АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податкова реформа

Читайте также:
  1. Аграрна реформа П. Сталипіна в Україні і її наслідки
  2. Аграрная реформа
  3. Аграрная реформа 1861 г. и развитие сельского хозяйства
  4. Аграрная реформа 1861 г., ее механизм и особенности проведения в белорусских губерниях.
  5. Аграрная реформа П.А. Столыпина: причины, ход, итоги, уроки.
  6. Аграрная реформа П.А.Столыпина в России.
  7. Аграрная реформа правительства П.А. Столыпина: предпосылки, сущность, историческое значение
  8. Аграрная реформа.
  9. Адміністративна реформа в Україні
  10. АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ РЕФОРМАТСКИЙ И ЕГО КНИГА
  11. Билет 20. Пушкинская реформа языка художественной литературы.
  12. Билет 29. Реформы 60-70-х годов ХIX в. Крестьянская реформа.

У будь-якій в країні з федеративним пристроєм центральної проблемою є розмежування повноважень центральної влади й суб'єктів федерації. Це питання у Німеччині теж вирішене. Так було в результаті найбільшої податкової реформи, у грудні 1919 року ліквідували фінансовий суверенітет земель. Держава одержала прерогатива стягування податків і ними. Був підвищено оборот, введено оподаткування предметів розкоші, додатковий податок сплачували власники великих станів.Действовавшие 26 земельних законів про прибутковий податок було замінено імперським прибутковим податком з диференційованої шкалою і максимальною ставкою оподаткування 60%. Усі ці заходи допомогли вп'ятеро збільшити витрати на соціальні потреби.

Податкова реформа був ініційований федеральним міністром фінансів Хансом Айхелем. За кілька днів після урядового заяви Бундестаг більшістю голосів СДПН (соціал-демократичної партії Німеччини - правлячої партії Шрьодера) та Аграрної партії Зелених (перебуває у коаліції, із СДПН) схвалив її.

Завдання податкової реформи - підняти купівельну здатність населення і ще зробити Німеччину ще більше привабливим інвесторів. Вже наступного року громадянам і планується зниження податкового навантаження на 36 млрд. євро.

У Німеччині вартість реалізованого валового національного доходу розподіляється спочатку серед тих, зайнятих у його освіті. Це власники коштів виробництва - підприємці чи юридичних осіб, які отримують свій шматок як прибутку, і працівники та службовці, яким виплачується вести. Держава отримує свої доходи переважно у процесі перерозподілу валового національний продукт шляхом оподаткування первинних і вторинних доходів, чітко визначає рівень оподаткування. Систему оподаткування - відкрита і зрозуміла. У цілому нині таким варіантом формування доходів бюджету основними об'єктами оподаткування є доходи населення (вести, власні доходи підприємців). Не перевагу чи недолік, це об'єктивне властивість економічної системи з цим розподілом валового національний продукт.

У цілому нині податкову систему у Німеччині надзвичайно складна. Нерідко її піддають країни жорсткої критиці, насамперед через щодо великі би ставки оподаткування фірм. Але ці справді високі ставки дозволяють державі вирішувати найскладніші завдання соціального ринкового господарства і трансформувати нові федеральні землі Сході. І у таких випадках йде пошук можливостей знизити податки, які негативно впливають на становище Німеччині конкурентної боротьби територій для вкладення капіталів. Що стосується України, той самий корисне, які можна отримати гроші з досвіду німецької податкової системи, - це чітке розподіл компетенцій між різноманітними рівнями державної влади чітка проробка всіх механізмів оподаткування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)