АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціальні відрахування

Читайте также:
  1. II. Соціальні відносини як форма прояву соціальних взаємодій.
  2. Б) соціальні відпустки.
  3. Визначити соціальні функції сім’ї – 15 б.
  4. Визначте соціальні функції сім’ї – 15 б.
  5. Відрахування до Пенсійного фонду
  6. Д) носії та виконавці господарських інтересів, насамперед соціальні гру-
  7. Економічні та соціальні наслідки інфляції
  8. Ефективність суспільного виробництва,її сутність,економічні та соціальні показники.
  9. З.Сім'я в соціальній структурі суспільства
  10. ІІ. Соціальна структура суспільства. Соціальні групи. Соціальна мобільність.
  11. Культурно–соціальні передумови
  12. НТР: сутність, закономірності та соціальні наслідки

від фонду заробітної плати становлять 6,8%. Сума відрахувань, як і в багатьох країнах, ділиться в рівній пропорції між роботодавцями і працівником. У Німеччині мобілізація коштів на соціальні виплати відбувається за схемою, основи якої були закладені ще в позаминулому столітті з ініціативи рейхсканцлера Бісмарка. Внески на соціальні потреби роботодавці та наймані працівники виплачують приблизно в рівному співвідношенні. При цьому вихідною величиною, відповідно до якої відбувається нарахування внесків, є брутто-дохід службовця. Також відсутня як регресивна, так і прогресивна шкала соціального оподаткування.

Половину цих внесків платить сам працівник, іншу половину - роботодавець. Але для нього сума соціальних внесків дещо більше, так як він платить повністю внески по страхуванню від нещасного випадку на виробництві та доплачує додаткові 0,9 % на медичне страхування. Подібний поділ діє в Німеччині для працівників найманої праці і для деяких представників вільних професій, які займаються творчою діяльністю. В останньому випадку частина соціальних відрахувань бере на себе спеціальна соціальна каса.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)