АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад та порядок формування Європейської Комісії

Читайте также:
  1. I. Порядок медицинского отбора и направления на санаторно-курортное лечение взрослых больных (кроме больных туберкулезом)
  2. III Общий порядок перемещения товаров через таможенную границу Таможенного союза
  3. V. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕНИЯ РЕЗУЛЬТАТОВ ИНСПЕКТИРОВАНИЯ МЕСТ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО СОДЕРЖАНИЯ
  4. А Порядок работы на станции при тахеометрической съемке. Вычислительная и графическая обработка результатов съемки.
  5. А. На здания (административные, вокзалы, производственные, гаражи, склады и т.д.)
  6. Автоматизированная система управления запасами агрегатов и комплектующих изделий (АС “СКЛАД”).
  7. Автоматизований облік виробничих запасів на складі
  8. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  9. Административные взыскания и порядок их наложения
  10. Административный порядок предоставления земельных участков, находящихся в государственной собственности.
  11. Акушерское пособие складывается из четырех моментов.
  12. Акционерное общество как юридическое лицо: порядок образования, правовое положение

 

Європейська Комісія виконує функцію свого роду уряду Європейського Союзу. Хоча в чистому вигляді вона не є таким урядом і не наділена такими повноваженнями як національні уряди країн-учасниць.

Зараз Європейська Комісія нараховує у своєму складі 20 членів (комісарів), які обираються кожною країною-учасницею ЄС.

Порядок обрання членів Європейської Комісії визначається кожною країною самостійно.

Обраним членом Єврокомісії може бути тільки особа, яка є громадянином однієї з держав-учасниць ЄС. Крім того, на посаду членів Єврокомісії, як правило, обираються особи з числа політиків високого рангу, які мають значний досвід управлінської роботи та високий професійний рівень.

До складу Європейської Комісії включається не менше ніж один і не більше ніж два представники від кожної держави-учасниці ЄС. Такі країни-учасниці ЄС як Німеччина, Франція, Великобританія, Іспанія та Італія, що є одними з найбільших країн Європейського Союзу, мають по два члени в складі Європейської Комісії. Інші країни-учасниці мають лише по одному представнику.

Члени Європейської Комісії обираються терміном на п’ять років з правом повторного обрання на цю посаду. У випадку дострокового припинення повноважень члена Єврокомісії обрання його наступника відбувається в тому ж порядку в якому відбувалося обрання членів Єврокомісії при її формуванні. Новообраний член виконує свої обов’язки на протязі всього строку повноважень наявного складу Єврокомісії.

Підставами для дострокового припинення повноважень члена Єврокомісії можуть слугувати:

1) смерть;

2) хвороба, що заважає йому ефективно виконувати свої обов’язки;

3) добровільна відставка;

4) примусова відставка.

Рішення про примусову відставку члена Єврокомісії може бути прийняте Судом ЄС за поданням Європейської Ради чи Єврокомісії.

Відповідно до ст. 214 Договору про заснування ЄС процедура формування нового складу Європейської Комісії починається з обрання Голови Європейської Комісії. Голова обирається зі складу членів Єврокомісії. Спочатку Голова Європейського Парламенту запрошує кандидата на посаду Голови Європейської Комісії виступити з доповіддю перед членами Єврокомісії. Після цього проводиться обговорення кандидатури на посаду Голови Європейської Комісії і більшістю голосів приймається відповідне рішення про затвердження або відхилення кандидатури на посаду Голови Єврокомісії. Результати голосування направляються Головою Європарламенту відповідним головам урядів держав-учасниць ЄС та Голові Ради ЄС.

Наступною стадією формування Єврокомісії є обрання національними урядами країн-учасниць кандидатів на посади членів Єврокомісії. Всі кандидатури на посади членів Єврокомісії попередньо узгоджуються з кандидатом на посаду Голови Єврокомісії.

Після цього на засіданні Європарламенту кандидат на посаду Голови Єврокомісії представляє кожного кандидата в члени Єврокомісії та повідомляє про програму діяльності нового складу Єврокомісії. Далі проводиться голосування по затвердженню остаточного складу Єврокомісії. Рішення Європарламенту про затвердження складу Єврокомісії приймається більшістю голосів.

Голова Європейської Комісії повідомляє країни-учасниці про затверджений склад Єврокомісії. Проте, остаточною стадією формування колегіального складу Єврокомісії є призначення її членів відповідно до національних правил кожної країни-учасниці.

Підставою для розпуску Європейської Комісії може слугувати рішення Європейського парламенту про висловлення недовіри Єврокомісії. Рішення про висловлення недовіри Єврокомісії приймається не менше ніж 2/3 від загальної кількості депутатів, що взяли участь в голосуванні. Дане положення дає підстави говорити про наявність інституту політичної відповідальності Європейської Комісії.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)