АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна умов трудового договору

Читайте также:
  1. АКТ завершения этапа работ по договору на оказание юридических
  2. АНАЛИЗ СУДЕБНОЙ ПРАКТИКИ ПО АГЕНТСКОМУ ДОГОВОРУ
  3. Аналіз трудового потенціалу підприємства
  4. Види договору страхуванння
  5. Виды трудового договора
  6. Виды трудового договора. Срочный трудовой договор
  7. Визнання дійсним договору купівлі-продажу нежитлових приміщень
  8. Визначення рівноважного обсягу національного виробництва у кейнсіанських моделях мультиплікатора. Зміна рівноваги та мультиплікативний ефект. Рецесійний та інфляційний розрив.
  9. Виконання і припинення договору банківського вкладу.
  10. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОГО КОДЕКСУ 2015
  11. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ДОГОВОРУ
  12. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ЗА НЕВИКОНАННЯ ДОГОВОРУ

Види змін умов трудового договору (ст.32 КЗпП):

- переведення на іншу роботу, (допускається тільки за згодою працівника)

- переміщення на інше робоче місце; (не потребує згоди працівника. В разі

виробничої потреби власник має право перевести працівника на строк до одного місяця на не обумовлену трудовим договором роботу на тому ж підприємства з оплатою праці не нижчою від середнього заробітку за попередню роботу).

- зміна істотних умов праці (про зміну істотних умов праці(система та

розмір оплати праці, пільги, режим роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміна розрядів і найменування посад) працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяця.). Якщо працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється у зв'язку із зміною істотних умов праці (п.6 ст 36 КЗпП)

6. Випробування, інструктаж та доручена робота працівника.

Випробування при прийнятті на роботу встановлюється за згодою сторін з метою перевірки відповідності працівника роботі, на яку він приймається.

Випробування не встановлюється: (ст.. 26 КЗпП дан перелік)) -для осіб, які не досягли вісімнадцяти років,

-молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів;

- молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів;

- звільнених у запас з військової чи альтернативної служби;

- інвалідів, направлених на роботу відповідно до рекомендації медика- соціальної експертизи;

- при прийомі на роботу в іншу місцевість;

- при переведенні на роботу на інше підприємство;

- при прийомі за конкурсом

- та в інших випадках, передбачених законодавством.(для сезоних і тимчасових робітників)

Для студентів, які 18 років встановлюється випробувальний термін на загальних підставах.

Крім того, не прямо, а косвено, зак-вом виключена можливість встановлення випробувального строку для: жінок, які мають дітей у возрасті до 3 років (в окремих випадках до 6), вагітних' жінок, одиноких матерей, які мають дитину у возрасті до 14 років або дитину-інваліда. Тому, що зг. Ст. 184 КЗпП таких прац-ків не можливо звільнити з ініціативи роботодавця. А звільнення прац-ка як не витримавшого випробувальний термін вважається звільненням з ініціативи роботодавця. Таких працівників не можна звільнити як не витримавши випробування, даже якщо роботодавець при прийнятті на роботу не знал про ці обставини.

Загальний термін випробування не повинен перевищувати 3 місяці, а для робітників 1 місяць. В окремих випадках, строк випробування може бути і більшим, але при цьому він не повинен перевищувати 6 місяців(за згодою профспілки, для державних службовців). Якщо працівник у період випробування був відсутній на роботі за поважних причин, термін випробування може бути продовжений на відповідну кількість днів. Строк випробовування визначається в наказі про прийом працівника на роботу під його підпис.

Якщо під час випробування була встановлена невідповідність працівника роботі, власник має право розірвати трудовий договір за ст.. 28 КЗпП.. (Этот факт несоответствия желательно зафиксировать документально: составить соответствующие акты, докладные (служебные) записки, в которых указать причины несоотвенствия занимаемой должности. У работника можно взять письменное объяснение о причинах невыполнения порученных ему заданий. В последствии они м.б. использованы в суде в качестве аргументов, если работник воспользуется своим правом и оспорит увольнение).

Якщо випробувальний термін закінчився, а працівник продовжує працювати, він вважається таким, що витримав випробування і його подальше звільнення можливе лише на загальних підставах.

Після укладення трудового договору перед допуском до роботи власник зобов'язаний проводити інструктаж працівників під розпис щодо умов праці, робочого місця, де він буде працювати; небезпечних і шкідливих виробничих чинників, їх вплив на організм людини, його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства та колективного договору, ознайомити працівника за правилами внутрішнього трудового розпорядку, проінструктувати працівника з техніки безпеки та протипожежної охорони.

Працівник повинен виконувати доручену йому роботу особисто і не має права передоручати її виконання іншій особі, а власник не має права вимагати від працівника виконання роботи не обумовленої трудовим договором.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)