АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Парадокс ощадливості. Парадокс ощадливості – у кейнсіанській теорії процес, при якому приріст заощаджень призводить до зменшення реального ВВП(в умовах

Читайте также:
  1. Гидростатический парадокс
  2. Государство и предприниматели: административно-политические парадоксы экономической политики.
  3. Инфляционный и дефляционный разрывы в условиях полной занятости. Парадокс бережливости.
  4. Мультиплікатор. Парадокс ощадливості.
  5. Осн. ур-е гидростатики (вывод). З-н Паскаля. Гидростатич парадокс. Героновы фонтаны, устройства, принцип действия.
  6. Парадокс бережливости
  7. Парадокс бережливости и его последствия.
  8. Парадокс бережливости.
  9. Парадокс бережливости.
  10. Парадокс Леонтьева
  11. Парадокс ощадливості

Парадокс ощадливості – у кейнсіанській теорії процес, при якому приріст заощаджень призводить до зменшення реального ВВП(в умовах, коли приріст заощаджень не супроводжується приростом інвестицій). Парадокс ощадливості підсилюється мультиплікативним ефектом. Якщо приріст заощаджень не супроводжується приростом інвестицій то будь-яка спроба дом.господаства більше заощадити виявиться марною у зв’язку зі значним зниженням рівноважного ВВП, обумовленого ефектом мультиплікації. Якщо одночасно зі збільшенням заощаджень зростуть заплановані інвестиції то рівновага в економіці не порушиться і падіння виробництва не виникне.

 
 

 


37. Гроші та їх функції

Гро́ші — особливий товар, що має властивість обмінюватись на будь-який інший товар, тобто є загальним еквівалентом. Гроші виконують ряд важливих функцій: Міра вартості — це функція, в якій гроші забезпечують вираження і вимірювання вартості товарів, надаючи їй форму ціни. Для забезпечення виконання грошима функції міри вартості держава у законодавчому порядку впроваджує масштаб цін, та встановлює певну грошову одиницю розрахунків – національну валюту. Засіб обігу — це функція, в якій гроші є посередником в обміні товарів і забезпечують їх обіг.

Засіб нагромадження — це функція, в якій гроші обслуговую нагромадження вартості в її загальній абстрактній формі в процесі розширеного відтворення. Сутність цієї функції полягає в тому, що гроші виходять зі сфери обігу і перетворюються на скарб. Засіб платежу — це функція, в якій гроші обслуговують погашення різноманітних боргових зобов'язань між суб'єктами економічних відносин, що виникають у процесі розширеного відтворення. Світові гроші — це функція, в якій гроші обслуговують рух вартості в міжнародному економічному обороті і забезпечують реалізацію взаємовідносин між країнами. Включає в себе всі попередні функції.

 

38. Грошова́ ма́са — це сукупність запасів грошей у всіх їх формах, які є в розпорядженні суб'єктів грошового обігу у певний момент.

Грошовий агрегат – це специфічний показник грошової маси, що характеризує певний набір її елементів залежно від їх ліквідності.

М0 = готівка поза банками, та яка перебуває на руках у фіз. осіб і в касах юр.осіб;
М1 = М0 +вклади в банках, які можуть бути використані негайно без попередження банків, тобто запаси коштів на поточних рахунках та на ощадних рахунках до запитання;
М2 = М1 + кошти на всіх видах строкових рахунків, кошти на рахунках капітальних вкладів та інших спеціальних рахунках, кошти на вкладах за тастовими операціями
М3 = М2 + цінні папери, крім акцій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)