АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Безмежність людських потреб і обмеженість виробничих ресурсів

Читайте также:
  1. A) сумма потребительских стоимостей, который может приобрести рабочий на свою номинальную заработную плату
  2. B) Потребление вещи
  3. B. Зависимость отдельных актов удовлетворения потребности от конкретных благ (объективный момент)
  4. CONTRSPU (В. Спецификация потребления)
  5. F потребления и сбережения
  6. F1 Психические и поведенческие расстройства вследствие употребления психоактивных веществ
  7. Flх.1 Употребление с вредными последствиями
  8. I. Нарушение потребностей.
  9. II. Определяем годовые и расчетные часовые расходы газа на бытовое и коммунально - бытовое потребление для населенного пункта
  10. III. Способность жевать, глотать и употреблять нормальную пищу
  11. Pиc. 47. Автономные инвестнцин, стимулированное потребление и стимулированные инвестиции
  12. V. Употребите подходящие прилагательные в требуемом падеже.

Готівкові ресурси, які ми хочемо використовувати, як правило, обмежені; у всякому разі, їх менше, ніж необхідно для задоволення наших потреб при даному рівні суспільного розвитку. Звичайно, обмеженість ресурсів відносна. З розвитком суспільства, як правило, вона долається. Однак на кожен даний момент часу обмеженість економічних ресурсів має місце. Це означає, що одночасне і повне задоволення всіх потреб принципово неможливо. Наслідком обмеженості ресурсів є прагнення до найкращого їх використання.
Ресурси необхідні для виробництва благ, тому кількість благ обмежується кількістю доступних ресурсів. Ресурси є вичерпними, тому для ефективного виробництва благ необхідно задуматися над проблемою вибору, тобто які і скільки благ зробити з наявних ресурсів. Зрозуміло, що з кінцевого числа ресурсів можна зробити кінцеве число благ, але це число можна збільшити, при раціональному застосуванні ресурсів. Для цього необхідно боротися з сучасним нераціональним застосуванням ресурсів, таких як нафта, деревина, вода.
Обмеженість благ в більшому ступені відбувається на недовговічність їх. Блага втрачають свої властивості і перестають задовольняти суспільні потреби. Їх заміна здійснюється у процесі суспільного відтворення. Для скорочення потреби в благах необхідно розвивати технології їх виробництва, щоб продовжити термін їх служби.
Шляхи вирішення проблеми обмеженості ресурсів у цілому спираються на нові технології, що заощаджують ресурси. Вже зараз застосовується безвідходне виробництво, що дозволяє переробляти і використовувати відходи виробництва, які раніше викидалися. Ще один шлях вирішення проблеми - пошук альтернативних ресурсів. Відомо, що вчені давно перебувають у пошуках альтернативних джерел енергії, їх дослідження допомагають скоротити витрати нафти і кам'яного вугілля.
Можна зробити наступні висновки:
1) Зі зростанням населення потреби в благах збільшуються;
2) Для виробництва благ необхідні ресурси;
3) Ресурси обмежені;
4) Обмеженість благ обумовлена ​​обмеженістю ресурсів;
5) При виробництві благ завжди існує проблема вибору;
6) Оптимальне рішення проблеми вибору дозволяє раціонально використовувати ресурси;
7) Нові технології допомагають раціонально використовувати ресурси;
8) Раціональне використання ресурсів і пошук альтернативних ресурсів дозволяє перевести ресурси з розряду абсолютно обмежених, в розряд відносно обмежених;
9) Нераціональне використання ресурсів створює небезпеку повного вичерпання їх;
10) Повне вичерпання ресурсів зробить неможливим виробництво благ, що призведе до катастрофи;
11) Для запобігання катастрофи необхідно враховувати обмеженість ресурсів і шукати способи більш раціонального їх використання.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)