АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Невідповідність роботи вказаним вище вимогам може бути підставою для повернення її на доопрацювання

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  5. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  6. Б) індексація доходів – форма повернення населенню грошей,втрачених внаслідок інфляції
  7. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  8. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  9. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  11. Варіанти контрольної роботи
  12. Вибір напрямку і теми роботи

Умови рецензування контрольної роботи

Рецензуванню підлягає робота, подана у встановлений для цього термін. У разі порушення терміну подання роботи її автор може бути недопущений до форм контролю знань (складання іспиту чи заліку).

Робота не може бути зарахована у наступних випадках:

1. Відсутність ознак самостійності написання. Виявлення ідентичних за змістом робіт, при цьому не зараховуються всі тотожні роботи.

2. Виконання роботи не за своїм варіантом.

3. Висвітлення питань завдання неналежним чином та невірне вирішення практичного завдання.

4. Невірне застосування нормативних актів, застосування нормативних актів, що втратили чинність, невірне відзначення відповідних статей та пунктів нормативних актів.

5. Відсутність зносок на норми права та наукові джерела.

6. Суперечність та логічна неузгодженості аргументації і висновків.

Після усунення зауважень робота разом із негативною рецензією повертається на кафедру для повторного рецензування. На рецензування контрольна робота подається через відповідний підрозділ методично-навчального забезпечення.

ІІІ. ЗАВДАННЯ ДЛЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

Надання завдання для контрольної роботи відбувається на настановній лекції або через навчально-методичний відділ чи кафедру. Завдання контрольної роботи надається відповідно до варіанту. Вибір варіанту відбувається за останньою цифрою у порядковому номері слухача у журналі групи за наступною схемою:

 

 

Номер варіанту залежить від останньої цифри порядкового номера слухача у журнального списку навчальної групи.

№ варіанту Відповідає остання цифра порядкового номера студента у журналі групи
  1,6
  2,7
  3,8
  4,9
  5,0

Завдання, що входять до відповідного варіанту, надаються викладачем кафедри особисто на кожній із настановних сесій або через навчально-методичний відділ із запропонованого нижче переліку теоретичних питань, практичних завдань та додатків. Для цього на кожній настановній сесії викладач надає слухачам особисто або у навчально-методичний відділ інформацію про номери варіантів, кожний з яких включає теоретичне питання, практичне завдання та додаток.

Наприклад: Варіант №3 означає, що завдання які містяться у варіанті №3 виконують слухачі,які знаходяться у журнальному списку групи під номерами № 3, 13, 23, 33 і т.д

 

Додаток №1

Варіант 1.

1. Поняття та принципи господарської (підприємницької) діяльності.

 

Відповідаючи на теоретичне питання слід звернутися насамперед до Господарського кодексу України. За змістом ГКУ основною категорією є поняття “господарська діяльність”. В роботі слід навести визначення господарської діяльності та охарактеризувати її ознаки.

Господарська діяльність поділяється на види, серед яких виділяється підприємницька діяльність та некомерційне господарювання. ГКУ окремо дає визначення підприємницької діяльності. Виходячи зі змісту ст. 42 ГКУ слід виділити ознаки, що властиві підприємницькій діяльності (зокрема це стосується ознак самостійності, ініціативності, систематичності, ризиковості та ін.) після чого дати їм правову характеристику. Говорячи про ознаки підприємницької діяльності слід вказати яке юридичне значення вони мають.

Говорячи про принципи господарської (підприємницької) діяльності, слід охарактеризувати як загальні принципи господарювання (ст. 6 ГК України), так і безпосередньо принципи підприємництва (ст. 44, 43, 45 ГК України).

 

2. Задача.

Громадянин К., прописаний в м. Полтава та проживаючій в м. Харкові, звернувся до виконавчого комітету Комінтернівського району м. Харкова з заявою про його державну реєстрацію як фізичної особи-підприємця. Для державної реєстрації як фізичної особи-підприємця. Для державної реєстрації він подав власну заяву, виконану від руки російською мовою, та ксерокопію паспорта. Після спливу 15-діб у державній реєстрації йому було відмовлено. Гр. К. оскаржив рішення про відмову у державної реєстрації до суду.

Що таке державна реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності? Якими нормативними актами регулюється порядок державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності? За яким місцем та у якому порядку здійснюється державна реєстрація фізичних осіб-підприємців? Які для цього подаються документи, та які вимоги пред’являються щодо їх оформлення.

Дайте юридичну оцінку ситуації та вкажіть, яке рішення повинен прийняти суд.

 

3. Додайте копію ліцензії на право здійснення певного виду господарської діяльності.

 

 

Варіант 2.

1. Загальна характеристика державної реєстрації суб’єктів господарювання.

 

Розкриваючи теоретичне питання роботи, слід звернутися до загальних положень Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України, які визначають умови створення суб’єкту господарювання (юридичної особи та фізичної особи-підприємця) та положень спеціального нормативного акту – Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”. При наведенні загальної характеристики державної реєстрації суб’єктів слід вказати поняття державної реєстрації, відмітити її правове значення, визначити місце проведення та вказати правове положення суб’єктів реєстраційних правовідносин.

Окрім цього в роботі необхідно вказати порядок державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, порядок державної реєстрації змін відомостей про підприємця. Говорячи про порядок проведення вказаних реєстраційних дій слід вказати які для цього подаються документи, які вимоги ставляться до них, в якому порядку та у які строки проводяться відповідні дії.

Нарешті в роботі слід вказати про правове положення Єдиного державного реєстру та відомостей, що до нього включаються.

 

2. Задача.

Громадяни П., М., та Н. вирішили створити акціонерне товариство. Для цього вони уклали засновницький договір, провели установчі збори на яких затвердили статут та здійснили оцінку зроблених внесків у розмірі 1250 мінімальних розмірів заробітної плати (внесками у даному разі стало право гр. П на твір, право на використання земельної ділянки, яке належало гр. М., та житлове приміщення, яке належало гр. Н.) та звернулися до реєстраційного органа за місцем проживання гр. П. У державній реєстрації їм було відмовлено. Вони оскаржили рішення про відмову в державній реєстрації до суду.

Дайте поняття акціонерного товариства. У якому порядку створюється акціонерне товариство? Що може бути внесками до статутного фонду акціонерного товариства та у якому порядку здійснюється оцінка внесків?

Які відмінності створення приватних та публічних акціонерних товариств? За яким місцем та у якому порядку здійснюється державна реєстрація юридичних осіб взагалі, і акціонерних товариств, зокрема?

Дайте юридичну оцінку ситуації та вкажіть яке рішення повинен прийняти суд.

 

3. Додайте копію патенту на право здійснення певного виду підприємницької діяльності.

 

Варіант 3.

 

1. Загальна характеристика ліцензування певних видів господарської діяльності.

 

Розкриваючи теоретичне питання роботи, по-перше, слід звернутися до загальних положень Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України щодо поняття ліцензування господарської діяльності. Після цього необхідно з’ясувати зміст положень спеціального нормативного акту – Закону України “Про ліцензування окремих видів господарської діяльності”. На підставі вказаних нормативних актів необхідно навести поняття ліцензування господарської діяльності, визначити правове положення суб’єктів ліцензійних правовідносин, з’ясувати загальні правові засади ліцензування, вказати групи та відповідні види діяльності, що підлягають ліцензуванню. Після цього слід охарактеризувати порядок отримання ліцензії та користування нею. При з’ясуванні порядку отримання ліцензії слід звернути увагу на загальний порядок її отримання. При цьому необхідно зазначити, які документи слід подати для отримання ліцензії та в які строки ліцензії видаються. Говорячи про порядок користування ліцензією, слід вказати на якій території ліцензіат має право займатися відповідною діяльністю, які дії він не може здійснювати, а також на те, в якому порядку реєструються відповідні зміни щодо самого ліцензіата чи діяльності, на яку він отримав ліцензію. Особливу увагу слід приділити підставам та порядку анулювання ліцензії.

 

2. Задача.

До Конституційного Суду України звернулась група народних депутатів з вимогою визнати неконституційними нормативні акти МВС України, які надають право підрозділам Державної служби охорони МВС України надавати платні охоронні послуги. В обґрунтуванні своїх вимог вони зазначили, що відповідно до Закону України „Про міліцію” працівники міліції (до яких відносяться і працівники Державної служби охорони МВС України) не мають права займатися підприємництвом.

Дайте поняття господарської діяльності, підприємництва та некомерційної господарської діяльності. Дайте характеристику їх ознак. Дайте юридичну оцінку ситуації та вкажіть, яке рішення повинен винести Конституційний Суд України?

 

3. Додайте копію установчого договору повного чи командитного товариства.

 

 

Варіант 4.

 

1. Загальна характеристика патентування окремих видів підприємницької діяльності.

 

Розкриваючи теоретичне питання роботи по-перше слід звернутися до загальних положень Господарського кодексу України щодо поняття патентування підприємницької діяльності. Після цього необхідно з’ясувати зміст положень Податкового кодексу України. На підставі вказаних нормативних актів необхідно навести поняття патентування підприємницької діяльності, з’ясувати загальні правові засади патентування підприємництва, вказати види підприємницької діяльності, що підлягають патентуванню. Після цього слід охарактеризувати зміст торгового патенту, порядок придбання торгового патенту та користування ним. Окрім цього в роботі повинні бути розглянуті загальні засади патентування торгівельної діяльності, діяльності з надання побутових послуг, діяльності з обміну валюти та з надання послуг в сфері грального бізнесу.

 

2. Задача.

Учасник товариства з обмеженою відповідальністю „Апекс” Г. вирішив вийти зі складу учасників товариства. Він продав свою частку гр. В. за 50 тис. грн.. Інші учасники ТОВ „Апекс” відмовили гр. В. у вступі до товариства, виплатили йому вартість частки, яка належала гр. Г. у розмірі 10 тис. грн. та розподілили цю частку між собою у рівних долях. Гр. В. звернувся до суду.

Дайте поняття товариства з обмеженою відповідальністю. Який встановлено порядок виходу учасника з ТОВ? У якому порядку оформлюються зміни у складі учасників ТОВ?

Як зміниться ситуація, якщо гр. В. є спадкоємцем померлого гр. Г?

Дайте юридичну оцінку ситуації та вкажіть, яке рішення повинен прийняти суд.

 

3. Додайте копію статуту акціонерного товариства.

 

Варіант 5.

 

1. Виробничий кооператив, як суб’єкт господарювання.

 

Розкриваючи правове положення виробничого кооперативу слід звернутися до загальних норм Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України а також Закону України “Про сільськогосподарську кооперацію”, які визначають поняття виробничого кооперативу. При наведенні характеристики виробничого кооперативу слід зазначити загальні принципи його діяльності. Оскільки установчим документом виробничого кооперативу є статут, то в роботі необхідно визначити зміст відомостей, що містяться в статуті. Окремо слід охарактеризувати питання членства в виробничому кооперативі, зокрема про вимоги щодо членів кооперативу, про порядок вступу до нього, про права та обов’язки членів виробничого кооперативу. Особливу увагу необхідно приділити правовому положенню майна виробничого кооперативу і розкрити поняття паю. Нарешті в роботі повинні бути розглянуті питання про органи управління виробничого кооперативу, їх склад, компетенцію та порядок прийняття ними рішень.

 

2. Задача.

При перевірці магазину, яку проводили посадові особи податкової інспекції, було з’ясовано, що торгівля тютюновими виробами та алкогольними напоями здійснюється на підставі копії ліцензії, яка видана на ім’я приватного підприємця Д., якому належить цей магазин, сама торгівля проводиться з порушеннями ліцензійних умов. На вимогу надати торговий патент директор магазину зазначив, що відповідно до Цивільного кодексу України юридичні особи можуть в певних випадках здійснювати діяльність на підставі спеціального дозволу (ліцензії). Рішенням голови районної державної податкової адміністрації ліцензія приватного підприємця Д. була призупинена. Гр. Д. оскаржив рішення про призупинення ліцензії до суду.

Які інститути господарського права забезпечують надання права на здійснення окремих видів господарської діяльності? Дайте визначення та здійсніть порівняльну характеристику ліцензування та патентування господарської (підприємницької) діяльності. Дайте юридичну характеристику ліцензійним умовам. Які наслідки порушення порядку ліцензування та патентування встановлені законодавством?

Дайте юридичну оцінку ситуації та вкажіть, яке рішення повинен прийняти суд.

 

3. Додайте копію статуту товариства з обмеженою відповідальністю.

 

 

Додаток №2


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)