АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Категорії дитячих будинків-інтернатів

Читайте также:
  1. Види та категорії підприємств.
  2. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  3. Встановіть відповідність між категоріями (поняттями) та визначеннями (подані у таблиці категорії визначені Господарським кодексом України).
  4. Г) чотири основні категорії операційних систем.
  5. Граматичні категорії іменника
  6. Діагностика дитячих та молодіжних об’єднань
  7. Добро і зло — основні поняття моральної свідомості і категорії етики.
  8. Добро-зло — вихідні етичні категорії
  9. Економічні закони і категорії
  10. Завдання адміністративного судочинства, категорії справ, що складають його підвідомчість.
  11. Зміст категорії «ефективність управління»

Згідно з Законом України виділяють такі типи дитячих будинків-інтернатів:

· І профіль - для вихованців з фізичними вадами і збереженим інтелектом дошкільного та шкільного віку, для яких самостійне пересування є значно утрудненим або неможливим, які частково себе обслуговують (змішані за статтю).

· Відділення II профілю - для вихованців з помірною та глибокою розумовою відсталістю та психічними розладами, які можуть навчатись, самостійно пересуватись і обслуговуватись (розділені за статтю);

· Відділення III профілю - для вихованців з глибокою розумовою відсталістю та психічними розладами, які можуть самостійно пересуватись і не можуть самостійно обслуговуватись (розділені за статтю);

· Відділення IV профілю - для вихованців з глибокою розумовою відсталістю та/або психічними розладами, які мають складні фізичні вади, не можуть самостійно пересуватись (або пересуваються з утрудненням) та самообслуговуватись (змішані за статтю).

 

Виноградівськи дитячий будинок-інтернат заснований дитячий заклад в 1946 році. Тут перебувають хлопці з глибокою та помірною розумовою відсталістю. Діти роблять різні доробки. Є своє підсобне господарство. Розташування - вул. Станційна, 64 Виноградівський р-н, м. Виноградів, Закарпатська область

Кількість вихованців становить - 110 дітей, віком 6-35 років

Виноградівський дитячий будинок-ітернат ІІ-профілю (чоловічої статі) є соціально-медичною установою для проживания вихованців від 6 до 35 років з вадами розумового та фізичного розвитку (помірна та глибока розумова відсталість), які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. На даний час в установі проживає 110 вихованців.
Вихованці розміщені по групах та спальних кімнатах у відповідності до віку. Кожна група має окремий санітарно-гігієнічнийчний вузел, постійно є гаряча та холодна проточна вода. Діяльність закладу проводиться у відповідності з правилами щоденного внутрішнього розпорядку (режиму дня), який регулює щоденне перебування вихованців у закладі.
Навчання в закладі здійснюється за спеціальними програмами, кожна група мае свій клас, всі приміщення закладу газифіковані. Навчально-виховна та корекційна робота з вихованцями ітернату проводиться з урахуванням вікових, індивідуальних особливостей та стадій захворювання вихованців.
Для проведення дозвілля та реабілітаціх вихованців для кожної групи існує ігрова кімната (кімната відпочинку), оснащена кольоровим телевізором (є кабельне телебачення) та достатньою кількістю іграшок, настольних ігор. Діє комп'ютерний клас, ляльковий театр «Світлячок», вокально-хореографічний гурт «Хлоп'ята з Виноградова», постійно діюча виставка ручних робіт обдарованих підопічних. Реабілітація здійснюється і через трудові заняття: функціонує кравецька та с\г майстерні, є свое підсобне господарство (ВРХ, свині, коні).

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)