АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір роздільника обліку

Читайте также:
  1. Алгоритм вибіркового методу
  2. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  3. Взаємозв'язок ІС обліку з іншими підсистемами інформаційної системи підприємства.
  4. Вибір варіанту машин і устаткування
  5. ВИБІР ВИДУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
  6. Вибір і обгрунтування конструкції свердловини ударно-канатного буріння
  7. Вибір і опис будівельних конструкцій, будівель і споруджень.
  8. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  9. Вибір методів навчання
  10. Вибір монополістом ціни й обсягу виробництва
  11. Вибір обсягів виробництва у короткостроковому періоді
  12. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді

У системі 1С:Бухгалтерія існує можливість ведення в одній інформаційній базі обліку по декількох підприємствах. Для цього використовується роздільник обліку.

Використання роздільника обліку задається в конфігурації. Якщо в конфігурації визначене використання роздільника обліку, то в табло рахунків існує можливість вибору конкретного значення роздільника обліку, по якому будуть видаватися бухгалтерські підсумки.

Для установки значення роздільника обліку варто скористатися пунктом "Роздільник обліку" меню "Дії" чи відповідною кнопкою панелі інструментів.

При цьому на екран видається діалог для установки значення роздільника обліку у поле "Значення роздільника обліку" можна вказати конкретне значення роздільника обліку. Спосіб уведення значення залежить від типу роздільника обліку, визначеного в конфігурації. Як правило це довідник. У цьому випадку для вибору значення варто скористатися кнопкою вибору і вибрати потрібне значення зі списку значень довідника.

Кнопка "Порожнє значення" дозволяє стерти введене значення роздільника обліку, тобто задати його порожнє значення. Це має сенс у тому випадку, якщо поряд з конкретними значеннями роздільника обліку в проводках використовувалося і порожнє значення. Прапорець "По всім" дозволяє установити режим висновку підсумків за всіма значеннями роздільника обліку в сумі.

Для установки обраних значень варто натиснути кнопку "ОК". Для відмовлення від установки значень - кнопку "Скасування".

Після установки обраних значень табло рахунків буде виводити підсумки за конкретним значенням роздільника обліку чи за порожнім значенням чи за всіма значеннями в сумі, у залежності від обраного в діалозі варіанта.


Тема 4.

Робота з «Планом рахунків» програми

План:

План рахунків

Аналітичний облік

1.2Перегляд плану рахунків

Введення рахунків (субрахунків)

Зміна рахунків

План рахунків

Сукупність усіх рахунків, використовуваних підприємством для ведення обліку, називається робочим планом рахунків. Програма дозволяє підтримувати одночасно кілька планів робочих рахунків. У режимі Конфигуратора для плану рахунків задається довжина коду рахунка, кількість рівнів підрахунків, а також кількість знаків у субрахунку кожного рівня.

Типова українська Конфігурація АБТ 3.5 включає один план рахунків, заповнений відповідно до плану рахунків, затвердженим Міністерством фінансів України наказом №291 від 30.11.1999 р. для використання підприємствами й організаціями України в бухгалтерському обліку, виробничо-господарської діяльності. Даний план рахунків називається "Основним".

Настроювання плану рахунків доступні для корекції тільки в режимі конфигурирования. Це обумовлено тим, що документи, а також спеціалізовані і регламентовані звіти конфігурації набудовані на визначені властивості конкретних рахунків. Тому зміна їхнім користувачем може зажадати істотних коректувань в алгоритмах формування операцій документами, в алгоритмах автоматичного формування різних звітів.

Проте, деякі дії по зміні плану рахунків, а саме:

введення нових рахунків і додавання субрахунків до вже наявних рахунків, можна виконувати без виклику Конфигуратора.

 

Для виклику вікна "План рахунків" виберіть у головному меню "Операції" пункт "План рахунків". У конкретній конфігурації можуть бути передбачені й інші способи доступу до плану рахунків (пункти меню, кнопки панелей інструментів). Крім того, вікно плану рахунків використовується в різних режимах програми для вибору рахунка зі списку. Наприклад, при введенні проводок рахунка проводки можуть вводитися з клавіатури, а можуть бути обрані з плану рахунків.

План рахунків являє собою таблицю, кожен рядок якої відбиває визначений рахунок чи субрахунок бухгалтерського обліку.

Якщо при конфигурировании системи було призначено кілька планів рахунків, то у верхній частині таблиці будуть присутні закладки з назвами планів рахунків. Таким чином, звернувшись до однієї з закладок, можна вибрати той чи інший план рахунків. Назва поточного плану рахунків виводиться в заголовку таблиці, наприклад, "Основний". У списку рахунків виводяться стовпчики, що відбивають різні дані рахунка:

"Піктограма" - самий лівий стовпчик плану рахунків, є службовим і відбиває стан рахунка. Кожен рахунок має піктограму у виді букви "Т", жовтий колір якої є ознакою ведення обліку по даному рахунку в розрізі субрахунків (тобто є групою). Груповий рахунок не може бути використаний у проводках, у них можуть використовуватися тільки його субрахунки, що, у свою чергу не можуть бути групою. При спробі вказати в проводках операцій такий рахунок у цілому буде видане відповідне повідомлення, і сформувати таку проводку не удасться.

Позначка піктограми червоною "галочкою" означає, що властивості даного рахунка (субрахунку) можна редагувати тільки в режимі конфигурирования. Відзначимо, що в типовій конфігурації піктограми всіх рахунків і субрахунків відзначені подібним чином. Якщо піктограма перекреслена, то рахунок позначений на видалення.

"Код" — повний код рахунка, що включає всі коди вищестоящих рахунків. У плані рахунків установлено 3 знаки для коду синтетичного рахунка і 2 знаки для коду субрахунку.

"Найменування" — найменування рахунка (субрахунку) - рядок відображаючий призначення рахунка.

"Вал." — ознака ведення валютного обліку, використовується, якщо в конфігурації установлене ведення валютного обліку. Якщо по рахунку чи субрахунку ведеться валютний облік, то в графі "Вал." ставиться "+".

"Кіл." — ознака ведення кількісного обліку. Якщо по рахунку чи субрахунку ведеться кількісний облік, то в графі "Кіл." ставиться "+".

"Заб." — ознака забалансового рахунка. Якщо рахунок є забалансовим, то в графі "Заб." ставиться "+". Забалансові рахунки не можуть листуватися з балансовими рахунками. З іншої сторони по забалансових рахунках не контролюється принцип подвійного запису.

"Акт." — ознака активності рахунка. Дана ознака може мати значення: "А" — активний. "П" — пасивний, "АП" — активно-пасивний. Активність рахунка визначає відображення залишків по рахунку.

Активний рахунок має завжди дебетовий залишок - якщо кредитовий оборот перевищить дебетовий, то дебетовий залишок буде негативним.

Пасивний рахунок має завжди кредитовий залишок - якщо дебетовий оборот перевищить кредитовий, то кредитовий залишок буде негативним.

Активно-пасивний рахунок може мати будь-як залишок, тобто залишок буде дебетовим чи кредитовим, але завжди позитивним. За замовчуванням рахунок вважається активно-пасивним.

"Субконто1",... "Субконто5" — Види субконто рахунка. Кількість цих стовпчиків визначається набудованою у конфігурації максимальною кількістю субконто рахунків. Значення стовпчиків визначають ведення аналітичного обліку по даному рахунку по зазначених видах субконто. Наприклад, вказівка в колонку "Субконто 1" виду субконто "Матеріали" буде визначати ведення обліку по даному рахунку в розрізі матеріалів.

Крім перерахованих стовпчиків у плані рахунків можуть міститися стовпчики додаткових реквізитів рахунків, визначених у конфігурації.

Вид вікна плану рахунків залежить від конфігурації і може мати різний склад стовпчиків і додаткових елементів інтерфейсу. Наприклад, у вікні плану рахунків може розташовуватися кнопка <Печать>, що дозволяє роздрукувати поточний план рахунків. Крім того, при виклику з головного меню і для вибору рахунка в різних режимах можуть викликатися вікна плану рахунків, що мають різний склад колонок і додаткові елементи інтерфейсу.

Друкування плану рахунків.

Вивести на друк поточний план рахунків можна за допомогою кнопки "Печать" екранної форми плану рахунків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)