АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ 1. Міністерство освіти і науки України

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  3. Б. РОЗДІЛИ ПСИХОЛОГІЇ
  4. Вибір роздільника обліку
  5. Вимоги до змісту та виконання курсової роботи (Розділ 1)
  6. Висновки до 3 розділу
  7. ВІДЦЕНТРОВІ ПИЛЕОСАДНІІ СУСПЕНЗІЙНО- РОЗДІЛЬНІ АПАРАТИ (ЦИКЛОНИ)
  8. Вставка розриву сторінки або розділу
  9. Демультиплексор (роздільник) Demux
  10. Деякі загальні принципи дослідження операцій (висновки до розділу 1)
  11. Для військових психологів щодо підготовки особового складу підрозділів і частин до участі в бою і проведення психологічної реабілітації військовослужбовців із БПТ
  12. Додаткова література до розділу І

Міністерство освіти і науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Кафедра міжнародної економіки

КУРСОВА РОБОТА

З Регіональної економіки

 

на тему: «Загальна характеристика та регіональні особливості розвитку транспорту Туреччини»

 

 

Виконав:

студент І курсу 3 групи

факультету обліку, аудиту

та економічної кібернетики

денної форми навчання

Кулініч Владислав Романович

 

Науковий керівник:

ас. Богдан Наталія Сергіївна

 

Київ 2014

ЗМІСТ

ВСТУП.. 3

РОЗДІЛ 1

Сутність, значення та основні функції транспортного комплексу Туреччини. 5

РОЗДІЛ 2

Передумови регіонального розвитку і розміщення транспортного комплексу Туреччини. 8

РОЗДІЛ 3

Сучасна структура та рівень розвитку транспортної системи Туреччини. 14

РОЗДІЛ 4

Регіональні особливості функціонування транспортної системи Туреччини. 23

РОЗДІЛ 5

Проблеми, перспективи розвитку і розміщення транспортного комплексу Туреччини 28

ВИСНОВКИ.. 33

Список використаних джерел.. 35

 

 

 

ВСТУП

Дослідження зарубіжних країн та їх регіонів завжди було і залишається однією із важливих проблем на сьогоднішній день. Досліджуючи економічно розвинені держави ми можемо робити висновки та намагатися проаналізувати причини розвитку.

Транспорт Туреччини відіграє важливу роль у житті країни, особливо в економічній сфері.

Актуальність теми. Транспорт є основою формулювання внутрішнього та міжнародного ринків, забезпечення сталого розвитку ринкової економіки. Постає завдання дослідити останні тенденції у розвитку транспортних систем Туреччини, розкрити їхню роль у формуванні виробничої інфраструктури країни, оскільки остання є об'єктом для ґрунтовного дослідження.

Мета роботи. Метою даного дослідження є вивчення сфери послуг транспортного комплексу в умовах розвитку постіндустріальних тенденцій в сучасній економіці, встановлення перспектив розвитку транспорту Туреччини. Функціонування різних транспортних систем через окремі види транспорту дозволить проаналізувати їхню роль у формуванні державної обслуговуючої системи. В зв'язку з цим метою дослідження є аналіз та розкриття впливу кожного структурного елементу транспортної системи на формування національної інфраструктури.

Для досягнення цієї мети слід поставити перед собою наступні завдання:

- розглянути етапи розвитку транспорту й основні поняття економічної географії транспорту;

- охарактеризувати структуру транспортної системи;

- визначити основні види транспорту та їх особливості в деяких економічних районах Туреччини;

- намітити основні проблеми розвитку транспортної системи та напрями її інтегрування в транспортні структури Європи.

Предметом дослідження є географічні фактори, компонентно-функціональна структура та особливості територіальної організації Туреччини.

Транспортний комплекс – це поєднання різних видів транспорту, обслуговуючих та допоміжних підприємств і організацій на певній території.

Розширення територіального поділу праці, його удосконалення і виникнення нових, ефективніших форм обміну товарами між окремими територіями значною мірою залежить від рівня розвитку транспортного господарства. Він може прискорювати або ж затримувати процес територіальної концентрації промислових підприємств у певних господарських центрах, забезпечувати нормальне функціонування різних елементів їх територіальної організації в промислових комплексах. Чим розвиненіша транспортна мережа, чим більше функціонує ефективних транспортних засобів, тим сприятливіше транспортне положення об’єкта (міста, промислового підприємства). Недостатній розвиток транспортної системи обмежує можливості формування і розвитку господарств на окремих територіях.

Транспортний чинник певною мірою визначає галузеву і територіальну структуру господарського комплексу. Це пов’язано з тим, що на будь-яке перевезення сировини, матеріалів чи готової продукції витрачається якась кількість праці. Внаслідок цього зростає, а іноді досить істотно, вартість продукції, що перевозиться. Тому найдоцільніше розміщувати господарські об’єкти там, де найменші транспортні витрати.

В першому розділі розглядається сутність, значення та основні функції транспорту Туреччини. Також розглядаються переваги та недоліки даного виду транспорту.

В другому розділі курсової роботи розглядаються та аналізуються передумови розвитку і розміщення транспорту Туреччини.

В третьому розділі вивчається сучасна структура та рівень розвитку транспорту Туреччини.

Четвертий і п’ятий розділ курсової роботи присвячений територіальній структурі та регіональним відмінностям транспорту Туреччини, вивченню транспортно-економічних зв’язків, проблемам, перспективам розвитку і розміщення транспорту Туреччини.

РОЗДІЛ 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)