АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  5. Взаємне положення двох прямих.
  6. Взаємне положення прямої та площини.
  7. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  8. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»
  9. Вкажіть базове положення генезису організації
  10. Глава 1. Загальні положення
  11. Головною метою дисципліни
  12. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»

Дисципліна: Кримінальне право України. Загальна частина.

Кримінальне право є однією з профілюючих дисциплін, які вивчають у юридичних вищих навчальних закладах України. Викладання кримінального права передбачає розкриття соціальної суті і юридичного змісту закону про кримінальну відповідальність, взаємозв'язку його норм, оволодіння вмінням їх наукового та практичного застосуванням. Тому всі кримінально-правові норми повинні відповідати положенням Конституції України, яка є концептуальним джерелом кримінального права, що містить норми прямої дії та має вищу юридичну силу.

Завданням курсу «Кримінальне право України. Загальна частина» є формування у студентів глибоких теоретичних та практичних знань щодо використання їх у своїй майбутній професійній діяльності.

Вивчення курсу повинно сприяти вихованню у студентів поважного ставлення до закону про кримінальну відповідальність як важливого засобу захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, довкілля, конституційного устрою України від злочинних посягань, забезпечення миру і безпеки, а також запобігання злочинам.

Даний курс дає можливість поглибленого вивчення загальних базових положень кримінального права. Порядок і послідовність викладу питань Загальної частини кримінального права прийнято іменувати системою курсу, яка визначається системою чинного кримінального законодавства. До Загальної частини входять норми, що визначають завдання, принципи та основні інститути кримінального права. Тому, метою курсу є засвоєння студентами основних правових понять, категорій, кримінально-правових інститутів, базою для яких є Кримінальний кодекс України, який ґрунтується на Конституції України та загально визначених принципах та нормах міжнародного права. Зокрема, досконале знання теоретичних питань, які стосуються: підстав кримінальної відповідальності; чинності закону про кримінальну відповідальність у часі та просторі; поняття злочину та його видів; стадій вчинення злочину; складу злочину; співучасті у злочині; множинності злочинів; звільнення від кримінальної відповідальності; поняття покарання його мети та видів; призначення покарання і звільнення від нього та деякі інші питання.

Збагачення студентів теоретичними знаннями передбачає засвоєння ними різних концепцій, поглядів, дискусійних положень з найбільш важливих питань, які є в науці кримінального права. Розвиток вміння критично обмірковувати проблемні питання, мати про них свою аргументовану думку, а також розвиток правового мислення, допоможе правильно орієнтуватися в матеріалі. Вивчення студентами діючого законодавства, керівних роз’яснень Пленуму Верховного Суду України, опрацювання наукових джерел (підручників і навчальних посібників та іншої додаткової літератури), що сприятиме правильному вмінню аналізувати та тлумачити кримінально-правові норми діючого законодавства і застосовувати їх відповідно до конкретних обставин. Засвоєння основних проблем науки кримінального права та знання сучасних тенденцій кримінально-правової політики в Україні сприятиме поглибленому вивченню даної дисципліни.

Вивчення кримінального права нерозривно пов’язане зі знанням положень інших загальних та спеціальних юридичних дисциплін, зокрема, кримінального процесу, кримінології, історії держави та права, теорії держави та права, конституційного права, трудового права, кримінально-виконавчого права.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)