АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Керування асинхронними двигунами у функції струму

Читайте также:
  1. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  2. АБСТРАКТНІ КЛАСИ І ЧИСТІ ВІРТУАЛЬНІ ФУНКЦІЇ_________________________________________
  3. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  4. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  5. Алгоритм знаходження функції, оберненої до даної.
  6. Аналіз небезпеки, що виникає при стіканні струму в землю. Захисне заземлення
  7. Асимптоти функції.
  8. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  9. Банківська система. Банки, їх види та функції
  10. Банківська система. Банки, їх види та функції
  11. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  12. Біржова торгівля. Товарна та фондова біржа, їх функції та значення

Керування у функції струму здійснюється за допомогою реле струму, ввімкнених в коло якоря двигуна постійного струму або в коло статора чи ротора двигуна змінного струму. Коли струм в колі якоря (статора, ротора) досягає певного, наперед заданого значення, реле вмикають контактори або інші комутаційні апарати, які змінюють з'єднання електричних кіл двигуна, закорочують окремі ступені пускових, гальмівних і регулювальних резисторів тощо.

Рис. 2. Принципіальна електрична схема керування пуском асинхронного двигуна з фазним ротором у функції струму.

Спрощена принципіальна схема керування пуском асинхронного двигуна з фазним ротором у функції струму показана на рис. 2. Пуск здійснюється так. Натисканням на кнопку «Пуск» SВ2 подається напруга на котушку лінійного контактора КМ1.Він спрацьовує і своїми головними замикаючими контактами вмикає обмотку статора двигуна на напругу електромережі, а допоміж­ними замикаючими контактами шунтує кнопку SВ2 і подає напругу на блокувальне реле КV.На початку пуску в колі ротора проходить максимальний пусковий струм, тому реле струму КА1 і КА2,котушки яких ввімкнені в це коло, спрацьовують і розмикають свої розмикаючі контакти в колах котушок контакторів прискорення КМ2 і КМ3. Це відбувається раніше, ніж замикання контакта блокувального реле КV, власна тривалість спрацювання якого більша від тривалості спрацювання реле КА1 і КА2.Тому контакти контакторів КМ2 і КМ3залишаються розімкненими і двигун розганяється при ввімкненому в коло ротора блоці пускових резисторів R1...R6. Швидкість обертання двигуна зростає, а пус­ковий струм зменшується. При певних значеннях струму реле КА1 і КА2по черзі повертаються у вихідне положення і своїми розмикаючими контактами подають напругу на котушки контакторів прискорення КМ2 і КМ3.При цьому спочатку спрацьовує контактор КМ2і своїми головними замикаючими контактами закорочує перший ступінь R1...R3, а потім, через деякий час, спрацьовує контактор КМ3 і закорочує другий ступінь R4...R6 блока пускових резисторів. Далі двигун розганяється до повної швидкості при закороченому блоці резисторів R1...R6.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)