АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Меню програми

Читайте также:
  1. Графічні програми інтерфейсу користувача
  2. Етапи і програми дій при радіаційній аварії
  3. Організаційно-методичний розділ програми конкретного соціологічного дослідження.
  4. Пояснення до робочої програми
  5. Пояснення до робочої програми
  6. Пояснення до робочої програми
  7. Призначення складових графічного інтерфейсу програми WinRAR
  8. Робота з калькулятором. Виклик програми комбінацією клавіш.
  9. Розрахунок виробничої програми в матеріально технічному забезпеченні ВАТ АТП «17164».
  10. Розрийте значення елементів історичного середовища міста для розробки науковой програми його реконструкції.
  11. Структура навчальної програми з курсу «Психологія тренінгової роботи»

 

Меню в програмі "1С:Бухгалтерія" - багаторівневе. Перший рівень меню часто називають "Головним меню", воно розташовується у верхній частині головного робочого вікна і являє собою рядок, що містить перелік пунктів меню. Кожен пункт головного меню є ніщо інше, як найменування групи чи режимів функцій програми.

У головне меню можна ввійти за допомогою клавіатури. Для цього треба натиснути на клавіатурі ліву клавішу Alt чи F10. Після чого перший пункт меню "Файл" придбає колірне виділення. Маніпулювання клавішами стрілка вправо і вліво приведе до переміщення колірного виділення від одного пункту меню до іншого. Вибір необхідного пункту здійснюється натисканням клавіші Enter. Тоді на екрані з'являється ("випаде") залежне підменю, що розкриває перелік функцій, що входять в обрану групу.

На мал. 1-5 показаний момент, коли в головному меню обраний пункт "Документи", якому відповідає підменю, що містить перелік доступних документів.

Якщо пункт у підменю не є кінцевим, то праворуч від його назви вказується значок, що свідчить про наявність наступного рівня. Наприклад, вибір з головного меню пункту "Документи" приведе до розгортання підменю, у яке включено кілька пунктів, причому праворуч пункту "Регламентні" розташований значок, це говорить про те, що даний пункт не кінцевий, він має підпункти. Отже, натискання клавіші Enter на такому пункті меню приведе до розгортання чергового підменю. Розвертаючи послідовно підлеглі рівні меню, на якомусь етапі досягається кінцевий пункт, що реалізує деяку дію.

У наступному тексті книги вибір деякої функції за допомогою меню будемо позначати послідовним перерахуванням через тире обираних підпунктів, починаючи з головного меню, наприклад "Звіти-Шахматка". Причому найменування пунктів і підпунктів меню будемо виділяти курсивом.

 

Варто пам'ятати, що набір функцій у тому самому меню може відрізнятися в різні моменти роботи з програмою. Так, у головному меню пункт "Дії" з'являється тільки при роботі з екранними формами документів. У залежності від поточного режиму роботи, що відповідає йому підменю може містити різний набір припустимих команд.

Найменування деяких пунктів меню можуть бути "погашені" (зображені блякло). Це свідчить про те, що виконання даної дії зараз неможливо. Наприклад, видалення запису зі списку неможливо в ситуації відсутності записів.

Швидке переміщення до потрібного пункту головного меню чи підменю можна здійснити не тільки використанням клавіш зі стрілками але і натисканням комбінації Alt+буквенна клавіша, що відповідають першій букві назви даного пункту чи букві, виділеної за допомогою підкреслення. Наприклад, у пункті головного меню "Операції" виділена буква "р", а в пункті "Сервіс" - "з". Ліворуч від найменувань деяких пунктів меню приводиться зображення піктограм, за допомогою яких може бути обрана дана функція чи режим роботи.

Потрібний пункт меню чи підменю можна швидко вибрати і без клавіатури за допомогою маніпулятора "миша". Для цього необхідно підвести курсор миші на необхідний пункт меню і зробити однократне натискання лівою кнопкою миші. Надалі таку дію будемо називати "одноразове натискання мишею". У той же час при роботі з мишею часто використовується подвійне натискання лівою кнопкою. Таку дію будемо називати "подвійне натискання мишею".

Крім головного меню, при використанні миші, зручно здійснювати вибір команд через контекстне меню. Звертання до контекстного меню здійснюється натисканням правої кнопки миші. У результаті поруч з курсором миші з'являється меню, що містить ті команди, що можуть бути виконані стосовно об'єкта, на якому встановлений курсор миші. Як правило, це ті ж команди, що представлені в групі "Дії" головного меню. У тексті посібника в основному даються посилання на виклик функцій через головне меню, припускаючи, що читач може самостійно перевірити наявність тієї ж функції в контекстному меню.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)