АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Регулярні внески окремих держав ставили імперію в серйозну залежність від них. Це і визначило шляхи розвитку податкової системи Німеччини

Читайте также:
  1. I. Основні риси політичної системи України
  2. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  3. S: На пути световой волны, идущей в воздухе, поставили стеклянную пластинку толщиной 1 мм. На сколько изменится оптическая длина пути, если волна падает на пластинку нормально?
  4. V. 2. Механічне описання молекулярної системи
  5. А.Н.Радищев, Новиков. Оппозиционная самодержавию и крепостничеству общественно-политическая мысль
  6. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  7. Адаптивні типи людини. Антропоекологічні системи і здоров'я.
  8. Адміністративні методи державного управління.
  9. Акти офіційного тлумачення (інтерпретаційні акти) – це правові акти, прийняті компетентними державними органами, що містять роз’яснення норм права або порядку їх застосування.
  10. Актори світової політики та зовнішня політика держави
  11. Альтернативні моделі розвитку. Центральна проблема (ринок і КАС). Азіатські моделі. Європейська модель. Американська модель
  12. Аналіз роботи системи

Тема 13. Податкова система Німеччини

План

1. Податкова система Німеччини, її становлення та розвиток.

2. Податкова реформа.

3. Податкове законодавство.

4. Принципи і побудова податкової системи Німеччини.

5. Види податків.

1. Податкова система Німеччини, її становлення та розвиток

Федеративна республіка Німеччина як держава пройшла різні стадії політичного та скорочення економічної устрою, неодноразово вставала з розрухи, викликаної світовими війнами, зріс у сильна держава з вираженою соціальною орієнтацією. До числа держав, маютьвисокоцентрализованную фінансову систему, і Німеччина. Змістом системи оподаткування цій країні є закріплене у Конституції становище, що регулює поділ податкових надходжень між бюджетами різного рівня (федеральні, земельні, місцеві), причому поділу підлягають майже всі джерела доходів.

У будь-якій країні податкову систему є основним чинником функціонування національної економіки. Податкова система Німеччини показова, передусім, тим, що у її базі вдалося досягти, як високого рівня економічного розвитку, і забезпечити високий рівень соціального захисту на свої громадян.

Системі оподаткування Німеччини, що дуже складна, оскільки налічує близько 45 різних видів податків. У цьому роботі буде розглянуто, як розраховуються основні податки у Німеччині, саме прибуткового податку для фізичних осіб, податку з корпорацій податку додану вартість (ПДВ) для юридичних.

У Німеччині застосовується як вертикальне, і горизонтальне вирівнювання доходів. Високоприбуткові землі (Баварія,Вюртемберг, Північний Рейн-Вестфалія) перераховують частину власних фінансових ресурсів менш розвиненим землям (Саксонія, Шлезвіг-Голштейн).

При освіті в 1871 р. Німецької імперії встановлення всіх основних прямих податків залишалося прерогативою які входять у неї держав (нинішніх земель). Імперії передали право встановлювати лише мита іобщеимперские податки на предмети споживання: тютюн, пиво, горілку, цукор, сіль. Закріплення права збору мит і акцизів поклало початок створенню спільного простору. Для фінансування загальних витрат цього, природно, бракувало. Джерелом коштів з'явилися прибутки від поштового і телеграфного відомства іматрикулярние внески окремих земель, мали характер подушного податку. Для покриття надзвичайних потреб передбачалася можливість звернутися до позикам.

Регулярні внески окремих держав ставили імперію в серйозну залежність від нього. У дев'яності роки уже минулого століття ввели гербові збори на цінних паперів, векселі, гральні карти, в 1906 р. - податку з спадщини, в 1913 р. - податку майно і водночас податку приріст майна. З 1916 р. Німеччина вже активно використовувала можливості прямого оподаткування. Розвивалася і непрямий оподаткування, бо мит і акцизів бракувало на покриття витрат, що з військовим поразкою. У 1918 р. Німеччина запровадила оборот спочатку за ставкою 0.5%. Він проіснував до початку оподаткуванню доданої, або знову створеної, власності, що сталося в 60-ті роки.

У грудні 1919 р. з твердженням Імперских правил оподаткування, розроблених міністром фінансівЭрцбергером, почалася найбільша податкову реформу. Величезні фінансових труднощів, які виникли у результаті економічних та соціальних наслідків першої Першої світової, викликали посилення централізації у сфері оподаткування. У результаті Веймарської республіці було створено єдине фінансове управління, контролює надходження всіх видів податків, незалежно від своїх наступного розподілу. Ця фінансова управління функціонувало до травня 1945 р.

У повоєнної Німеччини було законодавчо встановлено, державні завдання повинні розподілятися між федерацією і землями, які входять у її склад. Про цьому федерації і землі роздільно несуть витрати, які під час виконанні ними своїх можливостей; федерації і землі самостійні питаннях свого бюджетного устрою.

Поруч із федеральним державою і землями носіями певних громадсько-соціальних функцій виступають громади, які мають місцевими бюджетами. Ключові позиції з податкове законодавство належать федерації. У той самий час задля забезпечення фінансування всіх трьох рівнів управління податкову систему Німеччини побудована в такий спосіб, що великі джерела формує одразу трьох або двоє бюджету. Так, прибутковий податок з фізичних осіб розподіляється так: 42.5% надходжень направляють у федеральний бюджет, 42.5% - до бюджету відповідної землі і 15% - до місцевого бюджету. Податок на корпорації ділиться в пропорції 50% на 50% між федеральним і земельним бюджетами. Податок на підприємницьку діяльність стягується місцеві органи управління, але залишається половина, а друга половина перераховується до федерального і земельний бюджети. Податок на додану вартість також розподіляється за трьома бюджетам.Соотношения розподілу цього податку можуть бути дуже різними й змінюватися з часом, оскільки вона служить регулюючим джерелом доходів.

Регулярні внески окремих держав ставили імперію в серйозну залежність від них. Це і визначило шляхи розвитку податкової системи Німеччини.

Потрібно зазначити, що Німеччина одна з не багатьох країн, де застосовується не тільки вертикальне, але і горизонтальне вирівнювання доходів. Такі високоприбуткові землі, як, наприклад, Баварія, Вюртемберг, перераховують частину своїх фінансових ресурсів менш розвиненим землям, таким, як Саксонія.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)