АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Автоматизация и роботизация
  3. Автономность реструктуризации
  4. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  5. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  6. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  7. Аналіз обсягів і структури виробництва продукції
  8. Аналіз роботи системи
  9. Аналіз структури капіталу підприємства
  10. Аналітичні реакції та вимоги до них
  11. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  12. Бездротові мережі без інфраструктури

Магістерська робота за має наступну структуру:

 

Титульний лист 1 стор
Завдання на магістерську роботу 1 стор. з обох боків
РЕФЕРАТ 1 стор.
ЗМІСТ 1-2 стор.
Вступ 1-2 стор
РОЗДІЛ 1 1.1 1.2 1.3   не менш за 25 стор.
Висновки до розділу 1 1-2 стор.
РОЗДІЛ 2 2.1 2.2 2.3   не менш за 25 стор.
Висновки до розділу 2 1-2 стор.
РОЗДІЛ 3 3.1 3.2 3.3   не менш за 25 стор.
Висновки до розділу 3 1-2 стор.
Висновок 3-5 стор.
Список використаних джерел  
Додатки  

 

Титульний лист магістерської роботи має певну форму, зразок якої міститься у додатку Б.

Завдання на магістерську роботу оформлюється за формою, що подано у додатку В.

Реферат містить відомості про обсяг роботи, кількість рисунків, таблиць; перелік ключових слів; текст реферату. Перелік ключових слів має характеризувати зміст роботи (6-9 ключових слів). Обсяг тексту реферату – до 1200 знаків. Реферат оформлюється за формою, що подано у додатку Д.

Зміст оформлюється за формою, що подано у додатку К.

Вступ містить обґрунтування актуальності й практичної значущості обраної теми роботи, визначає мету та завдання роботи, предмет, об’єкт дослідження (розробки) і подає коротку інформацію про нього.

Мета магістерської роботи полягає у вирішенні конкретного завдання науково-практичного або практичного характеру у певній сфері менеджменту підприємств (установ) та організацій та рекомендацій із їх впровадження.

Мета дослідження має розглядатись як модель майбутнього результату магістерської роботи і має бути взаємопов’язаною з темою магістерської роботи.

Об’єкт дослідження – це процес абоявище, що зумовлюють виникнення проблемної ситуації, прояви якої мають місце на підприємствах або в організаціях.

Об’єкт і предмет дослідження співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об’єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього має бути спрямована основна увага магістранта, оскільки предмет дослідження визначає тему магістерської роботи.

Предмет дослідження знаходиться в межах об’єкта, є його частиною.

Основна частина магістерської роботи складається з трьох обов’язкових розділів: теоретичного, аналітико-дослідного та проектно-рекомендаційного

Теоретичний розділ розглядає загальні підходи до досліджуваної теми з використанням різноманітних літературних джерел, у тому числі й джерел Internet. Обов’язковим в даному розділі магістерської роботи є зіставлення різних точок зору, використання опублікованих статистичних даних з посиланням на джерела. Теоретичний розділ магістерської роботи містить теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історію та сучасні тенденції предмета дослідження, методологічні підходи. Теоретичне обґрунтування має визначити роль і місце, досліджуваних явищ та процесів у діяльності організацій.

Теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та сучасні тенденції предмета дослідження (розробки), методичні підходи повинні мати певні елементи наукової новизни, обґрунтування власної позиції щодо обраних напрямів дослідження.

Рекомендована структура теоретичного розділу магістерської роботи може бути наступною:

Розділ 1

1.1. Об’єкт дослідження

1.2. Предмет дослідження

1.3. Напрями та завдання дослідження.

Детальний план першого розділу магістерської роботи повинний бути узгоджений з керівником магістерської роботи.

Другий розділ магістерської роботи є аналітико-дослідницьким. В другому розділі наводитьсяопис, характеристика сучасного стану досліджуваного питання на об’єкті дослідження, діагностування діяльності підприємства щодо обраного напрямку дослідження (розробки), ґрунтовний аналіз із використанням накопиченого практичного матеріалу та із залученням усіх теоретичних знань, певного методичного інструментарію.

Аналітико-дослідницький розділ магістерської роботи повинний мати наступну структуру:

Розділ 2.

2.1. Характеристика особливостей діяльності підприємства (установи, організації)

2.2. Оцінка стану управлінської діяльності на підприємстві (установи, організації)

2.3. Дослідження стану завдання магістерської роботи на підприємстві (установи, організації)

У підрозділі 2.1. магістрант повинний навести коротку характеристику підприємств (установи, організації), описати зовнішнє середовище діяльності підприємства.

У підрозділі 2.2. необхідно навести результати оцінки стану управлінської діяльності на підприємстві (в установі, організації).

Обов’язковим у цьому розділі є:

графічне моделювання організаційної структури управління;

виявлення первинних кількісних характеристик: кількість рівнів управління, чисельність, номенклатура посад, кількість структурних одиниць;

визначення деяких кількісних оцінок;

визначення якісних характеристик з використанням експертних оцінок;

оцінка відповідності організаційної структури управління системі цілей, технології, розмірам підприємства, стану зовнішнього середовища;

дослідження стану виконання адміністративних функцій на об’єкті стажування.

У підрозділі 2.3. повинно бути відображено стан вирішення завдання магістерської роботи на підприємстві (в установі, організації). Зміст даного підрозділу необхідно узгодити з керівником магістерської роботи.

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися тлумаченнями та висновками, які дозволяють визначити сутність управлінських процесів, що спостерігаються в організації, їх особливості, тенденції, створити базу для виявлення невикористаних резервів.

Джерелом інформації є планові і фактичні показники господарської діяльності, статистична та бухгалтерська звітність, накази, розпорядження, результати спостережень, опитувань і обстежень та інших методів збирання первинної інформації, які використовує магістрант під час переддипломного стажування.

Магістрант має продемонструвати уміння здійснювати правильне узагальнення накопиченого фактичного матеріалу, групування та обробку даних, на основі яких провадиться кваліфікований аналіз, обґрунтовуються пропозиції.

Проектно-рекомендаційний розділ містить детальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності організації відповідно до напряму дослідження (розробки): кожна з розгорнутим обґрунтуванням, у зв’язку і як наслідок висновків з аналізу, який проведено у аналітико-дослідницькій частині, відштовхуючись від виявлених відхилень, проблем та недоліків. Запропоновані удосконалення та інновації мають містити розрахунково-кількісне або організаційно-правове обґрунтування.

Пропозиції студента щодо науково-практичного вирішення досліджуваного питання повинні відповідати критеріям оптимальності, цільової ефективності та практичної втіленості.

Рекомендована структура проектно-рекомендаційного розділу магістерської роботи має наступний вигляд:

Розділ 3.

3.1.

3.2.

3.3. Організаційно-адміністративне забезпечення реалізації запропонованих заходів.

Структуру та зміст підрозділів 3.1 та 3.2. магістрант розробляє самостійно та узгоджує з керівником магістерської роботи. Підходами до структуризації запропонованих заходів в магістерській роботі може бути:

- від загального до часткового:

3.1. Загальні підходи до вирішення проблеми на підприємстві (в установі, організації) (до поставленого завдання);

3.2. Розробка рекомендацій щодо удосконалення проблемної ділянки в управлінні підприємством (або конкретні пропозиції щодо вирішення поставлених завдань).

- від методичного до практичного:

3.1. Методичні підходи до вирішення проблеми;

3.2. Практичні рекомендації щодо використання методичних інструментів щодо вирішення проблеми підприємства.

- комплексний у межах однієї пропозиції:

3.1. Розробка виробничо-технологічних аспектів вирішення проблем;

3.2. Визначення організаційно-економічних питань вирішення проблеми.

- комплексний з декількома локальними пропозиціями:

В межах даного підходу магістрант розробляє не менше трьох пропозицій, які спрямовані на вирішення проблеми, яку обумовлено в магістерській роботі. В такому випадку кожний з трьох підрозділів в проектно-рекомендаційному розділі магістерської роботи повинний закінчуватися розробкою комплексу адміністративного супроводу реалізації нововведень.

У третьому розділі по мірі представлення розроблених пропозицій наводяться аргументи, які підтверджують повноту вирішення проблемних питань дослідження і достовірність результатів проведеного дослідження, показуються переваги запропонованих рішень порівняно з існуючою практикою, розкривається в чому конкретно полягає їх інноваційний характер і що вони конкретно дають для поліпшення.

Висновки і пропозиції - стисле викладення підсумків роботи. Коротко наводяться найбільш важливі теоретичні положення, які містять оцінку результатів дослідження з точки зору відповідності меті магістерської роботи та поставлених у вступі завдань, акцентують елементи наукової новизни, пропозиції щодо удосконалення досліджуваного напряму діяльності організації.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)