АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спинний мозок Залози внутрішньої секреції

Читайте также:
  1. Внутрішньої служби
  2. Є результатом внутрішньої суперечливості ринкової економіки.
  3. Потові залози
  4. РАК ГРУДНОЇ ЗАЛОЗИ
  5. Розвиток внутрішньої торгівлі в Україні
  6. Сальні залози
  7. Становлення незалежної держави. Проблеми внутрішньої та зовнішної політики України в кінці ХХ – поч. ХХI ст.
  8. Четверте рівняння – це рівність внутрішньої та світової процентних ставок.

Серцево-судинна діяльність, дихання, виділення шлункового соку тощо.

Велике значення у виникненні емоцій має ендокринна система. Під час збудження підкіркові центри мозку (гіпоталамус), отримавши інформацію про зміни в організмі та навколишньому середовищі, посилюють вплив на органи внутрішньої секреції (гіпофіз і надниркові залози). Це зумовлює вироблення життєво важливих речовин, насамперед адреналіну, який підтримує тонус судин, посилює роботу серця, м'язів, швидко збільшує кількість глюкози в крові, підвищує активність ферментів тощо. Під час короткочасних емоційних напружень адреналін нагромаджується в крові і сприяє тривалому підвищенню кров'яного тиску, прискоренню пульсу, виникненню спазмів судин, зокрема судин серця, що може спричинити напад стенокардії і навіть інфаркт міокарда. Тому цілком зрозуміло, чому ми завжди прагнемо захистити літню чи хвору людину від бурхливих емоцій (навіть позитивних), які можуть виявитися для неї небезпечними.

Потреби та їх види. Емоції тісно пов’язані із тими або іншими потребами індивіда. Людські потреби не обмежуються потребами в їжі, одязі та житлі. В ході суспільної історії у людей розгорнулися потреби в суспільно корисній трудовій діяльності, у спілкуванні з іншими, в освіті. Численні визначення потреб можна розбити на 4 групи: 1)визначення потреби як об’єктивної “нужди взагалі” 2) розуміння її як актуальної, на даний момент часу виниклої об’єктивної нужди 3)як відображення такої актуальної нужди у вигляді переживань 4)розуміння потреби як характерної невідємної властивості індивіда. На думку Додонова, потреба виступає як стійкий компонент психологічної структури особистості. На його думку, потреба—це завжди одночасно і потреба у вживанні, і в творенні чогось.Потреба—це закарбована в нас програма біологічної або духовної, соціальної життєдіяльності, яка у випадку ускладнення її реалізації сигналізує певним емоціональним станом—переживанням нужди. Головною характеристикою потреб є предметність (потреба в предметі, який поза організмом). Функціональні потреби—(отреби у рухах)це особливий клас станів, які або відповідають умовам, що склалися у самому організмі, або є довільними, тобто виникають в процесі реалізації предметних потреб. Потреба пов’язана із здатністю живих істот підтримувати сталість внутрішнього середовища, незважаючи на зміни, що відбулися в довкіллі(ідтримання внутрішньої рівноваги—здатність до саморегуляції).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)