АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклади балансування грошових потоків

Читайте также:
  1. S-M-N-теорема, приклади її використання
  2. Балансування вузлів авіаційних двигунів
  3. Види грошових систем та їх еволюція
  4. Виникнення грошових відносин. Еволюція і типи грошей.
  5. Із виникненням держави й розвитком товарно-грошових відносин у суспільстві з'являється об'єктивна потреба формування системи перерозподільних грошових відносин, якими є фінанси.
  6. Капітал – екон. ресурс, що визначається як сукупність усіх технологічних, матеріальних і грошових засобів використовуваних для виробництва товарів чи послуг
  7. Класифікація грошових систем
  8. Контроль операцій на рахунках в банку та інших грошових коштів в умовах комп’ютерного обліку.
  9. Кредит — це система відносин з приводу акумуляції та використання тимчасово вільних грошових засобів на основі повернення та платності у формі позичкового відсотка.
  10. Макроекономічне рівняння товарів і послуг за методом грошових потоків для визначення рівноваги на ринку
  11. Макроекономічне рівняння товарів і послуг за методом товарних потоків для визначення рівноваги на ринку
  12. Макроекономічні моделі кругових потоків ресурсів, продукту, витрат і доходів
Причина порушення балансу Наслідки Шляхи досягнення балансу
Перевищення імпорту над експортом Частина грошової маси в розмірі чистого імпорту залишить внутрішній ринок, як наслідок – недостатність платоспроможного попиту на внутрішньому ринку, відповідно виникнуть труднощі з рухом національного продукту За рахунок додаткової кредитної емісії грошей; за рахунок зовнішніх запозичень у вигляді як отримання прямої позики в іноземних банках, так і розміщення на світовому фінансовому ринку своїх цінних паперів
Активне сальдо зовнішньоторговельного обігу На внутрішній ринок надійде додаткова грошова маса, яка може розбалансувати співвідношення попиту і пропозиції на внутрішньому ринку й викликати зростання цін Стимулюванням нагромадження грошей суб'єктами господарювання та населенням; спрямуванням частини грошового капіталу за кордон

Грошовий агрегат - це визначене законодавством відповідно до ступеня ліквідності специфічне ургупування ліквідних активів, які можуть служити альтернативними вимірниками грошової маси.

 

Агрегат М1 = готівкові гроші (банкноти і монети) та банківські вклади до запитання (трансакційні депозити).

Грошовий агрегат М2 = М1 + строкові та заощаджувальні вклади в комерційних банках.

Грошовий агрегат М3 = М2 + депозитні сертифікати, ощадні вклади у спеціалізованих кредитних установах та деякі інші види фінансових активів.

Грошовий агрегат L = М3 + банківські акцепти, комерційні папери, державні цінні папери (скарбницькі векселі, облігації) та деякі інші форми фінансових активів.

 

Особливості побудови показників грошової маси в Україні.

М0 = готівка (гроші поза банками).

М1 = М0 + кошти на рахунках і поточних депозитах.

М2 = М1 + строкові депозити та інші кошти (кошти на рахунках капітальних вкладень підприємств та організацій, кошти Держстраху та валютні заощадження).

М3 = М2 + кошти клієнтів за страховими операціями банків.

 

 

2. Економічні засади грошового обігу. Види та структура грошової системи.

 

Державне регулювання ринку грошей здійснює центральний банк за допомогою грошово-кредитної політики. Проведення грошово-кредитної політики передбачає зв'язок між інструментами цієї політики та її цілями.

Для досягнення стратегічних цілей і можливості коригування грошово–кредитної політики центральні органи розробляють проміжні цілі, а інколи – систему проміжних цілей для того, щоб покроково досягти поставленої мети.

Проміжні цілі – цілі грошово–кредитної політики, які являються змінами в певних економічних процесах та в комплексі сприяють наближенню до стратегічних цілей.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)