АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спрощений спосіб розрахунку

Читайте также:
  1. Адміністративно-командна система (АКС) – спосіб економічної ор-
  2. Аналітичний метод розрахунку кількості технічного обслуговування і ремонту тракторів
  3. Безкровний ( перкутанний) спосіб кастрації бичків.
  4. Валовий внутрішній продукт: поняття та методи розрахунку
  5. Виконання розрахунку та завершення роботи
  6. Графічний метод розрахунку кількості машин періодичної дії
  7. Гуманістична психологія виділяє три потенціали, без реалізації яких не можна говорити про власне особистісний спосіб існування.
  8. Діяльність як спосіб існування соціального. Особливості прояву соціальних заковів
  9. Екзистенція як особливий спосіб буття
  10. Заняття 23. Спосіб отримання трьохфазної системи напруг та струмів. Трьохфазний генератор.
  11. Індексний спосіб
  12. Інтегральний спосіб

Для розрахунку лісосік за площею загальну площу насаджень, для яких потрібен той чи інший вид рубок догляду, ділять на середній період повторюваності:

, де

– щорічна лісосіка за площею;

Sn – площа насаджень, які потребують догляду;

– середній період повторюваності;

n – вид догляду (для освітлень n = 1; для прочищень n = 2; для проріджувань n=3; для прохідних рубок n = 4).

Отже, у даному випадку:

для освітлення: га;

для прочищення: га;

для проріджування: га;

для прохідних рубок: га;

Розглянутий спосіб розрахунку щорічних лісосік призводить до грубих помилок. По-перше, не враховуються ділянки насаджень, які в даний момент (момент лісовпорядкування) не потребують догляду, але через деякий час (протягом десятирічного ревізійного періоду) будуть мати потребу в ньому.

По-друге, спрощений спосіб розрахунку лісосік не враховує перехід насаджень з віком з одного виду рубок догляду в інший протягом періоду, який планується.

З метою усунення негативних наслідків спрощеного розрахунку щорічних лісосік, доцентом кафедри загального лісівництва П.М. Мегалінським був запропонований досконаліший спосіб (1966), який є уточненим.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)