АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика підготовки стерильного столу

Читайте также:
  1. IV. ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ЕКЗАМЕНУ
  2. VIII. Методика экспресс-диагностики педагогической направленности учителя (Ю.А. Кореляков, 1997)
  3. Активні форми навчання під час занять із гуманітарної підготовки
  4. Анатомо-физиологические особенности кожи, подкожной клетчатки, лимфатических узлов. Методика обследования. Семиотика.
  5. Анатомо-физиологические особенности органов дыхания у детей. Методика обследования. Семиотика.
  6. Анатомо-физиологические особенности органов кровообращения. Методика обследования. Семиотика.
  7. Анатомо-физиологические особенности органов пищеварения у детей. Методика обследования. Семиотика.
  8. Анатомо-физиологические особенности печени, желчного пузыря и селезенки у детей. Методика обследования. Семиотика.
  9. Анаэробная выносливость и методика ее направленного развития
  10. Аннотация и методика проведения лабораторных работ
  11. Аннотация и методика проведения лабораторных работ.
  12. Аэробная выносливость и методика ее направленного развития
1. Стерильний стіл накривається на 6 годин після проведеного вологого прибирання приміщень і бактерицидного опромінення повітря
2. Медсестра надягає шапочку, маску, миє руки під проточною водою з одноразовим намилюванням, проводить гігієнічну дезінфекцію рук, надягає стерильний халат, стерильні рукавички.
3. Поверхня столу протирається ганчір’ям, змоченим розчином дезінфектанту __________ інтервалом 15 хвилин, потім протирається сухим ганчір’ям.
4. Стіл накривається стерильним простирадлом так, щоб воно звисало на 15-20 см _____________ від поверхні стола.
5. Складається в 2 рази ще одне простирадло і кладеться поверх першого.
6. Викладаються на стіл інструменти та перев’язувальний інструмент.
7. Інструментарій накривається складеним в 2 рази стерильним простирадлом, яке скріплюється зажимами з нижнім простирадлом.
8. Простір навколо стерильного столу – це зона обмеженого пересування, куди заборонено заходити всім, крім медичної сестри.
9. Брати інструменти і перев’язувальний матеріал із стерильного столу дозволяється лише медичній сестрі.
10. Пінцети і корнцанги для забору стерильного матеріалу протягом робочої зміни можна зберігати в розчині 6% перекису водню, а також в сухому вигляді на стерильному лотку (в стерильній пелюшці чи серветці), - тоді необхідно мати декілька стерильних пінцетів _________ яких необхідно проводити кожні 1,5-2 години (на 6 годин роботи – не менше 3-4 пінцетів)
11. Забороняється зберігати на стерильному столі шприци з набраними ліками.
12. Забороняється повертати на стерильний стіл ________________ інструменти і перев’язувати ними матеріал. Збороняється залишати відкритим стерильний стіл під час роботи.

 

Дозволено використання стерильних столів-камер типу "Панмед", „Стека” і інш., в яких асептичні умови забезпечуються за рахунок антимікробної дії ультрафіолетового випромінення лампи, вмонтованої в корпус камери, що дозволяє продовжити зберігання стерильних вирішив медичного призначення до 7 діб.

Для лікування пацієнта лікар має використовувати індивідуальний стоматологічний набір. Звичайно в нього входить: зонд, пінцет, стоматологічне дзеркало, елеватор, гладілки, штопфер. Всі інші необхідні інструменти, наприклад, ендодонтичні інструменти, бори, розділювальні пластини і т.ін медична сестра подає лікарю в стерильному лотку.

Для безперебійної роботи кабінету і можливостей якісно проводити дезінфекцію, передстерилізаційну очистку і стерилізацію необхідно мати достатню кількість інструментарію (не менш, ніж 10 наборів на кожного лікаря на зміну). Весь інструментарій має бути стерильним.

Набори стерильних борів, дрильборів, прикореневих і голок, пульпоекстракторів, каналонаповнювачів, шліфувальних дисків і інш. мають зберігатись в стерильних чашках Петрі в закритому вигляді, і забираються із них лише стерильним пінцетом. Не дозволяється зберігати на робочому столику лікаря великі запаси ватних валиків, інструментів в відкритих ємкостях.

Пінцети та корнцанги для забору стерильного інструментарію і стерильного матеріалу та ємкості для їх зберігання підлягають щоденній стерилізації. Під час роботи корнцанги та пінцети зберігаються в розчинах 6% перекису водню.

Відкритим біксом із стерильним матеріалом дозволяється користуватись лише протягом доби. Однак, якщо стерильний матеріал, наприклад ватні валики чи марлеві тампони зберігаються в біксах в упаковці із двошарової бязі, відкритим біксом можна користуватись на протязі 2-3 діб.

Після роботи з пацієнтом невикористаний стерильний матеріал і інструментарій не повертаються на стерильний стіл та загальну стерильну ємкість, а підлягають повторній стерилізації.

Використаний інструментарій та перев'язувальний матеріал збираються а промарковані ємкості для знезараження.

Протягом зміни проводиться поточна дезінфекція обладнання і апаратури.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)