АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Журнал «Початкова школа» №6

Читайте также:
  1. Актуальные проблемы медицинской журналистики
  2. Алгоритм работы над журналистским текстом
  3. Базовые профессионально-этические принципы журналистики.
  4. Более подробно о том, как смягчить грех аборта или освободиться от него, Вы можете прочитать в Журнале «Благодарение с любовью» № 4.
  5. Вопрос № 26 Газета и журнал как основные разновидности периодических изданий
  6. Вопрос № 27 Особенности развития периодической печати во второй половине 19-начале 20 века. Направления журналистики. Отраслевая печать.
  7. Выписка из бракеражного журнала
  8. Выписки из журналов
  9. до оформлення статей до наукового журналу
  10. Егорова А, журналист // Огонек. 2001. № 27.
  11. Журнал регистрации сведений, получаемых через Личный кабинет на официальном сайте уполномоченного органа.
  12. Журнал регистрации хозяйственных операций

Рецензія на статтю «В.О.Сухомлинський про індивідуалізацію навчально-виховного процесу в початкових класах»

Журнал «Початкова школа» №6

 

Підготувала:

Студентка ІІ курсу, групи б

Дубенського коледжу РДГУ

Ящук Світлана Петрівна

 

 

Дубно 2012

У журналі «Початкова школа» №6 мене зацікавила стаття Зіновія Онишків «В.О.Сухомлинський про індивідуалізацію навчально-виховного процесу в початкових класах».

Автор зазначає, що перехід загальноосвітньої школи на 12-річний термін навчання, а початкової школи на 4-річний, починаючи з 6-річного віку, а також реформування змісту шкільної освіти ставить перед педагогічною наукою та практикою нові завдання щодо навчання та виховання молодших школярів. Зокрема перехід на особистісно орієнтовану систему навчання, одним із компонентів якої є індивідуалізація навчально-виховного процесу. Цікаві поради з цієї проблеми можна знайти у досвіді роботи В.О.Сухомлинського. Педагог вважав, що для того, щоб нормально навчити дітей треба добре і глибоко вивчити індивідуальні особливості кожної дитини, її сприймання, мислення, добре знати сім’ю школяра. Причиною появи невстигаючих учнів у початкових класах В.О.Сухомлинський вважав відсутність індивідуального підходу до них у розумовій сері. Він звертав увагу на те, що немає абстрактного учня, до якого можна було б механічно застосовувати всі закономірності навчання і виховання. Завдання педагога тут полягає в тому, щоб знайти шлях. Яким дитина має підійти до рівня. Визначеного навчальною програмою. Майстерність навчання і виховання полягає в розкритті сил і можливостей кожної дитини, в умінні дати відчути їй радість успіху в розумовій праці. Адже немає якихось єдиних для всіх школярів передумов успіхів у навчанні. І саме поняття успіху в навчанні – дуже відносне: в одного показником успіхів є «п’ятірка», для іншого і «трійка» - велике досягнення. Також, Сухомлинський звертає увагу на той факт, що під час розв’язування завдань, діти розділяються на кілька груп, які мають динамічний характер.

Особливу увагу у своїй педагогічній діяльності В.О.Сухомлинський звертав на роботу зі слабовстигаючими учнями. Говорячи про причини відставання учнів, він вказував на необхідність на кожному етапі процесу засвоєння знань працювати із слабшими учнями. Великого значення він приділяв і індивідуалізації домашніх завдань. Невміння виконувати домашнє завдання породжує велику строкатість у знаннях учнів: одні йдуть попереду, інші відстають.Досвід роботи В.О.Сухомлинського з проблеми індивідуалізації навчально-виховної роботи в початкових класах є особливо актуальним сьогодні, коли філософія освіти орієнтована на дитиноцентризм у навчанні і вихованні, на врахування індивідуальних особливостей кожної дитини, забезпечення розвитку кожної особистості в міру її можливостей і потреб.

Для мене, як майбутнього вчителя, ця стаття має велике значення, адже застосування на практиці порад такого визначного педагога як В.О.Сухомлинського є досить важливим.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)