АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДОДАТОК В

Читайте также:
  1. ДОДАТоК
  2. Додаток 1
  3. Додаток 1
  4. Додаток 1
  5. Додаток 1
  6. Додаток 1
  7. Додаток 1 - Методика використання коригуючи положень при периферичних паралічах та парезах
  8. Додаток 1. Традиційне українське житло
  9. ДОДАТОК 10
  10. Додаток 103
  11. ДОДАТОК 11
  12. Додаток 116

 

Табл. В.2

Припустимі ухили i paдiycu вертикальних кривих при проектуванні проектних ліній повздовжнього профілю вулиць

Категорії вулиць i доріг   Найбільші подовжні ухили, ‰   Найменші радіуси вертикальних кривих,м Алгебраїчна різниця ухилив, ‰  
опуклих увігнутих
Швидкісні дороги       5 i більше
Мапстральш вулиці i дороги:
загальноміського значения       7 i більше
районного значення       10 i більше
дороги вантажного руху       7 i більше
Вулиці i дороги місцевого значення:
житлові вулиці       15 i більше
вулиці i дороги промислових i комунально-складських районів       15 i більше
пішохідні вулиці i дороги проїзди   - - -
  - - -

 

 

 

ДОДАТОК Д

ЕЛЕМЕНТАРНІ ЗАДАЧІ ВЕРТИКАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ

Проектування рельєфу території, яка забудовується навіть у дуже складних умовах можна уявити у виді комплексу послідовно розв'язуваних елементарних задач вертикального планування.

Задача 1. Вишукування позначки кута кварталу при заданому висотному положенні пересічних вулиць.

Завдання полягає в вишукуванні перебуванні позначки куту кварталу (точка А) при відомих: позначці перетинання вісей вулиць; повздовжніх ухилах ділянок, що примикають до перехрестя; типових поперечних профілях вулиць (мал. Д.1), що дозволяють установити розміри типових перевищень червоної лінії над віссю проїжджої частини (h1 i h2).

Розв'язок. Визначають позначку точки А виходячи з типових профілів обох вулиць. Потім на основі зіставлення двох значень позначки куту кварталу знаходять трете, яке забезпечує припустимі ухили на тротуарних смугах.

Позначки на вісі вулиці I у створі червоних ліній:

Hі = 65,20 + 0,035 x 12,5 = 65,64. Те ж на вісі вулиці II:

Н2 = 65,20 - 0,022 х 17,5 = 64,82.

Позначки позначених на малюнку точок (3 - 6) визначені з урахуванням їх перевищень щодо вісей вулиці, показаних на профілях.

Використовуючи ці ж перевищення, знаходимо оцінку куту А. 3 профілю вулиці I:

HІА = H1 + h1 = 65,64 + 0,15 = 65,79; із профілю вулиці II:

HІІА = H2+h2= 64,82 + 0,22 = 65,04.

Якщо приймаємо велику позначку, поперечний ухил тротуару вулиць у перетині вулиць ІІ - ,що перевищує його припустиме значення (0,060). Тому позначку точки А варто визначати з умови, що в перетині вулиці II проти куту А поперечний ухил тротуару буде максимальним:

HА = 64,90+0,060 х 9,0 = 65,44.

Поперечний ухил тротуару в перетині вулиці I, спрямований убік точки A,

, є припустимим як по розміру, так і по напрямку, тому що в даному випадку в межах перехрестя подовжній ухил змінюється на 90˚.

Дана задача зустрічається при розробці проектов детального планування районів міста.

 

Задача 2. Проектування проектних горизонталей на майданчику при відомих проектних позначках точок по її контуру (мал. Д.2).

Задано контур майданчика з відомими позначками вершин i довжинами сторін.

Розв'язок. Горизонталі проводять з'еднуючи точки на прямих з однаковими позначками. Позначки на лініях, які обмежують окремі майданчики, визначають на основі проектування профілів або аналітично виходячи з конкретних умов.

Даний зaciб побудови горизонталей може виявитися зручним при проектуванні площ, окремих майданчиків внутршньоквартальних територій, а також широких вулиць при різноманітних повздовжних i перемінних поперечних схилах окремих елементів їx поперечного профілю.

 

Задача 3. Побудова проектних горизонталей на майданчику, який має ухили в повздовжньому i поперечному напрямках.

Розв'язок. Суть проектування горизонталей складаеться в тому, що в межах ділянки з незмінними ухилами будують одну горизонталь (21,60 на малюнку), а інші проводять паралельно побудованої через заздалегідь знайдені точки на однієї з повздовжшх сторін. Розміp відхилення іl горизонталі від перпендикуляра до повздовжньої сторони визначається у формулі:

де В - ширина площі, м; іпоп, іповзд, - значення поперечного i повздовжнього ухилів.

У приведеному на малюнку прикладі -

Такий зaciб побудови горизонталей застосовуеться при вертикальному плануванні міських вулиць, де проїжджої частини i тротуарним смугам надаються повздовжні i поперечні ухили. Але варто мати на увазі, що розрахункова формула справедлива лише при незмінних у межах ділянки значениях ухилів.

Задача 4. Визначення місця виходу горизонталі на верх бортового каменю.

Розв'язок. Відстань від горизонталі в лотку у бортового каменю до місця iї виходу нагору (l2 на мал. Д.З) при ухилі лотка іл і висоті борта hб знаходять за формулою

У приведеному прикладі ухил по лотку дорівнює ухилу вici, тому іповзд = іл = 0,033. При висоті бортового каменю 0,15 м маемо:

 

Задача 5. Побудова закладень укосів (мал. Д.4). На межі планувальних робіт сполучення спланованої поверхні з юнуючою забезпечуеться частіше усього устроєм укосів. Розмір закладення укосів залежить від їx висоти i крутизни. Крутизна укосів виїмок глибиною до 12 i насипів до 6 м у глинах, суглинках, супісях i пісках звичайно приймається 1:1,5.

Розв'язок. Для побудови укосу на плані необхідно визначити різницю позначок точок - В на малюнку) на лінії стикування поверхонь різного рівня, тобто висоту укосу. Закладення укосу в кожній точці визначають множенням його висоти на крутизну.

Відрізки закладень у масштабі плану відкладають від лінії розділу у перпендикулярному напрямку. З'єднуючи лініями їх кінці, одержують межу укосу.

 

Проектні горизонталі в межах yкociв не показують. Якщо сполучення майданчиків здійснюється підпірною стіною, по лінії поділу двома лініями показують ії планове рішнення i виносять позначки верха i підошви стіни в характерних точках по ії трасі. Різниця позначок визначае висоту стіни в даній точці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)