АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Товариство з обмеженої відповідальністю

Читайте также:
  1. Акціонерне товариство
  2. Акціонерне товариство
  3. Акціонерне товариство
  4. Акціонерне товариство - це так зване товариство капіталів.
  5. Акціонерне товариство: поняття і види.
  6. Акціонерним є товариство, статутний капітал якого поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості.
  7. Вилучений капітал відображається по:в) собівартості викуплених товариством акцій,
  8. Відкрите акціонерне товариство
  9. Для необмеженої області допустимих рішень існує: б) цільова функція не обмежена в) вірні відповіді а) і б)
  10. Закрите акціонерне товариство
  11. Командитне товариство
  12. Ліквідація господарського товариства вважається завершеною, а товариство таким, що припинило свою діяльність, з дня внесення запису про його ліквідацію до державного реєстру.

Статутний капітал ТзОВ розподілені на частки.

Максимальна кількість учасників ТОВ - 100 осіб.

Учасник, який не повністю вніс свій вклад в ТОВ несе солідарну відповідальність за зобов'язаннями такого товариства в межах вартості невнесеної частини вкладу.

 

У разі не внесення частки до статутного капіталу одним з учасників загальні збори приймають одне з таких рішень:

-- Зменшити розмір статутного капіталу та здійснити перерозподіл часток

-- Виключити учасника який не вніс частку

-- Ліквідувати ТОВ.

 

Статутний капітал може збільшуватись або зменшуватись. Збільшувати статутний капітал можливо лише в разі повного внесення статутних часток. Рішення про зменшення статутного капіталу направляється кредиторам.

Учасник, який бажає вийти зі складу ТОВ подає заяву на ім'я загальних зборів - підпис на такій заяві нотаріально посвідчується. Учасник повідомляє про свій намір продати частку, інші учасники мають переважне право купівлі, пропорційно до розміру своїх часток. Строк розгляду такої заяви - 1 місяць. якщо протягом цього терміну інші учасники не скористались правом викупу, то лише тоді учасник має право відчужити частку третій особі, але за ціною не нижчою, ніж та яка пропонувалася іншим учасникам. Відчужуватись може лише та частка, яка є повністю сплачена.

Спадкоємці мають переважне право вступу у товариство. Можливі варіанти відмови:

-- Правонаступник або спадкоємець відмовляється від участі

-- Товариство відмовляється в прийнятті до товариства правонаступника або спадкоємця

У разі відмові вклад видається в грошовій або матеріальній формі. Оцінка частки в статутному капіталі відбувається на день смерті фізичної особи, ліквідації або реорганізації фізичної особи.

У випадку виходу зі складу учасників учасник подає на ім'я загальних зборів, яка може містити такий зміст:

-- Право на виплату частки в статутному капіталі

-- Право на вартість частини майна товариства пропорційна його частці в статутному капіталі, але виплата така проводитись не одразу при виході, а після затвердження фінансового звіту за рік в якому учасник вийшов з товариства.

-- Право на дивіденди

 

Голова ТОВ - ст. 58-61. Голова ТОВ не є посадовою особою ТОВ.

Кваліфікована більшість голосів загальних зборів ТОВ - 2\3, або інша кількість передбачена статутом.

Проста більшість - 50%+1 голос.

Загальні збори є повноважними тоді коли на них присутні учасники, які володіють більше ніж 60% голосів.

Прийняття рішення методом опитування загальних зборів означає надсилання всім учасникам проблемних питань, а учасники повинні в письмовій формі сповістити про свою думку. Після отримання всіх повідомлень від учасників, голова зборів протягом 10 днів повинен проінформувати про рішення загальних зборів.

 

Обмеження керівника підприємства:

-- Встановлюється статутом

-- Встановлюються витягом з єдиного державного реєстру.

 

Періодичність скликання загальних зборів:

За загальним правилом - скликаються не рідше 2 рази на рік.

Загальні збори учасників можуть бути скликання учасниками, які володіють 20% статутного капіталу

 

Ревізійна комісія ТОВ створюється загальними зборами з числа учасників. Ревізійна комісія перевіряє діяльність виконавчого органу. Ревізійна комісія має право позачергово скликати загальні збори.

 

Учасника товариства можна виключити з товариства у разі невиконання або неналежного своїх обов'язків (при наявності належних підстав та доказів). Виключити учасника можна якщо за виключення проголосують учасники, які володіють більш ніж 50 % статутного капіталу, голос того кого виключають не враховується.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)