АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принципи і побудова податкової системи Німеччини

Читайте также:
  1. I. Основні риси політичної системи України
  2. V. 2. Механічне описання молекулярної системи
  3. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  4. Адаптивні типи людини. Антропоекологічні системи і здоров'я.
  5. Аксіоми статики (принципи статики)
  6. Аналіз роботи системи
  7. Англо-американський (прецедентний) тип правової системи
  8. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  9. Бухгалтерський баланс,його побудова, зміст і оцінка статей.
  10. Бухгалтерські рахунки, їх призначення, функції і побудова
  11. В чем принципиальное отличие отдельной личности от себе подобных?
  12. Важливі принципи ООП

Організація оподаткування в Німеччині грунтується на принципах, які були закладені ще Л. Ерхардом:

податки повинні бути по можливості мінімальними
при оподаткуванні того чи іншого об'єкта повинна враховуватися економічна доцільність справляння податку
податки не повинні перешкоджати конкуренції
податки повинні відповідати структурній політиці
система оподаткування повинна будуватися на повазі приватного життя платника податків, дотриманні комерційної таємниці
у системі має бути виключено подвійнеоподаткування
податки мають забезпечувати справедливерозподіл доходів у суспільстві
величина податків повинна знаходитися ввідповідно до розміру, що надаються державою послуг

У зв'язку з оподаткуванням людина має мінімально відкривати державі свою приватне життя. Податковий працівник немає права нікому дати будь-яких даних проналогоплательщике. Дотримання комерційної таємниці гарантовано. Податкова система повинна виключати подвійне оподаткування. Розмір податків має відповідати розміру державних послуг, включаючи захист людину й усе інше, що громадянин може одержати від держави.

Податкова система Німеччини істотно відрізняється від північноамериканських систем, визначених традиційної орієнтацією на масштабне регулювання.Стимулирующая функція даної системи оподаткування проявляється у інвестиційному потенціалі системи оподаткування Німеччини, який передбачає поруч із використанням норм прискореної амортизації пільгове оподаткування тієї частини прибутку суб'єктів господарювання, виділеної формування резервів, основним призначенням якого є забезпечення перспективного розвитку суб'єктів господарювання.

Податки діляться на федеральні, земельні, спільні (федеральні і земельні), муніципальні общинні податків і церковні податки.

Федеральні податки не піддаються жодному перерозподілу. Вони включають надходження до бюджету від оподаткування продукції споживчого попиту: бензину, і іншого нафтового палива (5,6%), тютюну (3,1%), вино-горілчаних виробів (0,8%) тощо. в земельному бюджеті податкові кошти від продажу низки споживчих товарів (пиво, кави, цукор тощо.) також грають певну роль. Але важливішим компонентом є податки на майно і транспортні засоби. У общинних зборах на вирішальній ролі грають промисловий іпоземельний податки. На відміну від федеральних і земельних, залишених повністю у бюджеті відповідних управлінських рівнів, общинний промисловий податок частково (близько 18%) передається у розпорядження федерації і землі. Федерація вирішує питання розподілі податків між землею і федерацією, про частки муніципальних органів в прибутковий податок, фінансового підсудності та інших. Федеральні закони про податки, частина яких належить землям і муніципалітетам, вимагають згоди бундесрату.

Загальна сума податкових надходжень ділиться приблизно за такі частини: федерація - 48%, землі - 34%, громади - 13% (залишок вступає у Фонд вирівнювання тягаря і частку ЄС). З іншого боку, існує ще церковний податок, який фінансової статистикою не вказується разом із державними податками. Мито сприймається як одне з різновидів податків.

Загальна сума податкових надходжень ділиться приблизно за такі частини: федерація - 48%, землі - 34%, громади - 13% (залишок вступає у Фонд вирівнювання тягаря і частку ЄС). З іншого боку, існує ще церковний податок, який фінансової статистикою не вказується разом із державними податками. Мито сприймається як одне з різновидів податків.

Загальні правила, діючі всім видів податків, перебувають у Положенні про відрахування як з так званого загального податкового правового документа. У документі визначається поняття податків, встановлюється, хто належить до платникам податків, закріплюється принцип збереження фінансовими органами таємниці щодо податкову інформацію і принцип рівномірності оподаткування.

По компетенції стягування податки поділяються на федеральні, земельні, общинні, спільні і церковні.

Законодавчою базою оподаткування в Німеччині служить основний і всеосяжний закон, в якому визначені не лише загальні умови і процесуальні принципи оподаткування (Порядок розрахунку, взаємини і повноваження по їх справлянню), але і види податків, а також розподіл податкових надходжень між федерацією, землями і громадами.

Федеральний бюджет формується за рахунок надходжень:

• федеральних податків:

• мита, податку да доданувартість, податку на прибуток від страхової діяльності, вексельного податку, солідарного податку, податків по лінії Європейського співтовариства, акцизів (крім податку на пиво);

• частки в спільних податках;

• частки в розподілі промислового податку.

Землі отримують доходи від:

• земельних податків, майнового податку, податку на спадщину, податку на придбання земельної ділянки,податку з власників автотранспортних засобів, податку на пиво, податку з тоталізатора і проведення лотерей, податку на протипожежну охорону, відзбору з виручки в казино;

• частки в спільних податках;

• частки в розподілі промисловогоподатку.

До числа спільних податків відносяться: податок на заробітну плату,прибутковий податок, податок з корпорацій, податок на додану вартість.

Громади отримують частину надходжень від:

• місцевих податків: промисловогоподатку, земельного податку, місцевих акцизів і податку на специфічні форми використання доходів (податок з власників собак, на доходи розважальних закладів);

• частки у надходженнях від податку назаробітну плату і прибуткового податку;

• податкових внесків у рамках земельного законодавства.

Церкви (католицька, протестантська і лютеранська) правомочні стягувати з віруючих відповідної концесії церковний податок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)