АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 3. Оцінка конкурентоспроможності товару

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. Аналіз і оцінка зібраних у справі доказів
  3. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  4. Б. РОЗДІЛИ ПСИХОЛОГІЇ
  5. Бухгалтерський баланс,його побудова, зміст і оцінка статей.
  6. Вибір роздільника обліку
  7. Види і оцінка дебіторської заборгованості
  8. Висновки до 3 розділу
  9. Відбір та оцінка персоналу
  10. ВІДЦЕНТРОВІ ПИЛЕОСАДНІІ СУСПЕНЗІЙНО- РОЗДІЛЬНІ АПАРАТИ (ЦИКЛОНИ)
  11. Вставка розриву сторінки або розділу
  12. Демультиплексор (роздільник) Demux

Розділ 4. Планування ціни. При плануванні цінина продукцію в процесі обґрунтування обсягів продажу можна застосовувати такі альтернативні методи ціноутворення:

• на основі витрат;

• з орієнтацією на рівень конкуренції;

• з орієнтацією на попит;

• параметричні (ті, що залежать від характеристики товару та його якості).

Розділ 5. План обсягу продажу продукції.

У будь-якому плані збуту, як правило, вказується кількість продукції кожного виду, а також робіт і послуг, які будуть реалізовані в запланованому періоді. В річний план збуту продукції підприємства включають:

1) обсяг реалізації продукції на внутрішньому ринку;

2) величина експортних поставок товарів;

3) вартість реалізованих напівфабрикатів і комплектуючих виробів власного виробництва;

4) нормативи запасів готової продукції;

5) обсяги наданих робіт і послуг виробничого характеру у ринкових цінах.

При рівномірних поставках продукції споживачам обсяг продажу на плановий період у цілому по підприємству можна визначити як добуток середньодобового випуску продукції на період часу за формулою:

де ОП – плановий обсяг продажу, грн.;

Осд середньодобовий обсяг продажу, грн.;

Т – запланований період збуту (днів, місяць, квартал, рік).

При нерівномірному чи нестабільному виробництві, наприклад, при сезонних коливаннях виробництва, план збуту складається на кожний місяць.

План збуту продукції визначається виходячи з обсягів товарної продукції з урахуванням зміни нереалізованих залишків на початок і кінець розрахункового періоду:

де РП – плановий обсяг реалізації продукції, грн.;

ТП – плановий обсяг товарної продукції, грн.;

НРПк, НРПп нереалізована продукція, грн.

До залишку нереалізованої продукції належать:

• запаси готової продукції на складі постачальника;

• товари, відвантажені споживачам, але не оплачені ними.

Залишок готової продукції на складі на початок планового періоду визначається за даними на кінець звітного року (перепланованого), на кінець планового за нормативом власних обігових коштів на плановий період. Оскільки у складі обігових коштів продукція рахується за плановою виробничою собівартістю, то для включення в розрахунок залишків, її необхідно перевести за допомогою коефіцієнта, який визначається відношенням товарної продукції у планових цінах до її виробничої собівартості.

де ГПн – норматив готової продукції у складі обігових коштів, грн.

Якщо ж норматив готової продукції на складі встановлюється у днях, то відношення добового випуску у вартісному вигляді на норматив продукції на складі – у днях.

Залишки відвантаженої, але не сплаченої на початок планового періоду продукції визначають за даними на кінець звітного періоду, на кінець планового періоду розраховують на основі встановленого за фактичними даними минулих періодів співвідношення між залишками відвантаженої продукції, але не сплаченої, і залишками готової продукції на складі.

Після розрахунку всіх показників, з яких складається обсяг збуту, визначається план реалізації (збуту) продукції підприємства:

План обсягу збуту продукції визначається у діючих цінах на час складання плану. Фактичний обсяг реалізованої продукції визначають:

• за фактично діючими цінами протягом звітного періоду, це необхідно для розрахунку валового прибутку від реалізації продукції;

• за плановими цінами для оцінки виконання плану збуту продукції.

Розділ 6. Програма розподілу і товароруху. Дана програма включає вибір каналів розподілу, їх оптимальне поєднання; стимулювання каналів розподілу; визначення потреби в складських приміщеннях, визначення потреби в транспортних засобах, календарні плани підготовки товарів до відвантаження та постачання споживачу).

Розділ 7. Програма просування товарів: комунікації і стимулювання. Включає розробку рекламної кампанії, стимулювання збуту, бюджету реклами і визначення витрат на збут.

Планування рекламної кампанії передбачає наступні послідовні етапи:

- визначення цілей та об'єктів рекламної кампанії;

- визначення цільової аудиторії реклами;

- вибір засобів реклами;

- підготовка рекламного звернення;

- розробка графіків виходу реклами;

- складання бюджету просування товару;

- попередня оцінка ефективності реклами.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)