АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нанесення початкової обстановки на карту

Читайте также:
  1. Виявлення радіаційної обстановки за даними радіаційної розвідки
  2. Нанесення розмірів, ухилів, відміток, написів
  3. Нарастание диспропорций, кризисных явлений в экономике, политике, социальной сфере. Обострение экологической обстановки.
  4. Обзор и анализ исторической обстановки в Московском государстве XIV — XV веков
  5. Освобождение от наказания в связи с изменением обстановки
  6. Особливості навчання ліворуких дітей у практиці роботи вчителів початкової школи
  7. Показатели инженерной обстановки (основные, вспомогательные) и характеристики каждого показателя
  8. Правило побудови зовнішніх меж зон радіоактивного забруднення при їх нанесенні на карту (схему)
  9. Прогноз – оцінка можливої радіаційної обстановки
  10. СЛАЙД 40. 3.2. Оценка санитарно-эпидемиологической обстановки в зонах ЧС
  11. Создание файла, определяющего изображение - карту

Умовними знаками нанести на карту райони того, що має в розпорядженні АЕС і об'єкту (підприємства), місця проживання робітників і службовців об'єкту, а також можливий район евакуації (переселення або відселення).

На усіх ліврах топографічних карт є сітка квадратів, яку називають прямокутною координатною сіткою. Кожен квадрат відповідає цілому числу кілометрів на місцевості. Тому прямокутну координатну сітку називають кілометровою, а її лінії кілометровими. Оцифрування горизонтальних кілометрових ліній показане на лівій (західною) і правій (східною) рамках карти, а вертикальних кілометрових ліній - на верхній (північною) і нижній (південною) рамках карти.

У початкових даних контрольних робіт вказані населені пункти, в яких розміщені АЕС і інші об'єкти (підприємства). Положення населених пунктів, споруд, відміток висот і інших орієнтирів на карті визначається координатами (квадратами) - чотиризначними числами в дужках, які читаються в наступній послідовності,: перші дві цифри читаються на горизонтальних лініях карти (на лівій - західною або правою - східною рамках карти), а другі дві цифри читаються на вертикальних лініях (на верхній - північною або нижньою - шиною кромках карти).

Точка перетину горизонтальної: і вертикальною ліній вказує на початковий квадрат, що розташовується управо і вгору до наступних ліній відповідно.

Наприклад, при вказівці місця розташування населеного пункту Тюльган (див. карту) слід сказати: «квадрат шістдесят вісім, вісімдесят: населений пункт Тюльган». У письмовій її формі це виглядатиме так: Тюльган (6880).

1. На карті, по вказаних координатах умовним знаком (чорним кольором) круг діаметром 10-15 мм з пересічними усередині овалами - наноситься місце того, що має в розпорядженні АЕС, а на виносній лінії робляться написи в чисельнику - тип ЯЕР і його електрична потужність в знаменнику - час і дата аварії (див. карту радіаційної обстановки).

2. Населені пункти, в яких розміщуються об'єкти (підприємства) або формування цивільного захисту, або населення, - як об'єкт захисту, обводяться по контуру суцільною червоною лінією, а на виносній лінії робиться напис в чисельнику - найменування об'єкту, а в знаменнику, після виявлення радіаційної обстановки - час початку формування сліду хмари (tФ) і потужність дози випромінювання (рівень радіації) на момент формування сліду хмари в районі населеного пункту (об'єкту).

3. Населені пункти або окремі території (райони евакуації), які плануються для використання на користь протирадіаційних захисних заходів, обводяться по контуру пунктирною лінією червоного кольору. На виносних лініях з цих районів робляться написи про їх призначення.

Можливий район евакуації (тимчасового відселення або переселення) вибирається після нанесення радіаційної обстановки на карту за межами зон забруднення.

4. Маршрут руху в район евакуації (тимчасового відселення або переселення) позначається пунктирною лінією коричневого кольору уздовж маршруту (зі східного або південного боку дороги), не затінюючи умовні знаки дороги і дорожніх споруд. На виносній лінії від маршруту робиться напис - Маршрут евакуації.

5. На підставі вивчених початкових даних і місцевості по карті необхідно дати характеристику району розташування об'єкту і АЕС (рельєф місцевості, рослинність, характер ґрунтів, дорожня мережа, наявність промислових і інших підприємств, щільність населення, кліматичні умови та ін.), довідку про місцевість див. додаток 25 до карти радіаційної обстановки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)