АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контрольна робота № 2. 1. Фіскальна політика і проблеми збалансування державного бюджету

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дві основні функції: розподільна і контрольна.
  9. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  10. ДИПЛОМНА РОБОТА
  11. Домашняя контрольная работа
  12. І. Методична робота.

Варіант 13

 

1. Фіскальна політика і проблеми збалансування державного бюджету. Державний борг і методи фінансування дефіциту бюджету.

2. Економічне зростання, його типи та фактори. Моделі економічного зростання.

3. Тест:

Згідно із законом Оукена, якщо фактичний рівень безробіття перевищує природний рівень безробіття на 3%, то відставання фактичного обсягу ВВП від потенційного становить:

а) 4%;

б) 2%;

в) 7,5%;

г) 4,5 %.

4. Задача:

Населення одного з регіонів України становить 8 млн. осіб, у т.ч.: діти віком до 16 років – 2; особи, які перебувають у спеціальних закладах – 0,16; пенсіонери – 1,9; безробітні – 0,38; зайняті неповний робочий день – 0,38. Визначити: а) загальний рівень безробіття; б) природній рівень безробіття, якщо структурне безробіття становить 2,8%, а циклічне - 3,5%.

 


 

Контрольна робота № 1

Варіант 4

1. Зайнятість і безробіття. Рівень і тривалість безробіття. Види безробіття. Природній рівень безробіття. Наслідки безробіття.

2. Суть і вимір економічного зростання. Фактори економічного зростання. Моделі економічного зростання.

3. Тест:

Фіскальна політика буде недискреційною, якщо зміняться такі параметри:

а) знизяться ставки оподаткування;

б) підвищаться ставки оподаткування;

в) збільшаться податкові надходження за незмінної прогресивної шкали оподаткування;

г) зміниться прогресивна шкала оподаткування.

4. Задача:

Порівняно з 2007 р. ВВП країни у 2009 р. зріс у 1,7 разів. Визначити абсолютну величину зростання реального ВВП у 2009 році, якщо у 2007 р. він становив 350 млн.$, а зростання рівня цін становило 23%.

Контрольна робота № 2

Варіант 14

1. Фінансові ринки. Попит на гроші.

2. Економічні функції держави в умовах ринкової економіки.

3. Тест:

ВВП країни становить 5000 млн. гр.од.; особисте споживання – 3200млн. гр.од.; державні закупівлі – 900 млн. гр.од.; чистий експорт – 80 млн. гр.од.; амортизація 130 млн. гр.од.; експорт – 350 млн. гр.од. Якою є величина валових інвестицій?

А) 820;

Б) 690;

В) 9780;

Г) 850.

4. Задача:

Задано такі значення використовуваного доходу та споживання:

 

Використовуваний дохід Споживання
   
   
   
   
   
   

 

Визначити значення середньої та граничної схильностей до споживання та заощадження. Записати функції споживання та заощадження і побудувати їх графіки.


 

Контрольна робота № 1

Варіант 5

1. Сукупна пропозиція. Крива сукупної пропозиції та її зміщення. Фактори, що впливають на сукупну пропозицію. Макроекономічна рівновага: реальний обсяг виробництва і рівень цін.

2. Недискреційна фіскальна політика. Вмонтовані автоматичні регулятори. Обмеженість вмонтованих стабілізаторів.

3. Тест:

В умовах повної зайнятості циклічне безробіття повинно:

а) дорівнювати 0;

б) бути більшим за 1;

в) дорівнювати фрикційному безробіттю;

г) дорівнювати структурному безробіттю.

4. Задача:

Нехай параметри сукупного попиту та пропозиції мають такі значення:

Реальний обсяг національного виробництва (млн. грн.) Рівень цін (індекс цін) Реальний обсяг національного виробництва, що запропонований для продажу (млн. рн..)
     
     
     
     
     

А) використовуючи ці дані, побудувати графік кривих сукупного попиту та сукупної пропозиції. Визначити рівноважний рівень цін та рівноважний реальний обсяг національного виробництва;

Б) припустимо, що покупці хочуть придбати додатково реальний обсяг національного виробництва на 400 млн. грн. за даного рівня цін. Які фактори можуть привести до такої зміни у сукупному попиті? Яким буде новий рівноважний рівень цін та рівноважний реальний обсяг національного виробництва? На якому відрізку кривої сукупної пропозиції змінилася рівновага?


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)