АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ДЕЗІНФЕКЦІЙНО-СТЕРИЛІЗАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ ПІД ЧАС ХІРУРГІЧНОГО ПРИЙОМУ

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  3. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  4. В чому полягають особливості концепції особистості Ч.Кулі – 15 б.
  5. Валютні системи та валютна політика. особливості формування валютної системи України
  6. Види контрзаходів
  7. Види позакласних заходів іноземною мовою та їх мета
  8. Види рядів динаміки та їх особливості
  9. ВИДИ ТЕКСТІВ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ РЕДАГУВАННЯ
  10. Види трудових договорів. Особливості окремих видів трудових договорів.
  11. Визначте особливості концепції З. Фрейда – 15 б.
  12. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.

В кабінетах хірургічної стоматології гнійні операції виконуються лише після проведення чистих маніпуляцій. Перед виконанням операцій, в тому числі малих, лікар мис руки, проводить хірургічну обробку рук (наприклад, пр. Стерилліум, Стерилліум Віругард). Для хірургічних маніпуляцій використовуються лише стерильні рукавички.

Хірургічний кабінет мас бути забезпечений достатньою кількістю інструментарію для безперебійної роботи протягом однієї зміни (якщо стерилізація проводиться одноразово).

В хірургічних кабінетах необхідно суворо контролювати терміни зберігання стерильного матеріалу та інструментарію. В тих випадках, коли інструменти стерилізуються без упаковки, стерилізацію необхідно проводити безпосередньо перед накриттям стерильного столу

Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація всіх видів інструментарію багаторазового використання га знезараження інструментарію разового використання проводиться так само, як і в кабінетах терапевтичної стоматології.

До санітарно - протиепідемічних заходів в стоматологічних кабінетах відносяться такі:

- дотримання заходів по попередженню повітряно-крапельного шляху передачі інфекції під час лікування в хірургічній стоматології;

- вологе прибирання поверхонь обладнання, апаратури, в тому числі стоматологічної установки;

- дезінфекцію внутрішніх порожнин (каналів) стоматологічної установки - можливість проведення даного заходу залежить від конструктивних особливостей установки;

- якісна дезінфекція і стерилізація інструментарію і наконечників;

- дезінфекція інструментарію і наконечників, як правило, проводиться в спеціальних устаткуваннях і ваннах; для наконечників розроблені спеціальні пристрої, в яких вони, окрім очищення і дезінфекції, ще й змащуються;

- спеціальну обробку рук хірурга-стоматолога антисептиками;

- дезінфекцію операційного поля;

- стерилізацію шовного матеріалу, стоматологічного інструментарію, перев'язувального матеріалу і білизни;

- використання під час хірургічних операцій на кістковій тканині лише стерильної води чи стерильного фізрозчину.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ДЕЗІНФЕКЦІЙНО-СТЕРИЛІЗАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ ПІД ЧАС ОРТОПЕДИЧНОГО ПРИЙОМУ.

В роботі лікаря-ортопеда окрім індивідуальних стоматологічних наборів використовуються коронкознімачі, коронкорізи. стоматологічні диски, ложки для зняття відбитків, ножі-шпателі, ортопедичні наковальні, ортопедичний молоточок.

Кабінет має бути забезпечений достатньою кількістю молоточків, наковалень, коронкознімачів (не менше 2-х на одне ст. крісло).

Зубопротезні шпателі, ножі-шпателі мають використовуватись лише як індивідуальні, після використання вони відмиваються та дезінфікуються.

Кам'яні диски, як правило, використовуються одноразово, після використання дезінфікуються і утилізуються.

Металічні диски з алмазним покриттям після використання дезінфікуються, Проводиться передстерилізаційна очистка та стерилізація. (Можна використовувати в якості стерилізатора гласперленовий стерилізатор -стерилізація до 20 секунді).

Наконечники бормашин, інструменти із індивідуального стоматологічного набору знезаражуються так само, як і інструментарій багаторазового використання в терапевтичному кабінеті.

Металічні ложки для зняття відбитків спочатку очищаються, промиваються, потім проводиться дезінфекція, передстерилізаційного очищення та стерилізація.

Пластикові ложки для зняття відбитків використовуються як одноразові, після дезінфекції утилізуються.

Ортопедична наковальня і молоточок після кожного застосування двічі протираються серветкою, змоченою розчином дезінфектанту (бажано препаратами швидкої дії - Бациллол АФ, Бациллол плюс).

Відбитки промивають під проточною водою (промивні води дезінфікують), потім проводять дезінфекцію...

Зубні протези необхідно дезінфікувати перед відправкою в зуботехнічну лабораторію, а також перед внесенням в ротову порожнину пацієнта.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)