АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Захворюваність населення Волинської області

Читайте также:
  1. Агломерації Індії з населенням понад 1 млн. чол., 2002 р., тис. чол.
  2. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  3. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  4. Аналіз туристичної діяльності в Херсонській області
  5. Відповідальність за порушення законодавства про побутове обслуговування населення.
  6. Державна система соціального захисту населення.
  7. Для необмеженої області допустимих рішень існує: б) цільова функція не обмежена в) вірні відповіді а) і б)
  8. Економічна нерівність та політика соціального захисту населення
  9. За умовами Сен-Жерменського, Нейїського і Тріанонського мирних договорів Румунія збільшилась більш як в два рази, а населення зросло з 8 до 16 млн.
  10. Загальна характеристика та нормативно-правова база Мостиського управління соціального захисту населення.
  11. Загальні коефіцієнти природного руху населення за регіонами у січні–травні

Висновки

Аналіз статистичних даних про рівень захворюваності населення Волинської області дає підстави констатувати тенденцію про підвищення рівня захворюваності населення на всі класи хвороб, що пов’язано передовсім із забрудненням атмосферного повітря оксидами вуглецю, азоту і пилом. Значну роль відіграють важкі метали, які містяться в атмосферному повітрі та питній воді. На поширення захворювань органів травлення впливає недостатня кількість мікроелементів в їжі, забруднення продуктів харчування отрутохімікатами, нітратами, важкими металами.

За сприяння Луцької районної лікарні, зокрема архіву медичного закладу, зроблено висновок, що кількість хворих серцево-судинними хворобами на території нашої області також зростає.

Використовуючи дані відділу статистики Управління охорони здоров’я Волинської обласної адміністрації, самостійно проаналізовано структуру поширеності хвороб серед населення Волинської області. Встановлено, що вона відрізняється від структури поширеності хвороб серед населення України і розподіляється наступним чином:

1) хвороби системи кровообігу;

2) захворювання органів дихання;

3) захворювання кістково-м’язової системи;

4) захворювання травної системи.

Захворювання кістково-м’язової системи пов’язані із наслідками Чорнобильської катастрофи, тому найбільше хворіє населення північно-східних районів Волинської області. Там же найбільше хворих із вродженими вадами, хромосомними порушеннями, новоутвореннями.

Із серцево-судинних захворювань населення Волинської області найбільше хворіє гіпертонічною хворобою,ішемічною хворобою, стенокардією. Високі показники, вищі ніж по Україні, ревматизму, інсультів, кардіоміопатії. Ці захворювання пов’язані із забрудненням атмосферного повітря, води, ґрунтів.

Смертність населення Волинської області за хворобами системи кровообігу, за даними Держстату України, зменшується з кожним роком. На 100 тис. населення в 2013р.- 9297осіб,а в 2008р. – 9972. Але серцево-судинні захворювання залишаються на першому місці по причинах смертності населення не тільки Волинської області,але й України.

Дедалі більше розширюються можливості медицини завдяки досягненням біохімії, яка дає можливості за допомогою препаратів регулювати деякі важливі функції людського організму.

Україна опинилась в умовах війни. Важко прогнозувати захворюваність населення в умовах нервового напруження, стресу, негативних емоцій, адже більшість хвороб пов’язані з нервовою системою.

Дослідження має перспективи, оскільки залишаються недостатньо вивченими питання поширення захворювань кістково-м’язової системи, дифузного зобу, інсультів, інших захворювань серед населення нашої області, які перевищують середньостатистичні дані по Україні.

 

 

Відділ освіти Луцької районної державної адміністрації

Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. с. Липини

 

Захворюваність населення Волинської області

 

 

Науково-дослідна робота

учениці 11 класу

Якимчук Діани

Керівник – учитель

біології Мороз Л.В.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)