АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На які об’єкти поділяються винаходи і які у них існують особливості?

Читайте также:
  1. В) економічна система, в якій співіснують приватна та державна влас-
  2. Джерела-об’єкти історії літературної критики
  3. Досліди Перрена по визначенню числа Авогадро за допомогою розподілу Больцмана. Частинки у полі тяжіння розподіляються за законом
  4. Економічна ефективність ремонтно-реконструкційних заходів в об’єкти нерухомості міста
  5. Кожен вид обліку вирішує свої завдання, має свої об’єкти і методи досягнення.
  6. На різні об’єкти винаходів?
  7. Настанови не існують, вважає себе центром світу і навіть при загальних нестатках
  8. Об’єкти та суб’єкти світового ринку технологій.
  9. Об’єкти та суб’єкти управління. Види соціального управління
  10. Об’єкти, джерела інформації і методичні прийоми контролю бухгалтерського обліку в умовах автоматизованої системи обробки інформації
  11. Об’єктивна сторона

ВИНАХОДИ ТА КОРИСНІ МОДЕЛІ

ПРОЦЕДУРА ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРАВОВОЇ ОХОРОНИ

ПРАКТИЧНИЙ ПОСІБНИК

ОФОРМЛЕННЯ І ПОДАЧА ЗАЯВКИ

НА ВИНАХІД (КОРИСНУ МОДЕЛЬ)

Які інтелектуальні продукти можуть

Бути кваліфіковані як винаходи або корисні моделі?

Винахід (корисна модель)це результат творчої діяльності людини в будь-якій галузі науки і техніки, який відповідає умовам патентоспроможності, тобто є новим, має винахідницький рівень та промислово придатний, а також не суперечить суспільним інтересам, принципам гуманності і моралі та законам природи. Будь-який винахід можна охарактеризувати сукупністю суттєвих ознак, кожна з яких необхідна, а всі разом достатні для досягнення технічного ре­зультату.

Винахід визнається новим, якщо він не є частиною рівня техніки, який включає всі за­гальнодоступні в світі відомості на дату надходження заявки до ДДІВ. Іншими словами, щоб технічне рішення було визнано новим, воно на дату подання заявки має мати світову новизну, тобто бути невідомим в усіх країнах світу.

Винахід має винахідницький рівень, якщо його суть для фа­хівця явно не випливає з існуючого рівня техніки, тобто не виявле­ні рішення, які мають відрізняльні ознаки, що збігаються з ознаками винаходу. Це означає, що винахід має відрізнятися від існуючого рівня техніки суттєво.

Якщо винахід не є тільки фантазією автора, а його можна виготовити і використати, він є промислово придатним.

 

Чим винахід відрізняється від корисної моделі?

Корисну модель називають «полегшеним» винаходом, тоб­то це винахід, який має невисокий творчий (винахідницький) рівень) і від існуючого рівня техніки в певній галузі відрізняється не особливо суттєво. Охорона корисних моделей ставить за мету приско­рення та здешевлення механізму охорони нових технічних рішень у порівнянні з винаходами.

Так як винахід та корисна модель дуже подібні, в подальшому вестиме мову тільки про винаходи, пам’ятаючи, що все викладене рівною мірою відноситься і до корисних моделей.

 

На які об’єкти поділяються винаходи і які у них існують особливості?

Об’єктами винаходів можуть бути:

· продукти (пристрої, речовини, штами мікроорганіз­мів, культури клітин рослин і тварин);

· способи;

· використання відомих пристроїв, способів, речовин за новим призначенням.

До пристроїв належать машини, механізми, прилади, деталі, вузли або сукупність взаємопов'язаних деталей та вузлів, які характеризуються взаєморозташуванням та взаємозв’язком конструктивних елементів.

До речовин – штучно створена сукупність взаємозв'я­заних інгредієнтів, хімічні сполуки, об'єк­ти генетичної інженерії, композиції та продукти ядер­ного перетворення, які характеризуються або новими компонентами або новими хімічними сполуками.

До способів – процеси, виконання дій над матеріальним об'єктом (об'єктами) за допомогою інших матеріальних об'єктів, які характеризуються технологічними операціями та режимами їх виконання.

Винаходи на використання відомих пристроїв, способів, речовин за новим призначенням у патентній практиці зустрічаються вкрай рідко.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)