АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ. до виконання контрольної роботи

Читайте также:
  1. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  2. Вказівки до виконання завдання
  3. Вказівки до виконання практичної частини
  4. Вказівки до виконання роботи
  5. ВКАЗІВКИ ДО ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧІ.
  6. ВКАЗІВКИ І ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. ВКАЗІВКИ ПО ДОТРИМАННЮ ЗАХОДІВ БЕЗПЕКИ
  8. Ефективність системи управління, методичні підходи до її оцінки.
  9. Загальні вказівки
  10. Загальні вказівки. Індивідуальні завдання
  11. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  12. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи

з дисципліни "Безпека життєдіяльності"

для студентів заочної та дистанційної форми навчання

Затверджено

на засіданні кафедри

безпеки життєдіяльності

Протокол №8 від 25.03.2014р.

 

 

Львів 2014

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Безпека життєдіяльності" для студентів заочної та дистанційної форми навчання / уклад.: Васійчук В.О.,С.І. Качан, О.М. Вахула, І.І. Гельжинський. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. – 19 с.

Укладачі: Васійчук В.О., канд.. техн. наук, доцент Качан С.І., канд. фіз.-мат. наук., доцент Вахула О.М., канд. техн. наук., асистент Гельжинський І.І., канд. техн. наук., доцент  
Відповідальний за випуск:     Вахула О.М., канд. техн. наук., асистент
Рецензент:     Левуш С.С., докт. хім. наук., професор, професор кафедри охорони праці НУ "Львівська політехніка"    

 

 

ВСТУП

Навчальна дисципліна «Безпека життєдіяльності» є нормативною дисциплін­ною, що включається в навчальні плани як самостійна дисципліна обов’язко­вого вибору. Вона зберігає свою самостійність за будь-якої організаційної структури вищого навчального закладу.

Обсяг навчального часу для вивчення дисципліни «Безпека життєдіяльності» визначений державними вимогами (спільний наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах за­хисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Державного комі­тету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 21.10.2010 року, № 969/922/216 «Про організацію та вдосконалення навчан­ня з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту у вищих навчальних закладах України») і складає 54 академічних годин (1,5 кре­диту EСTS). У процесі опанування нав­чальним матеріалом студенти стаціонару вико­нують розрахунково-графічну роботу, а заочники і екстерни виконують контрольну роботу.Форма підсумкового контролю знань – диференційований залік.

Безпека життєдіяльності – це складна категорія, яка охоплює життя і діяльність людини у взаємодії з довкіллям (природним і штучним).

Завдання вивчення дисципліни «Безпека життєдіяльності» передбачає опанування знаннями, вміннями та навичками вирішувати професійні завдання з обов’язковим урахуванням галузевих вимог щодо забезпечення безпеки персоналу та захисту населення в небезпечних та надзвичайних ситуаціях і формування мотивації щодо посилення особистої відповідальності за забезпечення гарантованого рівня безпеки функціонування об’єктів галузі, матеріальних та культурних цінностей в межах науково-обґрунтованих критеріїв прийнятного ризику.

Мета вивчення дисципліни полягає у набутті студентом базових знань для здійснення професійної діяльності з урахуванням ризику виникнення техногенних аварій і природних небезпек, які можуть спричинити надзвичайні ситуації та привести до несприятливих наслідків; формування у студентів відповідальності за особисту та колективну безпеку.

В результаті вивчення дисципліни БЖД студенти повинні мати такі головні загальнокультурні та професійні компетенції:

- знання сучасних проблем і головних завдань безпеки життєдіяльності;

- вміння оцінити середовище перебування щодо особистої безпеки, безпеки колективу, суспільства, провести моніторинг небезпечних ситуацій та обґрунтувати головні підходи та засоби збереження життя і здоров’я;

- здатність орієнтуватися в основних методах і системах забезпечення техногенної безпеки;

- вміння оцінити сталість функціонування об’єкту господарювання в умовах надзвичайних ситуацій та обґрунтувати заходи щодо її підвищення;

- здатність орієнтуватись в основних нормативно-правових актах в області забезпечення безпеки та ін.

Головна мета безпеки життєдіяльності полягає у тому, щоб сформувати в людини свідоме та відповідальне ставлення до питань особистої безпеки й безпеки тих, хто її оточує. Навчити людину розпізнавати й оцінювати потенційні небезпеки, визначати шлях надійного захисту від них, уміти надавати допомогу в разі потреби собі та іншим, а також оперативно ліквідовувати наслідки прояву небезпек у різноманітних сферах людської діяльності.

Програма курсу розрахована на 54 години. Підсумковий контроль – семестровий диференційований залік.

 

І. ВИМОГИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОНАННЯ
КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Навчальними планами з дисципліни «Безпека життєдіяльності» для студентів заочної форми навчання та екстернату передбачена контрольна робота, що є обов язковою формою контролю.

Контрольна робота виконується за варіантами відповідно номерам спис­ку студентів у журналі академічної групи, або за останніми цифрами залікової книжки.

Виконується робота обсягом 8…10 арку­шів власноручно, чітким та розбірливим почерком. У кінці роботи додається список використаної літератури в алфавітному порядку. Кожне використане джерело повинно мати такі довідки: прізвище та ініціали автора, повна назва книжки (або журнальної статті), місце і рік видання, загальна кількість сторі­нок.

Робота починається із зазначення номера варіанту, номера завдання (заголовним жирним шрифтом); через інтервал – відповідь (текст). Наступне питання та відповідь на нього починати із абзацу. Номери сторінок повинні бути проставлені на кожному листі (зверху, у правому куті).

Обсяг роботи: титульний лист (зразок наведено нижче) та розрахунки відповідно до варіанту, а також відповіді на теоретичні запитання. Титульний лист обов’язково роздруковується на принтері. Прізвище ім’я та по-батькові студента, номер групи та назва навчального інституту вписуються на титульному листі від руки синьою пастою.

Аркуші, на яких виконана робота, обов’язково повинні бути скріплени­ми між собою за допомогою степлеру, папки-швидкозшивача або тим чи ін­шим типографським способом (наприклад, за допомогою пластикової «пружинки»).

Скріплення аркушів канцелярською скріпкою або вкладання не­скріплених аркушів у прозорий файл не припускається! В цьому випад­ку робота не може бути прийнята на розгляд!

На останній сторінці контрольної роботи необхідно поставити особис­тий підпис.

 

Контрольна робота включає в себе наступні два завдання:

- 1) Теоретичні питання із двох розділів, які потребують досконалого вивчення законодав­чих і нормативно-правових актів, літературних джерел, періодичних та мето­дичних матеріалів. Зібраний, узагальнений та опрацьований матеріал пови­нен бути детально розкритий, логічно викладений і супроводжуватися ста­тистични­ми даними та прикладами.

- 2) Розв’язання типових задач з оцінки радіаційної обстановки(свій варіант), формулю­ван­ня висновків та визначення заходів захисту людей в умовах виникнення радіаційного забруднення місцевості, а також обчислення індивідуальних ризиків загинути чи зазнати травм.

 

ІІ. Рецензування ТА захист контрольної роботи

Контрольна робота рецензується (оцінюється) викладачем. Якщо рецензія схвальна, то студент допускається до складання заліку.

Робота не зараховується в наступних випадках:

1) робота виконана не за своїм варіантом;

2) сумарна кількість балів є меншою за 50 із 100 можливих (по 25 балів за кожне теоретичне питання, та по 25 балів за правильно розв»язану кожну задачу)

 

Форма титульного аркушу контрольної роботи:

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

 

Інститут хімії та хімічних технологій

 

Кафедра безпеки життєдіяльності

 

 

Контрольна робота з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

 

 

Виконав(ла): студент(ка) групи_____________________________

(вказати шифр групи)

_____________________________________

_____________________________________

__________________________________

(вказати прізвище, ім’я та по-батькові)

 

Перевірив____________________________

__________________________________

(посада, вчене звання, прізвище та ініціали викладача)

 

 

Національна шкала ________________

 

Кількість балів: __________Оцінка: ECTS _____

 

Львів – 20___ р.

 

ІІІ. Завдання для контрольних робіт


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)