АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Автоматизация и роботизация
  3. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  4. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  5. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  6. Аналіз роботи системи
  7. Аналітичні реакції та вимоги до них
  8. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  9. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  10. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  11. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  12. Варіанти питань до модульної роботи

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗАГОЛОВКІВ

 

Заголовки структурних частин магістерської роботи – “ЗМІСТ”, “РЕФЕРАТ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” – друкують великими буквами симетрично до тексту (вирівнювання по центру, без абзацного відступу). Заголовки параграфів друкують маленькими буквами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку наприкінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовком параграфу і текстом має бути 1 інтервал. Кожний розділ магістерської роботи має починатися з нової сторінки, а параграфи продовжуються на цій же сторінці.

Такі структурні частини роботи як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Проте всі сторінки, на яких розміщені згадані структурні частини роботи, нумерують звичайним способом. Не нумерують лише їхні заголовки, тобто не можна друкувати: “1. ВСТУП” або “Розділ 5. ВИСНОВКИ”.

Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка великими літерами друкують заголовок розділу. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. Наприкінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: “2.3.” (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Наприклад,

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ КАДРОВИМ СКЛАДОМ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

1.1. Поняття та структура кадрового складу навчального закладу

 

ПЕРЕЛІК ДАНИХ ПО ТЕКСТУ

 

Якщо по тексту зустрічається перелік даних, у цьому випадку кожне нове починається з абзацного відступу без використання тире, крапок, цифр або інших елементів. Наприклад:

… такі як:

суспільні;

колективні;

особисті;

національні:

групові інтереси.

 

ВИМОГИ ДО ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТУ

 

Текст магістерської роботи має бути набраний звичайним (не жирним, не курсивом, без підкреслень) шрифтом Times New Roman №14 через полуторний інтервал. Абзацний відступ – 1,25. Поля таких розмірів: зсередини (ліве) – 30 мм (з урахуванням палітурки), зовні (справа) – 15 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Щільність тексту має бути однаковою. Текст роботи, рисунки, схеми, формули і таблиці не мають виходити за поля роботи. Текст роботи має бути вирівняний з обох боків (вирівнювання по ширині).

 

ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИЗАЦІЇ ТЕКСТУ

 

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, рисунків, таблиць, формул здійснюють арабськими цифрами без знака №. (Наприклад, рисунок 1.1, таблиця 2.2)

Першою сторінкою магістерської та дипломної робіт є титульний лист, який включають у загальну нумерацію сторінок роботи. На титульному листі номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці.

Ілюстрації (рисунки, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в роботі після їх першого згадування (або першого посилання на них). Якщо одразу за посиланням на ілюстрації їх розташувати цілком не можна (потрібен перенос), то ілюстрації розташовують на наступній сторінці. Рисунки і таблиці, які розміщені на окремих сторінках наукової роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю або рисунок, розміри котрих перевищують формат А4, враховують як одну сторінку і розміщають у відповідних місцях після згадування в тексті або в додатках. Посилання на рисунки та таблиці є скороченими. Наприклад: … динаміку витрат показано на рис. 3.1 або ….показники діяльності підприємства подано у табл. 1.2.

Рисунки позначають словом “Рис. ” і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер рисунка має складатися з номера розділу і порядкового номера рисунку, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер рисунка, його назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під рисунком..

Таблиці нумерують послідовно у межах розділу (за винятком таблиць, поданих у додатках). У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із указівкою її номера. Номер таблиці має складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу). При переносі частини таблиці на іншу сторінку справа над іншими частинами пишуть слова “Продовження табл. 1.2”.

Формули в магістерській та дипломній роботі нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номера формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу). Формули мають бути розміщені по центру рядка (вирівнювання по центру).

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ РИСУНКІВ

 

Основними видами ілюстративного матеріалу в магістерській та дипломній роботах є рисунок, де можуть бути зображені схема, діаграма, графіки, блок-схеми, алгоритми.

Назви рисунків розміщають після їхніх номерів, по центру. При необхідності рисунки доповнюють пояснювальними даними.

Підпис під рисунком звичайно має чотири основних елементи:

найменування графічного сюжету, що позначається словом “Рисунок”;

порядковий номер рисунка, що позначається без знака номера арабськими цифрами;

тематичний заголовок рисунка, що містить текст із стислою характеристикою зображеного;

експлікацію, яка будується так: деталі сюжету позначають цифрами, які виносять у підпис, супроводжуючи їх текстом. Експлікація не змінює загального найменування сюжету, а лише пояснює його. Приклад оформлення рисунку:

 

Рис. 2.1. Етапи проведення контрольних заходів фінансовими установами.

 

Не варто оформляти посилання на рисунки як самостійні фрази, у яких лише повторюється те, що написано в підписі. У тому місці, де викладається тема, пов'язана з рисунком, і де студенту необхідно посилатися на рисунок, розміщують посилання в круглих дужках (рис. 3.1) або вираз типу: “...як це очевидно з рис. 3.1” або “... як це показано на рис. 3.1”.

Якість рисунка має забезпечувати їх чітке відтворення. Рисунки виконують комп’ютерним засобом на білому папері. Не допускається використання сканованих рисунків.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТАБЛИЦЬ

 

Таблиці у тексті магістерської роботи використовують для:

подання цифрового матеріалу;

для упорядкованого подання текстового матеріалу.

 

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назва і слово “Таблиця” починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовок кожної графи в шапці таблиці має бути по можливості коротким.

Заголовки граф мають починатися з великих літер, підзаголовки – з маленьких, якщо вони є одним реченням із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними.

Висота рядків має бути не меншою ніж 8 мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба. Якщо таблиця велика допускається оформлення їїшрифтом Times New Roman №12 через одинарний інтервал.

 

Приклад побудови таблиці. Таблиця 1.2. Показники, що характеризують конкурентні позиції продукції асоціації "Луганськмолоко" (станом на 01.01.2012 р.)  
     
Виробник Вид продукції, %
Молоко Кефір Ряжанка Сметана Масло
Асоціація "Луганськмолоко" 20,9 51,0 27,8 23,4 31,4
Інші виробники в Україні 14,9 49,0 41,7 31,3 27,1
Імпорт 1,6 - - - 11,4
Прибалтика 1,4 - - 1,3 2,9
Приватні виробники 61,2 - 30,5 44,0 27,2
             

 

Таблицю розміщують після першого згадування в тексті, таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на іншу сторінку. При перенесенні таблиці на іншу сторінку назву поміщають тільки над першою частиною, доповнюють підписом «Продовження табл.1.1».

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частині і розміщати одну частину під іншою у межах одної сторінки. Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, то в першому випадку в кожній частині таблиці повторюють її шапку, у другому випадку – боковик.

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ФОРМУЛ

 

Пояснення значень, символів і числових коефіцієнтів потрібно надавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта необхідно оформляти з нового рядка. Перший рядок пояснення починають із слова “де” без двокрапки.

Рівняння і формули потрібно виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно лишити не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його необхідно перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:).

Нумерувати необхідно лише ті формули, на які є посилання в тексті і які використовуються для розрахунків. Інші нумерувати не слід. Порядкові номери відзначають арабськими цифрами в круглих дужках біля правого поля сторінки без крапок від формули до номера. Номер, який не вміщується у рядку з формулою, переносять на наступний рядок нижче формули. Номер формули при її перенесенні вміщують на рівні останнього рядка.

 

Приклад оформлення формули:

 

, (3.2)

де — загальна економія, що отримується в результаті реалізації заходів щодо вдосконалення управління, грн;

3 — загальні витрати на вдосконалення управління.

Приклад оформлення формули:

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДОДАТКІВ

У додатку наводиться різноманітний матеріал: вихідні дані до розрахунків, проміжні результати розрахунків, зразки документів або типових бланків, тексти програм тощо.

Додатки оформлюють як продовження магістерської та дипломної роботи після списку використаних джерел. Їх розміщують у порядку появи посилань у тексті роботи.

Кожний додаток має починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований маленькими буквами (крім першої великої) симетрично щодо тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком маленькими літерами (крім першої великої) друкується слово “Додаток __” і велика буква, що позначає додаток.

Додатки помічають послідовно великими буквами А, Б, В, …К, Л, М … за винятком букв Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Наприклад, додаток А, додаток Б і та ін.

Один додаток оформляється як додаток А.

При оформленні додатків на окремій сторінці друкують великими літерами слово “ДОДАТКИ”. Цю сторінку потрібно врахувати у загальній нумерації роботи.

Текст кожного додатка при необхідності може бути поділений. У цьому разі перед кожною таблицею або іншою складовою частиною додатка ставлять позначення додатка (букву) і крапку: наприклад, додаток А.2; рис. Д.2 – другий рисунок додатка Д); формула (В. 1) – перша формула додатка В.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)