АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відрахування до Пенсійного фонду

Читайте также:
  1. б) сумму страховых взносов Саида по каждому фонду.
  2. Визначення фонду заробітної плати на підприємстві
  3. Відповідальність платників збору до Пенсійного фонду
  4. Збори до Фонду страхування на випадок безробіття
  5. Збори до Фонду страхування по тимчасовій непрацездатності та порядок нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності
  6. Збору до Фонду страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності
  7. Контроль за сплатою збору платниками до Пенсійного фонду
  8. Порядок виключення жилих (будинків) приміщень з житлового фонду.
  9. Порядок утримання житлового фонду.
  10. Розрахунки з оплати праці в натуральному виразі і відрахування у централізовані фонди
  11. Соціальні відрахування

Порядок нарахування збору до Пенсійного фонду регулюється Зако­ном України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.97 p. № 400/97-ВР (із змінами і доповненнями). Об’єктом обкладання збором є: фактичні витрати на оплату праці працівників, що включають витрати на оплату основної та додаткової заробітної плати й інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, що визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України “Про оплату праці”; винагороди, які виплачуються громадянам за виконання робіт (послуг) 'за угодами цивільно-правового характеру.

Ставка збору до Пенсійного фонду для підприємств і організацій усіх форм власності, а також - фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності становить 32% фонду оплати пзаці. Виняток становлять під­приємства, на яких працюють інваліди і підприємства всеукраїнських гро­мадських організацій інвалідів. На цих підприємствах збір визначається окремо за ставкою 4% від об'єкта оподаткування для працюючих інвалідів та за ставкою 32% від об’єкта оподаткування для інших працівників такого підприємства. Коли кількість інвалідів становить не менш ніж 50 відсотків від загальної чисельності працівників, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування визначається за ставкою 4 % від об'єкта оподаткування для всіх працівників цих підприємств.

Згідно із Законом України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.97 р. № 400/97-ВР (із змінами і доповненнями) до переліку платників збору до Пенсійного фонду в частині утримань входять фізичні особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту), і фізичні особи, котрі виконують роботи (послуга) згідно з угодами цивільно-правового характеру. Ставку збору для цих пл атників встановлено в розмірі 1 % для платників із сукупним оподатковуваним доходом не більше ніж 150 грн. і 2 % — для платників із сукупним оподатковуваним доходом понад 150 грн. в місяць. Збір перераховують одночасно з одержанням коштів на оплату праці в установах банку. У випадку недостатності коштів на оплату праці та сплату збору в повному обсязі видача грошей на оплату праці та сплата до Пенсійного фонду здійснюється у пропорційних розмірах. У разі одержання від підприємств доходів у натуральній формі, тобто продукцією їх власного виробництва, розмір доходу працівника обчислюється за середньою відпускною ціною продукції стороннім споживачам у поточному місяці, коли проведено нарахування доходів. Якщо в поточному місяці така продукція не реалізовувалась, то її вартість обчислюється за середньою відпускною ціною місяця попередньої реалізації, але не нижчою від собівартості. Вартість натуральної продукції інших виробників при визначенні доходу для нарахування збору обчислюється за ціною н придбання.

Збір з оплати праці (доходу, винагороди), одержаної в іноземній ва­люті, сплачується у гривнях. Доходи, одержані в іноземній валюті, пере­раховуються у гривні за офіційним курсом валют, що діяв на дату одержання доходу.

Платники збору зобов’язані: вести облік фактичних витрат на оплату праці працівників, інших виплат та облік господарських операцій, що є об’єктом оподаткування збором на обов'язкове державне пенсійне страхування; своєчасно і в повному обсязі нараховувати, утримувати та сплачувати до Пенсійного фонду збір, а також подавати до фонду розра­хунок зобов'язання зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування; подавати в установленому порядку до органів Пенсійного фонду достовірні відомості про персоніфікований облік фізичних осіб, які працюють у них; на вимогу фізичної особи видавати їй копії документів з відомостями про неї стосовно персоніфікованого обліку.

Як правило, платники зобов'язані вести облік платежів до Пенсійного фонду та витрачання його коштів. Розрахунки за нарахуванням суми збору госпрозрахунковими підприємствами відображаються за дебетом рахунків обліку витрат на виробництво, використання прибутків та інших фінансових джерел і за кредитом рахунка 65 “Розрахунки за страхуванням”, субрахунку 651 “За пенсійним забезпеченням”.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)