метод, розроблений російським хірургом Н.С. Коротковим в 1905 році, передбачає для вимірювання артеріального тиску дуже простий прилад, що складається з механічного манометра, манжети з грушею і фонендоскопа. Метод заснований на повному перетискання манжетою плечової артерії і вислуховуванні тонів, що виникають при повільному випускання повітря з манжети.

- Осциллометричний метод: це метод, при якому використовуються електронні прилади. Він заснований на реєстрації приладом пульсацій тиску повітря, що виникають у манжеті при проходженні крові через здавлений ділянку артерії.

Вимірювання АТ може бути виконано в умовах клініки і поза лікарського кабінету. Вимірювання АТ поза клініки стає важливою частиною діагностики АГ та оцінки ефективності антигіпертензивної терапії. Існують дві основні форми вимірювання АТ поза клінікою.

Перша – вимірювання в домашніх умовах, які виконує сам пацієнт (або родичі) за допомогою анероидного сфінгоманометра або портативного електронного напівавтоматичної або автоматичної приладу. Друга – амбулаторне добове моніторування ДМАТ за допомогою автоматичних апаратів.

Для вимірювання артеріального тиску в даний час застосовуються механічні (анероїд-ні) і електронні вимірники.

- Механічні вимірювачі, засновані на використанні методу Короткова, в основному застосовуються у професійній медицині, так як без спеціального навчання допускаються похибки в показниках.

- Для домашнього використання найбільш підходять напівавтоматичні та автоматичні електронні прилади. Їх застосування не вимагає ніякого попереднього навчання і при дотриманні простих методичних рекомендацій дозволяє отримати точні дані артеріального тиску шляхом натискання однієї кнопки. Точність приладів, що випускаються різними виробниками, неоднакова. Прилади Ей енд Ді – єдиній у світі компанії, що виробляє професійні та побутові вимірювачі артеріального тиску, – мають найбільш високий клас точності за міжнародною класифікацією. Останнім часом електронні прилади Ей енд Ді (особливо модель UA-767) все частіше використовуються лікарями замість анероїдних вимірників тиску.

 

 

На показник артеріального тиску впливають різні фактори, тому дуже важливо виробити стандартні умови для вимірювання тиску. Отже, вимірювати артеріальний тиск слід мінімум за годину до їжі, фізичних навантажень, куріння або кави. Наш артеріальний тиск регулюється нервовою системою і гормональними механізмами. Протягом дня тиск може значно змінюватися. Зазвичай під час сну воно більш низьке, а під час неспання або стресу – підвищується. Емоційний стан також сильно впливає на артеріальний тиск. Емоції призводять до викиду в кров гормону стресу – адреналіну, який виробляється залозами. В результаті серце б'ється сильніше і частіше, і тиск в судинах підвищується. Крім того, на величину тиску впливає і інший гормон надниркових залоз – кортизол. Цей гормон, на відміну від адреналіну, є «антистресовий», але і він також впливає на рівень артеріального тиску.

При проведенні вимірювань артеріального тиску необхідно врахувати наступне:

-Перед вимірюванням артеріального тиску тонометром слід заспокоїтися і відпочити 10-15 хвилин. Фізичне навантаження і емоційний стрес спотворюють результати вимірювання.

- Переповнений сечовий міхур підвищує артеріальний тиск.

- Недосипання і запори підвищують артеріальний тиск.

- Холодна погода викликає підвищення тиску крові. Слід проводити вимірювання при кімнатній температурі (20-25 градусів Цельсія).

- Вживання містять кофеїн напоїв таких, як кава, чай, кола, а також паління можуть збільшити Ваш артеріальний тиск.

- Рухи (ворушіння) або розмова при вимірюванні можуть призвести до помилки в результатах.

- Для отримання правильних результатів стежте за тим, щоб положення тіла, час доби і рука, на якій проводяться вимірювання артеріального тиску завжди були одними і тими ж.

- Повторне вимірювання артеріального тиску слід проводити не менше, ніж через 5 хвилин. Це необхідно для відновлення нормального кровообігу

- Якщо на вас надіта товста сорочка або светр, то зніміть їх. Манжету рекомендується надягати на оголену руку.

- При закочуванні рукави сорочки не дозволяйте йому здавлювати Вашу руку, так як при цьому порушується нормальний кровообіг у судинах руки.

- При вимірюванні сидите рівно, не нахиляйтеся, це здавлює черевну порожнину, що може призвести до підвищення артеріального тиску.

- Якщо при накачуванні чи вимірі манжета занадто сильно передавила руку, натисніть на тонометрі кнопку включення / виключення. Накачування припиниться, і повітря швидко вийде.

 

Вимірювання артеріального тиску проводиться за допомогою спеціального приладу – сфігмоманометра, або як його ще називають, тонометра. Він складається безпосередньо з сфігмоманометра, який служить для стискання плечової артерії та реєстрації рівня тиску, і фонендоскопа, яким вислуховують тони пульсації артерії.

При вимірюванні артеріального тиску на плечовій артерії обстежуваний повинен спокійно лежати або сидіти, не розмовляти. На оголене плече накладають і закріплюють манжету не туго, але так, щоб вона не спадала з плеча, а її нижній край був на 2-3 см вище ліктьової ямки. Руку обстежуваного зручно кладуть на ліжку або на столі (при вимірюванні сидячи) долонею вгору. Якщо хворий сидить, то його передпліччя повинне розташовуватися на рівні серця (четверте межребер’є). До місця пульсації плечової артерії в ліктьовому згині прикладають фонендоскоп, балоном із закритим гвинтом нагнітають повітря в манжету іманометр. При цьому в сфігмоманометри ртуть піднімається по скляній трубці, а в тонометрі рухається стрілка. За допомогою фонендоскопа визначають, коли перестають бути чутні звуки пульсових тонів. Поступово відкриваючи гвинт груші-балона, знижують тиск в системі. У той момент, коли тиск у манжеті зрівняється з систолічним, з'являється досить гучний тон. Цифри на рівні ртутного стовпчика або стрілки вказують величину систолічного артеріального тиску. При триваючому зниженні тиску повітря в системі тони починають слабшати і зникають. Момент зникнення тонів відповідає диаст-лическими тиску. Крім того, можна вимірювати тиск і без фонендоскопа. Замість цього рівень АТ відзначається по появі і зникнення пульсу на зап'ясті. На сьогоднішній день існують і електронні апарати для вимірювання артеріального тиску. Іноді доводиться вимірювати АТ на обох руках, так як воно може бути різним.

 

 

Переваги вимірювання артеріального тиску методом Короткова:

- Визнаний офіційним еталоном неінвазивного вимірювання артеріального тиску для діагностичних цілей і при проведенні верифікації автоматичних вимірювачів артеріального тиску;

- Висока стійкість до рухів руки.

Недоліки вимірювання артеріального тиску методом Короткова:

- Залежить від індивідуальних особливостей людини, що виробляє вимір (хороший зір, слух, координація системи «руки-зір-слух»);

- Чутливий до шумів в приміщенні, точності розташування голівки фонендоскопа щодо артерії;

- Вимагає безпосереднього контакту манжети й голівки мікрофона з шкірою пацієнта;

- Технічно складний (підвищується ймовірність помилкових показників при вимірюванні) і вимагає спеціального навчання.

Переваги вимірювання артеріального тиску осцилометричним методом:

- Не залежить від індивідуальних особливостей людини, що виробляє вимір (хороший зір, слух, координація системи «руки-зір-слух»);

- Стійкість до шумових навантажень;

- Дозволяє робити визначення артеріального тиску при вираженому «аускультативному провалі», «нескінченному тоні», слабких тонах Короткова;

- Дозволяє проводити вимірювання без втрати точності через тонку тканину одягу;

- Не вимагається спеціального навчання.

Недоліки вимірювання артеріального тиску осцилометричним методом:

- При вимірюванні рука повинна бути нерухома.

 

Механічний тонометр Little Doctor - 20

 

· Унікальний прилад, який поєднує професійний аускультатівний метод метод вимірювання (вислуховування тонів за допомогою стетоскопа) з сучасними цифровими технологіями.

· Швидка регульована накачування манжети до необхідного рівня вбудованим компресором.

· Дозволяє точно відзначати тони Короткова натисканням кнопки, при цьому не потрібно стежити за стрілкою. По закінченні вимірювання результат виводиться на дисплей.

· Одночасне відображення результату вимірювання в цифровому вигляді і на класичній шкалою анероидного манометра.

· Живлення від акумулятора, що перезаряджається (більше 200 вимірювань без підзарядки) або від електромережі. Зарядний пристрій у комплекті..

· Професійний металевий голчастий клапан для точного регулювання швидкості травлення повітря з манжети.

· У комплекті манжета 25-36 см з фіксуючим кільцем. Підходить будь-який з 8 розмірів манжет LD- Cuff (від розміру для немовлят до манжети на стегно).

 

Технічні характеристики:

· Матеріал манометра: пластик.

· Манжета з металевим кільцем 25-36 см.

· Кількість трубок: одна.

· Діапазон виміру: 0-300 мм рт. ст.

· Похибка виміру: + / - 3 мм рт.ст.

· Умови експлуатації:

· Температура: від +10 ° С до +40 ° С.

· Вологість: не вище 85 %.

· Вага приладу: 305 р.

· Розміри приладу: 177х70х41 мм.

· комплектність:

· Електронний блок;

· Манжета Cuff - LDA з металевим фіксуючим кільцем;

· Стетоскоп LD Prof -Plus;

· акумулятор;

· Джерело електроживлення модель LD- N020;

 

5. Магнітно-резонансна томографія – це повноцінна діагностика всього людського тіла без найменшого збитку або ризику для пацієнтів. На відміну від звичайного рентгена або комп'ютерної томографії (СТ), МРТ працює без рентгенівського випромінювання на принципі активізації ядер протонів водню (1H), найбільш поширених в тілі людини, під впливом штучного магнітного поля. Протони водню присутні у всіх тканинах людини. У різних тканинах (рідина, жир, вуглеводи, м'язи та інші біохімічні сполуки), вони знаходяться в різних фізико-хімічних умовах. Вивчаючи магнітні властивості різних сполук, можна побудувати зображення різних ділянок людського організму. Основною перевагою МРТ є найвища чутливість методу до різниці структур м'яких тканин. У результаті виходять знімки "шарів" людського тіла, товщина яких може складати декілька мікрон.

Види магнітно-резонансної томографії:

- МР дифузія – метод, що дозволяє визначати рух внутрішньоклітинних молекул води в тканинах.

* Дифузна спектральна томографія – метод, заснований на магнітно-резонансної томографії, що дозволяє вивчати активні нейронні зв'язки. Переважне застосування при діагностиці гострого порушення мозкового кровообігу, за ішемічним типом, в найгострішій і гострої стадіях.

- МР перфузія – метод дозволяє оцінити проходження крові через тканини організму.

Зокрема:

- Проходження крові через тканини мозку;

- Проходження крові через тканини печінки.

Метод дозволяє визначити ступінь ішемії головного мозку та інших органів.

- МР спектроскопія

* Магнітно резонансна спектроскопія (МРС) – метод дозволяє визначити біохімічні зміни тканин при різних захворюваннях. МР – спектри відображають процеси метаболізму. Порушення метаболізму виникають як правило до клінічних проявів захворювання, тому на основі даних МР спектроскопії – можна діагностувати захворювання на більш ранніх етапах розвитку.

Процедура магнітно-резонансної томографії (МРТ) безболісна і не вимагає спеціальної підготовки до дослідження, за винятком обстеження органів малого тазу. Перед дослідженням МРТ слід продовжити прийом ліків (якщо вони вам призначені), рекомендується помірний прийом їжі. Вам запропонують одягнути халат або можна свої речі без металевих блискавок. Обов'язково попросять зняти всі аксесуари – годинник, коштовності, ювелірні вироби, шпильки, заколки. Також зніміть перуку, зубний протез, слуховий апарат. Дуже важливо перед МРТ зняти з себе предмети, що містять метал. Металеві предмети можуть порушити дію магнітного поля, яке використовується під час обстеження, і якість знімків може виявитися поганим. Крім того, магнітне поле може пошкодити електроніку.

Обов'язково необхідно повідомити лікаря, якщо у вас в тілі металевий суглобовий протез, штучний серцевий клапан, щеплені електронні прилади, електронні імпланти середнього вуха або імпланти в зубному ряду. Присутність металу у вашому тілі може бути ризикованим для вас, або подіяти на частину МРТ знімка.

Методика магнітно-резонансної томографії (МРТ-дослідження) полягає в приміщенні пацієнта в горизонтальному положенні у вузький тунель томографа, час залежить від виду дослідження. Пацієнт повинен зберігати повну нерухомість досліджуваної анатомічної області.

Деякі МРТ знімки отримують шляхом введення контрастної розчину через вену в вашій руці. Під час дослідження дихайте спокійно, не ворушіться, ви можете розмовляти з лікарем МРТ через мікрофон.

Швидкісні магнітно-резонансні томографи (МРТ машини) коротше і ширше, тому більша частина вашого тіла знаходиться у відкритому стані в процесі сканування. Більш нові МРТ машини відкриті з усіх боків, це може послаблювати якість знімка, але таке обладнання широко використовується для пацієнтів з клаустрофобію і дітей.

Переваги МРТ:

- Неінвазивність,

- Нешкідливість (відсутність променевого навантаження),

- Тривимірний характер отримання зображень,

- Природний контраст від крові, яка рухається,

- Відсутність артефактів від кісткових тканин, висока диференціація м'яких тканин.

Недоліки МРТ:

- Досить великий час, необхідний для отримання зображень (як мінімум, кілька секунд, зазвичай хвилини), що призводить до появи артефактів від дихальних рухів;

- Неможливість надійного виявлення каменів, кальцифікатів, деяких видів патології кісткових структур,

- Досить висока вартість обладнання та його експлуатації,

- Спеціальні вимоги до приміщень, в яких знаходяться прилади (екранування від перешкод),

- Неможливість обстеження хворих з клаустрофобію, штучними водіями ритму, великими металевими імплантатами з немедичних металів.

 

Для підвищення діагностичної ефективності магнітно-резонансної томографії (МРТ-досліджень) пацієнтам рекомендується приносити з собою дані попередніх МРТ досліджень, інших методів променевої, лабораторної чи функціональної діагностики, а так само амбулаторні карти або направлення від лікуючих лікарів із зазначенням області та мети дослідження.

Магніто-резонансна томографія, як будь-яке дослідження, володіє певними діагностичними межами, а так само можливою ​​обмеженою чутливістю і специфічністю у діагностиці патологічних процесів. У зв'язку з цим, а так само за наявності сумнівів у доцільності проведення дослідження, рекомендується проконсультуватися з лікарем.

По закінченню обстеження вас можуть попросити почекати, поки МРТ знімки не будуть вивчені і поки не буде впевненості в тому, що в додаткових знімках ви не потребуєте. Потім ви виходите і чекаєте результати МРТ дослідження.

Зображення, отримані при МР дослідженні, аналізує фахівець-радіолог, який оцінює отримані дані і дає висновок про стан дослідженого органа чи системи.

 

Магнітно -резонансний томограф SIGNA OVATION HD 0.35T

 

Технологія EXCITE (Expanding Applications with multi - Channel Imaging Technology - розширені функції за рахунок використання багатоканальної технології) значно розширює можливості МР- томографа Signa Ovation. EXCITE - перша наскрізна технологія, яка прискорює отримання лікарем інформації про пацієнта і забезпечує безпрецедентну клінічну гнучкість і резерви за швидкістю, дозволу і відношенню сигнал / шум.

 

Система оснащена чотирма незалежними розширюваними каналами і характеризується чудовими показниками отримання та оцифровки даних. Інтерфейс приймача EXCITE сумісний з широким спектром фазованих котушок, що використовуються з МР- томографом. Інтерфейс приймача дозволяє використовувати котушки з незалежними вбудованими передпідсилювачами.

 

МР- томограф Signa Ovation включає високопродуктивний комп'ютер з високими можливостями реконструкції та обробки зображень, що істотно підвищує клінічну продуктивність відділення. Платформа створює базу для інтерактивної обробки МРТ- зображень в реальному часі. Використовувана архітектура дозволяє зберегти стабільну швидкість виведення зображень на екран і їх обробки навіть при одночасному виконанні інших операцій (сканування зображень, їх реконструкція, виведення на друк, передача по мережі, архівація та ін), а також виконувати такі складні процедури обробки зображень, як MPR, MPVR, IVI, 3D/MIP, FuncTool і візуалізація тривимірної поверхні, паралельно з виконанням інших завдань без істотної втрати продуктивності.

 

Стаціонарний стіл МР- томограф Ovation включає в себе стаціонарний стіл для пацієнта з двома ступенями свободи: механізована система поздовжнього і поперечного переміщення столу. Функція автоматичного переміщення деки столу дозволяє проводити дослідження декількох областей, наприклад, візуалізацію всього хребта, без заходу оператора в процедурну. Механізм поперечного переміщення деки столу дозволяє поміщати зміщені відносно центру анатомічні області в ізоцентрі магніту, що дозволяє отримувати зображення кінцівок з високим відношенням сигнал / шум. Більш широка дека столу сприяє підвищенню комфорту пацієнта.

 

· Висота столу: 87 см.

· Поперечне переміщення столу: + / - 12 см щодо центру.

· Максимальна маса пацієнта: 200 кг.

 

Біопараметричні характеристики:

· ІП спін -ехо (SE) - з 1, 2 або 4 симетричними луна- сигналами, 2 асиметричними луна- сигналами.

· Стандартні, класичні або прилеглі зрізи.

· ІП швидке спін- ехо (FSE або FSE -XL) - створена на основі ІП Spin Echo, золотий стандарт для створення T1-, T2- зважених і зважених за протонної щільності зображень. У цій ІП використовується технологія луна- Трейн для зниження загального часу отримання даних. Нечіткість на T2- зважених зображеннях зведена до мінімуму при більш коротких інтервалах між ехо -сигналами.

· Є версії для 2D і 3D режимів.

· ІП швидке спін- ехо з швидким відновленням (FRFSE або FRFSE -XL) - нове ІП прискорює формування високоякісних і висококонтрастних T2- зважених зображень. Ідеально підходить для неврологічних, ортопедичних і педіатричних досліджень, а також досліджень всього тіла. Використовується замість ІП FSE і дозволяє оператору знайти потрібний компроміс між коротким часом сканування і збільшеною областю сканування. Є версії для 2D і 3D режимів.

· ІП швидке спін- ехо - інверсія - відновлення (FSE - IR) - створена на основі ІП інверсія - відновлення для отримання зображень з придушенням жиру при короткому TI. У цій ІП використовується технологія луна- Трейн для зниження загального часу отримання даних.

· ІП одноімпульсное швидке спін- ехо (SSFSE) та ВП одноімпульсное швидке спін- ехо, швидка інверсія - відновлення (SSFRFSE) - ця методика надшвидкого сканування дозволяє отримувати набори даних після одного збудливого РЧ- імпульсу. Дозволяє сканувати зрізи всього за кілька секунд. Чудово підходить для отримання T2- взешенних зображень головного мозку та черевної порожнини. Ідеальна для отримання холангиопанкреатографических зображень (MRCP).

· Сумісна тільки з режимом 2D.

· ІП одноімпульсное швидке спін- ехо, інверсія - відновлення (SSFSE - IR) - ця методика надшвидкого сканування дозволяє отримувати набори даних після одного збудливого РЧ- імпульсу. Дозволяє сканувати зрізи всього за кілька секунд. Чудово підходить для отримання зображень головного мозку та черевної порожнини з придушенням жиру при короткому TI. Сумісна тільки з режимом 2D.

· ІП градієнтне луна (GRE) - ця методика дозволяє отримувати T2 * зважені контрастні зображення. Сумісна з 2D послідовним і непослідовним і 3D режимами.

· ІП градієнтне луна з очищенням (SPGR) - ця послідовність очищає залишкове поперечне намагнічування для отримання T1- зважених зображень. Сумісна з 2D послідовним і 3D режимами. Чудово підходить для отримання зображень головного мозку, кінцівок та черевної порожнини.

· ІП швидке градієнтне луна (FGRE) - скорочує тривалість сканування в порівнянні зі

· стандартної ІП GRE. Забезпечує високу універсальність при скануванні із затримкою дихання і

· васкулярних дослідженнях. Є версії для 2D і 3D режимів. Для 3D режиму також передбачена

· 512 ZIP, 2x і 4x Slice ZIP реконструкція.

· ІП швидке градієнтне луна з очищенням (FSPGR) - скорочує тривалість сканування в порівнянні зі стандартною ІП SPGR. Забезпечує високу універсальність при скануванні із затримкою дихання і васкулярних дослідженнях. Є версії для 2D і 3D режимів. Для 3D режиму також передбачена 512 ZIP, 2x і 4x Slice ZIP реконструкція.

· ІП 3D вільна прецесія в сталому стані (3D SSFP) - методика об'ємного сканування, що дозволяє отримувати зображення з сильною T2 виваженістю. Методика ідеальна для дослідження суглобів в корональної і сагітальній проекціях, а також для отримання зображень головного мозку з сильною T2 виваженістю.

· ІП трехпроекціонний локалізатор - дозволяє отримати зображення локализатора у всіх трьох проекціях. Можна отримувати T2 * або T1- зважені зображення. Кількість зображень, отриманих в кожній площині, задається оператором і не обов'язково однаково. Використання в поєднанні з функцією трехпроекціонного графічного програмування дозволяє змінювати положення зрізів в будь-якій площині без отримання нових локализаторов.

Додаткові програми для неврологічних досліджень

· ІП T1 і T2- зважена інверсія - відновлення з ослабленням сигналу від рідини (FLAIR) - важливий інструмент для неврологічних досліджень. ІП FLAIR пригнічує сигнал від спинномозкової рідини. ІП T1 і T2 FLAIR забезпечують винятковий контраст між білим і сірим речовиною на T1 і T2- зважених зображеннях головного мозку і хребта.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.024 сек.)